Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Индийска крем супа с нахут



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Здравейте всички, аз съм Дарина от Червен бряг. Пращам една от най- любимите си рецепти, за да направите постите малко по- пикантни. Много обичаме у дома люто да похапваме и по- екзотичните вкусове никак не са ни чужди. Смело експериментираме, може би защото още нямам деца, можем да си позволим по- нетрадиционни вкусове. А кой знае, може и те един ден да ги заобичат.

Тази рецепта я знам от един колега индиец, с когото се запознахме в Бристъл. Тя е традиционна в неговото семейство, за тях тя е както е бобът за нас, все пак едно време не е имало пасатори и не се е водила крем супа. За съжаление, от подправките, които той използва, имам само къри и куркума. На него му пращаха от Индия домашни подправки и вкусът, съответно, е неповторим.

Така че ето я нея:

Индийска крем супа с нахут

1 и 1/2 к. ч. нахут, накиснат вечерта
два моркова
около 150 грама праз
олио
куркума, къри, сол
лют червен пипер
100 гр белено слънчогледово семе


Приготвяне:

Премиваме накиснатия нахут и го варим 30 мин да омекне малко

В тенджера задушаваме праза с морковите, нарязани на едро в олиото и малко вода

Като започнат морковите да пускат цвят, добавяме нахута и водата, в която е врял.

Посоляваме, слагаме и кърито и куркумата.

Варим около 40 мин, да омекне нахутът напълно.

Пасираме и поднасяме със слънчогледовите семки и червен лют пипер според вкуса на всеки.


Това е тази проста крем супа. Цветът и вкусът й сгряват силно отвътре и отвън. Идеална за студени зимни вечери.

Поздрави и Весели празници от нас:

Дарина и Митко

Благодарим на всички участници, които участваха. На 26 декември 2013 г. конкурсът приключи.
Коментари
2013-12-21 #1
Силвия
Признавам си, че тази рецепта ме грабна от първо прочитане Определено ще бъде изпробвана!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вегетариански (постен) бъргър
· Лятна салата с нахут, булгур и сезонни зеленчуци
· Пилаф "Трите зърна"
· Крем супа от моркови и картофи с шафранка
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Кой спечели в играта "Помагам на Цвети от Hera.bg"
· Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
· Прасоризо - ризото с праз
· Тархана чорба
· Боб чорба по манастирски
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Ироничното усещане да си родител днес
· Превъзмогване
· Разруши ли фейсбук връзката ми или тя вече беше изчерпана?
· Постни банички с праз и маслини
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
· Долма по иракска рецепта
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
Четвъртък
1
Юни 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пастички "С любов"
Не е за всяка уста вишнавото кисело сърце с парченца от тръпчива арония. Меки като памук пандишпанови...
Дафиновият лист - много приложения и лесно отглеждане
Благородният лавър е декоративно зелено дърво с много отличителен аромат от семейство Лаврови, което...
Хлябът – насъщната храна
Почитан и възхваляван, хлябът е основната храна на хората още от най-дълбока древност. Затова с основание...
Салата от пшеница, гулия и сушени череши
Днес искам да ви предложа две бързи ястия, чиято основна съставка е пшеницата. Подходящи са и за постите. ...
Какво и как да приготвим с дюли?
След събирането на последните дарове на есента, често можем да се озовем с някоя и друга дюля. Този плод...
Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
Синьото сирене е специфичен деликатесен вид сирене с висока хранителна стойност и висока масленост. Представлява...
Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
Като повечето жени и аз не обичам да изхвърлям храна, така че често се налага да оползотворявам продукти....
Да си направим суши
Ако обичате екзотичните храни и експериментите, сигурно вече сте опитвали този деликатес идващ от Далечния...
Как да готвим: Свинско месо
В сезона на свинското месо сме. Който гледа прасенца или пък има село, вече е намазал с празничните...
Свинско с кисело зеле
Една от най-големите кулинарни благинки на зимата е Свинско с кисело зеле. Ако пък е направено с така...
Лимецът и спелтата - II
СПЕЛТАТА Историята на спелтата е на близо 7 хиляди години. Това е една от първите култури използвана...
Веган торта с ядки, сушени плодове и крем от авокадо и банан
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Чапати - хляб от индийската кухня
Характерно за този индийските питки чапати, както и за повечето хлябове в индийската кухня е, че те са...
Соевият сос
Кой е най-характерният вкус в кухнята на Източна Азия? Разбира се, този на соевия сос – с него в тази...
Пататник
Оригинална рецепта за родопски пататник. Колко ли хора я търсят? Но колкото къщи има в Родопите, толкова...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook