![]() |
|
Виж още статии за: Вегетариански рецепти · Бързи рецепти · Листните зеленчуци · Пролетна кухня · Рецепти без месо · Млечните продукти · Рецепти за кюфтенца ·
![]() Виж още статии за: Вегетариански рецепти · Бързи рецепти · Листните зеленчуци · Пролетна кухня · Рецепти без месо · Млечните продукти · Рецепти за кюфтенца ·
|
![]() ![]() ![]() ![]() Никулденски шаран със сини сливи
Едно предложение за празника на Свети Николай, когато на масата задължително присъства шаранът.
шаран...
![]() ![]() Хумус с цвекло
Ако обичате цвекло и хумус, то значи в тяхната комбинация ще се влюбите. Добавям една лъжичка от дара...
![]() ![]() Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
Тази комбинация на пръв поглед е необичайна, но гарантирано - оказа се особено сполучлива.
Сладките...
![]() ![]() ![]() Веган торта с ядки, сушени плодове и крем от авокадо и банан
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
![]() ![]() Крем супа с праз
Една прекрасна супа подходяща за хладните есенни дни
3-4 стръка праз
50 гр масло
2 с.л зехтин
2...
![]() ![]() ![]() Тръстиковата захар – здраве и аромат на южно слънце - II
Частично рафинираната захар е запазила голяма част от полезните съставки на нерафинираната, но съдържанието...
![]() ![]() Крем супа с червена леща и Рас ел ханут
Червената леща е източник на белтъчини. В нея се съдържа много желязо, което я прави добър избор за бременни,...
![]() ![]() Хлябът на Бъдни вечер
Мълчи, моме, наливай, водата от ручея, зимай.
Па после го думай на зърното, па спомняй си слънцето,...
![]() ![]() ![]() Как да познаем истинския мед
Медът е един от най-невероятните дарове на природата. В съдържанието му преобладават фруктозата и глюкозата...
![]() ![]() Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
Черната леща е наричана още "белуга", защото зрънцата й наподобяват хайвера на тази риба. За разликата...
![]() ![]() Аранчини - италиански оризови топки
Симпатичните аранчини са много характерни за сицилианската кухня. Оризовите топки се пълнят с различни...
![]() ![]() Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
Установила съм, че най-вкусна бобената чорба става, ако си сварил наведнъж поне 700 гр. боб /в сухо състояние/....
![]() ![]() Традиционни рецепти за Петковден
На Петковден се правят родови курбани и се месят обредни хлябове, като най-големия наречен „Света Петка”,...
![]() ![]() ![]() ![]() Шоколадови трюфели
Знам, че в Hera.bg има сериозни почитателки на шоколада и то натуралния! С поздрав към всички вас и благодарност...
![]() ![]() ![]() Хлябът – насъщната храна
Почитан и възхваляван, хлябът е основната храна на хората още от най-дълбока древност. Затова с основание...
![]() ![]() ![]() ![]() Домашна лютеница -II част (рецепта)
За печеният пипер вече писах, тайната на истинската домашна лютеница според мен е точно в неговото количество...
![]() ![]() Свежа лимонада с диня, малини и кокосова вода
Всички обожават това време на годината. Юли и август са месеците, в които някъде в междублоковите пространства...
![]() ![]() Супа от коприва с ориз, гъби и много джоджен
На Благовещение по традиция на трапезата трябва да има ястие с коприва и в това няма нищо случайно....
![]() |
![]() |
Здраве Красота Мода Моят дом Двама+ Кулинария Време за мен | RSS Реклама Контакти |