Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Индийска крем супа с нахут



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Здравейте всички, аз съм Дарина от Червен бряг. Пращам една от най- любимите си рецепти, за да направите постите малко по- пикантни. Много обичаме у дома люто да похапваме и по- екзотичните вкусове никак не са ни чужди. Смело експериментираме, може би защото още нямам деца, можем да си позволим по- нетрадиционни вкусове. А кой знае, може и те един ден да ги заобичат.

Тази рецепта я знам от един колега индиец, с когото се запознахме в Бристъл. Тя е традиционна в неговото семейство, за тях тя е както е бобът за нас, все пак едно време не е имало пасатори и не се е водила крем супа. За съжаление, от подправките, които той използва, имам само къри и куркума. На него му пращаха от Индия домашни подправки и вкусът, съответно, е неповторим.

Така че ето я нея:

Индийска крем супа с нахут

1 и 1/2 к. ч. нахут, накиснат вечерта
два моркова
около 150 грама праз
олио
куркума, къри, сол
лют червен пипер
100 гр белено слънчогледово семе


Приготвяне:

Премиваме накиснатия нахут и го варим 30 мин да омекне малко

В тенджера задушаваме праза с морковите, нарязани на едро в олиото и малко вода

Като започнат морковите да пускат цвят, добавяме нахута и водата, в която е врял.

Посоляваме, слагаме и кърито и куркумата.

Варим около 40 мин, да омекне нахутът напълно.

Пасираме и поднасяме със слънчогледовите семки и червен лют пипер според вкуса на всеки.


Това е тази проста крем супа. Цветът и вкусът й сгряват силно отвътре и отвън. Идеална за студени зимни вечери.

Поздрави и Весели празници от нас:

Дарина и Митко

Благодарим на всички участници, които участваха. На 26 декември 2013 г. конкурсът приключи.
Коментари
2013-12-21 #1
Силвия
Признавам си, че тази рецепта ме грабна от първо прочитане Определено ще бъде изпробвана!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вегетариански (постен) бъргър
· Лятна салата с нахут, булгур и сезонни зеленчуци
· Пилаф "Трите зърна"
· Крем супа от моркови и картофи с шафранка
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Кой спечели в играта "Помагам на Цвети от Hera.bg"
· Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
· Прасоризо - ризото с праз
· Боб чорба по манастирски
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Любими есенни супи с тиква
· Ироничното усещане да си родител днес
· Превъзмогване
· Разруши ли фейсбук връзката ми или тя вече беше изчерпана?
· Постни банички с праз и маслини
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
Събота
13
Август 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Празнична торта - Великденско гнездо
Гергана от Варна: "Бих искала да участвам и с още едно предложение, за великденски десерт - една много...
Салата с леща белуга и семена от нар
Салатата с леща Белуга, наречена така защото зрънцето прилича на хайвера от същата риба, е прекрасен...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 10
Ден 10 от Коледните пости. От днес можем да включим риба, скариди, калмари, октоподи, миди и всякакви...
Патладжанени рулца с козе сирене
Ако допреди десетилетия козето сирене е било чест продукт на трапезата на българина - днес почти сме...
Какво и как да приготвим с дюли?
След събирането на последните дарове на есента, често можем да се озовем с някоя и друга дюля. Този плод...
Пиле печено на сол
Предлагам ви една рецепта, която става изключително бързо и не се налага „да се въртите” около печката....
Хумус с цвекло
Ако обичате цвекло и хумус, то значи в тяхната комбинация ще се влюбите. Добавям една лъжичка от дара...
Никулденски шаран със сини сливи
Едно предложение за празника на Свети Николай, когато на масата задължително присъства шаранът. шаран...
Бърза авокадо паста
Обожавам паста - всякакви видове и всякакви сосове. Понякога времето не стига за разточително готвене....
Лучник с пълнозърнесто брашно
Лукът винаги е имал място на българската трапеза, въпреки дъха, който оставя след консумация. И ако в...
Салата с кълнове и риба тон
Ако имате кълнове, които се чудите как да оползотворите, предлагаме ви тази салата. Тук сме използвали...
Замразените зеленчуци - полезни или не
Замразените зеленчуци са истинско спасение за работещите домакини – намират се във всеки супермаркет,...
Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
Черната леща е наричана още "белуга", защото зрънцата й наподобяват хайвера на тази риба. За разликата...
Патладжанчета с кайма
Предлагам ви една лесна, лятна рецепта за тези от вас, които все пак им се иска нещо месно :) 2 бр....
Наздраве по холандски
Приятна съботна или неделна вечер. Навън вали сняг, а вие сте се събрали на по питие вкъщи с приятели....
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook