Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Винен кебап от гъби кладница



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Тъй като по молба на читател (и за радост на половинката) приготвих винен кебап от свинско месо, за себе си измислих постна алтернатива, замествайки протеините от месото с тези на гъбите.


600 гр. гъби кладница
20 гр олио
80 гр лук
150 мл. доматен сос
1 и 1/2 с.л брашно
100 мл вино
1 ч.л червен пипер
1 малък дафинов лист
2 с.л пресен магданоз
1 к.л черен пипер- на зърна
сол на вкус

Лукът наситняваме и задушаваме в малко мазнина. Кладницата измиваме и подсушаваме добре. Нарязваме на парчета 3 на 3 см и добавяме към лука (като внимаваме първия да не загори). Задушаваме около 5-6 минути
Добавяме червения пипер, разбъркваме няколко пъти и заливаме с доматения сос.

Добавяме виното и 1/2 чаша гореща вода, дафиновия лист, черния пипер и сол. Оставяме да поври около 10 минути.

Маслото и брашното се запържват до златисто, добавя се малко вода за да стане еднородна смес и се прибавя внимателно към ястието.

Вари се още 10 минутки като се разбърква от време на време.

Поднасяме с гарнитура ориз, класическият вариант за тази гарнитура можете да прочетете тук. Аз лично предпочитам просто добре измит и сварен ориз с малко сол. В края на варенето му, малко преди да е готов напълно и все още има вода, го изключвам и не вдигам капака. Тогава става точно по начина, по който ми харесва.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Индийска кухня - Къри с кладница, кашу и зеленчуци
· Арабски мини пици с кладница
· Ориз с гъби кладница
· Винен кебап с месо
· Миди с бяло вино и лимони
· На всяка манджа... вино
· Книжен кебап
· Боб с пушени ребърца на фурна
· Петел яхния
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Любими есенни супи с тиква
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· 3 вида храни, които да имаме вкъщи, докато постим
· Всичко за Великите пости
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Печурките – чудесните пробиотици и антидепресанти от природата!
· Проучване: По-честата консумация на гъби ни предпазва от депресия
· Аранчини - италиански оризови топки
· Долма по иракска рецепта
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Постни банички с праз и маслини
· Боб чорба по манастирски
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
Вторник
6
Декември 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Вишновката на мама
Изпуснах точното време, в което исках да споделя тази рецепта. Но нека я има за следващите ви вишневи...
Пастички "С любов"
Не е за всяка уста вишнавото кисело сърце с парченца от тръпчива арония. Меки като памук пандишпанови...
Никулденски шаран със сини сливи
Едно предложение за празника на Свети Николай, когато на масата задължително присъства шаранът. шаран...
Зелена салата със соеви кълнове и сусам
Продължавам с включването на кълнове към менюто си и днес ви предлагам една бърза салата, която не представлява...
Палачинки
Палачинките са от онази категория храни, които най-често свързваме с уикенда. Не стават много бързо,...
Патладжанът – историята на един плод
Родом от региона на Индия, култивиран преди около 4000 години, днес патладжанът е разпространен в почти...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 21
Ден 21, понеделник след уикенда. През уикенда хапнахме крем супа и риба, плодове, ядки. Под поста ми...
Пълнени тиквички с различен пълнеж
Тези вкусни пълнени тиквички, стават много бързо и са добър избор за различните вкусове на хората в нашето...
Масленки за Свети Валентин
Един от традиционните подаръци за Св. Валентин, знаете, са сладкишите. Те трябва да подскажат чувствата...
Цвят и апетит – синестезия на сетивата
Замисляли ли сте се за цвета на храната, която ядете всеки ден? Вероятно в менюто ви присъстват много...
Пъдпъдъчите яйца – малкият голям дар от природата
Малки, шарени, необичайни. Гледаме на пъдпъдъчите яйца повече като на екзотика. Нямаме понятие защо изобщо...
Кекс с тиква
Случвало ли ви се е къщата да е притихнала, половинката и децата спят, свършили сте всички досадни домакински...
Кайсията – шампион по бетакаротин
Слънчевата и ароматна кайсия е близък роднина на всички костилкови плодове, които се отглеждат у нас...
Кюфтенца с извара, джинджифил и магданоз
Тези вкусни кюфтенца сервирах със сладко-кисел сос, в който основно имаше ананас. За съжаление рецепта...
Пица от лимец с риба и каперси
Под поста ми за патладжанчетата с киноа една мила дама на име Анета ми предложи да опитам пица от лимец...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook