![]() |
|
Виж още статии за: Постни рецепти · Ястия на фурна · Основни ястия · Българската кухня · Рецепти без глутен · Рецепти с риба · От стария тефтер · Никулденска трапеза ·
![]() Виж още статии за: Постни рецепти · Ястия на фурна · Основни ястия · Българската кухня · Рецепти без глутен · Рецепти с риба · От стария тефтер · Никулденска трапеза ·
|
![]() ![]() ![]() Крем супа с червена леща и Рас ел ханут
Червената леща е източник на белтъчини. В нея се съдържа много желязо, което я прави добър избор за бременни,...
![]() ![]() И за нашите деца Храната е най-доброто лекарство!
Тадааа, какво имаме на тази снимка: Бял и червен ориз с хрупкави зеленчуци - Снощната вечеря + нослето...
![]() ![]() Печени праскови с бадеми
Десертите с праскови най-често са с някакъв блат, в който прасковите изпълняват ролята на пълнеж. Тук...
![]() ![]() ![]() Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
Това е любимата ми рецепта с пресни картофи, категорично. А и, като се замисля, любимото ми пролетно...
![]() ![]() Салата с печен пипер, праз, рукола и кедрови ядки
За тази вкусна есенна салата ни е нужно:
450 г праз
2 пипера - червени
2 с.л зехтин
1 с.л бял...
![]() ![]() ![]() ![]() Ginataang monggo - филипински десерт
Ginataang monggo е традиционен филипински десерт. С думата Ginataang филипинците назовават всякаква...
![]() ![]() Витаминозна зелена салата
Предлагам ви една изключително полезна комбинация с червено цвекло. Ето и как да приготвите тази вкусна...
![]() ![]() Постен кокосов кекс с какао
За този кекс не ви трябват миксери, бъркалки, щуротии. Всичко забърквам в една купа, спазвайки основното...
![]() ![]() ![]() Пълнен заек
Тази рецепта ни изпрати Дими Добрева от Варна. От името на всички дами (и господа), които четат Hera.bg,...
![]() ![]() Кокосовото мляко
Много хора по една или друга причина не искат да консумират прясно мляко – дали защото са вегетарианци,...
![]() ![]() ![]() Супа от коприва
Копривата е една от първите свежи зеленини, които природата ни предлага, за да подсилим организма си...
![]() ![]() Повече за: Асафетида подправката - билка
Асафетида (Ferula asafoetida) е подправка-билка, идваща от националните кухни на Иран и Афганистан. Въпреки...
![]() ![]() ![]() ![]() Пълнени гъбки
Здравейте, Цвети и Hera.bg,
Казвам се Ивелина Петрова, от град Варна, с потребителско име lina....
![]() ![]() Салата с леща белуга и семена от нар
Салатата с леща Белуга, наречена така защото зрънцето прилича на хайвера от същата риба, е прекрасен...
![]() ![]() Тайните на вкусната и полезна зелена салата
Салатите са вълнуващи, салатите са "рокендрол", както ги нарича Джейми Оливър. Според известния готвач,...
![]() ![]() ![]() Пълнени тиквички с различен пълнеж
Тези вкусни пълнени тиквички, стават много бързо и са добър избор за различните вкусове на хората в нашето...
![]() ![]() Суровоядски бонбони със сушени сливи
Милена от DeliFideli ни сподели една от оригиналните си и много обичани рецепти за суровоядски бонбони....
![]() ![]() ![]() Студен чай за горещите летни дни
Заедно с хладните дни времето на чая отмина, за да дойде времето на чая. Само че не горещ, а леден. Със...
![]() ![]() ![]() Варени гевреци с квас
Докато правех питката си с квас ми остана малко тесто, което бях заделила за украсата. Фурната вече бе...
![]() ![]() Празен хладилник и внезапни гости. Помощ! - II
Пикантни крутони. Обикновено крутоните се използват за добавка към крем супа, но те са и доста приятни...
![]() ![]() ![]() Готвенето у дома – ниско квалифициран труд или изкуство
Често споделям с приятелки и колежки, какво съм сготвила предната вечер, как се е получило и каква е...
![]() ![]() ![]() Печен камембер с червени боровинки, орехи, мащерка
Сиренето Камембер има твърда плесенна коричка, която задържа меката му вътрешност. Готвенето му на висока...
![]() ![]() ![]() Лимецът и спелтата - II
СПЕЛТАТА
Историята на спелтата е на близо 7 хиляди години. Това е една от първите култури използвана...
![]() ![]() Коприва с просо и сирене на фурна
Въпреки че просото е една от най-старите български храни, към днешна дата то сякаш е загубило присъствие...
![]() ![]() Да консервираме здравословно - II част
Да намачкаме ягоди, малини, вишни, боровинки, касис, арония
Най-полезният начин за съхранение на червените...
![]() ![]() ![]() ![]() Книжен кебап
Книжният кебап, като ястие от турската кухня, би следвало да се приготви с агнешко месо, аз обаче не...
![]() ![]() ![]() Жените и бирата
В рекламния фолклор бирата е единствено мъжка привилегия, която силният пол използва не толкова по предназначение...
![]() ![]() Как да използваме формите за лед - 12 идеи
Добре познатите ни форми за лед могат да имат много приложения, за които рядко се сещаме. Предимствата...
![]() ![]() ![]() Вегетариански дюнер
Ако са ви останали от кюфтенцата с булгур, просо и елда, ви предлагам една лесна идея как да ги оползотворите....
![]() ![]() ![]() Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
Тези кръгли тиквички са наистина много симпатични и ефектни. Получих ги дар, a докато се чудех как да...
![]() ![]() ![]() Как да решим какви съдове да ползваме в кухнята
Вредни ли са съдовете, в които готвим за нашия организъм? Кой вид да изберем?
И аз съм се чудела дълго...
![]() ![]() Парти "бонбон" с мини кюфтенца
Добрите парти идеи си приличат по едно - те са винаги много ефектни и, независимо, че изискват доста...
![]() ![]() ![]() Здравословното мюсли
Миксът от зърнени култури, сушени плодове и ядки се появява в началото на XX век, „изобретява го” швейцарският...
![]() ![]() Песто от левурда
Гората винаги крие тайни, които само посветените могат да открият. Левурдата със сигурност е между тях...
![]() |
![]() |
Здраве Красота Мода Моят дом Двама+ Кулинария Време за мен | RSS Реклама Контакти |