Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Печена трицона



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Тази рецепта често я правеше свекърва ми и никъде другаде не съм виждала някой да я приготвя. В тяхната къща се e правила от поколения. Макар, че тя си отиде от този свят, реших да я оставя в нейния профил, защото вярвам, че най-важното в живота е какво оставяш след себе си. Опитайте рецептата и споменете с добра дума. Инна

Така приготвена рибката може да се сервира като рибно предястие, но заедно с една питателна салата спокойно може да се превърне в основно такова.


800 гр трицона
40 мл оцет
40 мл олио
40 мл вода
2 листа дафинов лист
5 зърна бахар
7 зърна черен пипер


Рибата се измива и се нарежда една до друга с леко застъпване на всеки ред (като керемиди)

На места слагаме дафиновите листи, бахара и черния пипер.

Заливаме с олиото, водата и оцета и печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Оцетът стопява костите на рибката, а олиото леко я запържва. Става чудничка.
Коментари
2014-09-01 #12
канна
У дома предпочитаме рибка шпроте - замразена, защото е по-едра от трицоната, макар и прясна! Трябва да се отдели време за размразяване и оцеждане, иначе се приготвя пак така; средната кост не се харесва на всички, защото е по-яка от тази на трицоната (гюмюша)!
2014-08-30 #11
Мария
Вместо оцет,1бурканче горчица.Всички други подправки-същите.Към края на изпичането се изцежда сока на 1 лимон.По желание,към края може да се добавят маслини и кръгчета кисели краставички.
2014-02-09 #10
Мариана
Лимона когато се пече с кората обаче ще придаде горчивина на ястието като цяло. Това трябва да се отчете и не всеки ще го хареса.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Три риби, чиято консумация ни предпазва от деменция
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Възможно ли е замразената риба да е по-добра от прясната?
· Полезните морски дарове
· Как да: Почистим риба
· Как да: Изберем прясна риба
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Долма по иракска рецепта
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Тархана чорба
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
· Постни банички с праз и маслини
Четвъртък
1
Декември 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Запеканка с телешка кайма и гъби
За да съкратите още повече времето на приготвяне, можете да използвате готово картофено пюре, а вместо...
Салата "Златна есен"
Нарекох тази салата „Златна есен”. Първо, защото цветовете й напомнят на пъстра гора в края на октомври...
Амарантът – събуден за нов живот
Макар и да ви звучи екзотично амарантът всъщност е познат и по нашите земи. Може би сте чували или дори...
Свинската мас - отново в центъра на вниманието
Свинската мас е изконна част от българския бит. Тя е била незаменима част от всички битови, лековити...
Печени камби - зимнина
Тези камбички в нашето семейство са любимата ни зимнина. Като изключим почистването на камбите, всичко...
Майорана - непозната билка и подправка с ароматерапевтичен ефект
Въпреки че малко прилича на ригана, това растение не е така широко употребявано като него. За някои от...
Индийска кухня - Къри с кладница, кашу и зеленчуци
Макар, че у нас под "къри" се разбира смес от подправки, в индийската кухня най-често за къри се приема...
Крем супа от нахут и лапад с орехи и синьо сирене
В магазинчето до нас бяха донесли, изключително пресни, спанак и лапад. Никога досега не бях опитвала...
Сладко от боровинки
Моят личен опит със сладко от боровинки и това как направих едно по-нискокалорично такова, използвайки...
За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
През лятото най-малко от всичко искаме да се потим над печки и котлони. Дните са дълги, прекарваме ги...
Да си направим суши
Ако обичате екзотичните храни и експериментите, сигурно вече сте опитвали този деликатес идващ от Далечния...
Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
Както разказах в тази публикация, рецептата за Кисело зеле по добруджански научих не от някой сайт, не...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook