Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Банички със спанак и сирене



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Като дете нито увещанията за полезност, нито анимацията с Попай моряка, не можеше да ме накара да ям спанак. Днес, разбира се, нещата не стоят така, но съм убедена, че ако мама ми предлагаше тези мини банички със спанак, аз щях да се влюбя в него.
1 пакет кори за баница
1/2 пакетче масло (може да заместите с растителна мазнина)
350 гр краве сирене
1 яйце
2 пълни шепи пресен спанак
или около 200 гр замразен
1 щипка захар
олио


Сиренето намачкваме с вилица, яйцето разбиваме и добавяме към сиренето с щипка захар - разбъркваме.
Спанакът задушаваме, ако е пресен, само колкото да намали обема си. Добавяме към сиренето и яйцето, като изстине.
Взимаме две кори, помежду им мажем с разтопено масло, също и горния лист.
Мислено разделяме кората на 3 равни вертикални линии. В средата поставяме малко от плънката, завиваме от ляво и дясно /да се получи пакетче/ и навиваме на рулце.
В тавичка слагаме малко олио и нареждаме баничките. Намазваме ги с масло /за по-златисто - може и с разбит жълтък/ и печем във фурната на 200 градуса до зачервяване.
Коментари
2010-02-20 #11
wildprincess
Напоследък препоръчват да се консумират плодове и зеленчуци според сезона.Логично е да.И аз не пържа и не панирам.Може би за това ми допадат толкова твоите рецепти.Готвя със зехтин.Много обичам аромата на зехтина.
2010-02-20 #10
Инна Георгиева
Да ти кажа, понякога готвя и мазни неща. Има ястия, които без мазно не стават - гювеч, зеле, патладжан, ако няма да ги правиш мазнички - хич не ги готви. Но аз не мисля, че е фатално ако ги ядеш понякога, това са си стари ястия, готвени от нашите баби и съм сигурна, че ние до техните години няма да доживеем. Разбира се, това си е мое мнение, нека всеки има своето и да се храни така както желае.
Аз съм чревоугодник и съм готова за нещо мега калорично, после да съм дни на зелена салата с пилешка пържола.
Но виж, почти никога не панирам и не пържа /е има изключения, но на фона на общото - малко/.
Хубавите продукти наистина имат своята цена, но да се храниш здравословно не е скъпо, освен ако не визираш времето което е нужно за да отделяш внимание на това.
И ако спазваш правилото - купувай плодове и зеленчуци само в сезона им - ценово всичко е окей.
Погледнах си рецептите назад и не виждам нищо, което е скъпо, по-скоро не намиращо се във всеки град - особено по малките.
2010-02-20 #9
wildprincess
Не само обичаш,но и ти се отдава готвенето!Не е комплимент,а истина.Всичко което си написала е съвременно и не мазно!Готвенето е много приятно занимание,но за да готвиш здравословно отнема и много финанси!Като всичко-качественото е скъпо!Сега се сещам,в тази връзка-и ние като качествени жени сме скъпи!!Ха ха ха.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Баница с праз, гъби и амарант
· Бърза баница в кексова форма
· Козунак + козуначени кифлички
· Агнешко бутче с картофи
· Великденска изненада с различен вкус
· Топ 5 най-полезни храни, които са достъпни за всеки
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Сирни Заговезни
· Аранчини - италиански оризови топки
· Заговезни
· Палачинки (катми) с мая
· Моята първа домашна гранола
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Торта със стар козунак без печене
· Боб чорба по манастирски
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
Събота
25
Септември 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пълнени гъбки
Здравейте, Цвети и Hera.bg, Казвам се Ивелина Петрова, от град Варна, с потребителско име lina....
Витаминозна зелена салата
Предлагам ви една изключително полезна комбинация с червено цвекло. Ето и как да приготвите тази вкусна...
Леща с тиква и индийски подправки
Лещата е чудесен източник на протеини и желязо. Особено в студените дни е добре да се консумира често...
Оризово фиде с пиле и броколи
Моето оризово фиде е с дебелина 1 мм, опаковка от 200 грама - използвала съм около 1/4 от опаковката....
Празен хладилник и внезапни гости. Помощ! - II
Пикантни крутони. Обикновено крутоните се използват за добавка към крем супа, но те са и доста приятни...
Супа от тиква и скариди с кокос
В студените дни, когато слънцето рисува в стаята, а мислите застиват в пространството. Когато е зима,...
Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
На Петковден (14 октомври) по традиция на българската маса присъстват ястията с праз. В миналото овчарите...
Овесени бисквити с Дарето
Рецептата ми е споделена от една приятелка, която обича да готви всякакви завъртяни вкусотийки. Но на...
За тиквичките с любов
Заедно с лятото идва и сезонът на тиквичките. Макар че да си ги закупиш по всяко време на годината вече...
Питки със сирене за Димитровска задушница
В народните вярвания се смята че св. Димитър е брат и на архангел Михаил (душевадника). Затова на някои...
Фъдж с кокос
Този десерт става изключително бързо, а вкусът му е страхотен. Макар наречен фъдж, тук по-скоро идеята...
Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
На пазара има голямо разнообразие от всякакви видове брашна, подходящи за всеки вкус и нужда – бяло брашно,...
Индийска кухня - Къри с кладница, кашу и зеленчуци
Макар, че у нас под "къри" се разбира смес от подправки, в индийската кухня най-често за къри се приема...
Котлет с мед, горчица, портокал и кус кус
Тази рецепта спокойно можеше да мине за мароканска, ако не беше свинския котлет. Но у дома той е най-тачен. За...
Наздраве по холандски
Приятна съботна или неделна вечер. Навън вали сняг, а вие сте се събрали на по питие вкъщи с приятели....
Картофки на фурна с асафетида
Асафетида (Ferula asafoetida.) е подправка-билка, идваща от националните кухни на Иран и Афганистан....
Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
Здравейте от Hera.bg! Пише Ви Маргарита от София. Изпращам Ви любимата си рецепта, която вкъщи май само...
За тиквичките с любов - II
В нашия дом Тиквичките могат да се приготвят по много начини: печени, варени, задушени, пържени. В някои...
Тайните на шарената сол
Шарената сол е най-големият български кулинарен сантимент. Няма нищо случайно в това когато посрещаме...
Класически горещи напитки за студените зимни дни
Зимата притежава усещането за уют и топлина повече от който и да е от друготе сезони. Това усещане е...
Гръцка мусака
Мусаката е традиционно гръцко ястие и за разлика от тази, която сме свикнали да хапваме в България в...
Пилаф "Трите зърна"
Пилафът е едно традиционно ястие от Арабския свят и Ориента. Но както всяка традиция, всеки я разбира...
Пастички "С любов"
Не е за всяка уста вишнавото кисело сърце с парченца от тръпчива арония. Меки като памук пандишпанови...
Патладжанена разядка
Вкусна и ефектна за поднасяне разядка с печен патладжан, която направих импулсивно, но стана много сполучлива. Разполовяваме...
Традиционни рецепти за Петковден
На Петковден се правят родови курбани и се месят обредни хлябове, като най-големия наречен „Света Петка”,...
Руло със сладко
Неотдавна, на гости, опитах от това руло. С носталгия си спомних годините, когато нямаше изобилие от...
Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
Отново в търсене на най-атрактивния сладкиш за св. Валентин? Да, и аз съм така...Преди време си купих...
Пица с полента
Вкусът на това ястие изненада дори и мен. Нямах огромни очаквания, но наистина се получи чудесно, според...
Бърза авокадо паста
Обожавам паста - всякакви видове и всякакви сосове. Понякога времето не стига за разточително готвене....
Жените и бирата
В рекламния фолклор бирата е единствено мъжка привилегия, която силният пол използва не толкова по предназначение...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook