Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Ябълкови тиганички със захар мусковадо



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Мусковадо се произвежда от захарна тръстика, като по-разпространена е тъмнокафявата. Името й произхожда от испанската дума "mascabado" (нерафинирана). Не стои на гранулки, даже си е доста лепкава и има силен вкус на малц, меласа, карамел - прекрасен е за всякакви бисквитки и сладкиши, та даже и в кафето. В нея има минерали, за разлика от бялата захар, като калий, калций и желязо. Тази захар на мен ми е подаръче, но спокойно може да се замени с меласа от захарна тръстика, която също има добри хранителни качества.



100 гр. ябълка - 1 голяма
80-100 гр. пълнозърнесто брашно
120 мл вода
1 с. л. мусковадо или меласа
1 ч. л. смляно ленено семе
бурбонска ванилия
1 ч. л. олио от гроздови семки

Ябълката настъргвам на ситното ренде, добавям пълнозърнесто брашно, една препълнена лъжичка мусковадо или меласа, лененото семе, олиото и бурбонската ванилия. Последната можете да замените и с канела, ако ви допада повече. Всичко разбърквам добре.

За изпичането използвам грил плоча, защото е по-голяма и стават всички наведнъж, но е ясно, че тефлоновият тиган ще свърши същата работа.

С лъжица разпределям сместа, като я оформям като малки тиганички, когато ги обърна притискам леко.



Стават тиганички, малко тъмнички заради меласата, но пък много вкусни и засищащи.

Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 5 любими десерта с ябълки
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 16
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
· Палачинки (катми) с мая
· Моята първа домашна гранола
· Изследване: Какво има в пакетираните сандвичи и какво продават край училищата у нас
· Как неправилното хранене застрашава децата през 21 век?
· Принуждаването на децата да пазят диета може да навреди на здравето им
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Постни банички с праз и маслини
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Боб чорба по манастирски
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Зеленият боб - защо не трябва да го пренебрегваме
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
Сряда
17
Юли 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Соевият сос
Кой е най-характерният вкус в кухнята на Източна Азия? Разбира се, този на соевия сос – с него в тази...
Откриването на Америка като кулинарна революция - II
Фасулът Бобът вероятно е едно от най-старите културни растения в света. Произхожда от Южна Америка,...
Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
Критараки е вид паста, която много прилича по форма на ориза. Често се използва в гръцката кухня, в същата...
Печени зеленчуци на грил
Рядко се изкушавам да ям зеленчуци и плодове, които не са в сезона си, поради ред причини, но ако го...
Пикантни чили догс
Храната в котешката кухня, знаете, че винаги е вдъхновение и приключение, а днес вдъхновението ми е от...
Салата с леща белуга и семена от нар
Салатата с леща Белуга, наречена така защото зрънцето прилича на хайвера от същата риба, е прекрасен...
Къде са ни чиниите?
Решаваш да хапнеш някъде навън, отиваш в близкия ресторант за бързо хранене и ти сервират сандвича в...
„Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
След феноменалния успех на „Вкусът на България“ любимият кулинар на България Иван Звездев отново събира...
Как да проверим дали са пресни кокошите яйца - няколко съвета
Как да проверим дали са пресни кокошите яйца ни съветва Александра Разаренова, диетолог, специалист по...
Родопска яхния с овнешко
Родопската яхния с овнешко е характерна рецепта за Петковден 500 г овнешко 1 глава лук 1/4 ч.ч. ориз 500...
Омлет със спанак - бързо и полезно
Привет редакция на списание „Hera.bg”! Казвам се Диана, живея в София, наскоро се оженихме с моя дългогодишен...
Книжен кебап
Книжният кебап, като ястие от турската кухня, би следвало да се приготви с агнешко месо, аз обаче не...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook