|
Виж още статии за: Рецепти · Тестени рецепти · Листните зеленчуци · Идеи за закуска · Рецепти през Сирница · Рецепти със Спанак · Рецепти за Великден · Баници ·
2010-02-20 #11 wildprincess Напоследък препоръчват да се консумират плодове и зеленчуци според сезона.Логично е да.И аз не пържа и не панирам.Може би за това ми допадат толкова твоите рецепти.Готвя със зехтин.Много обичам аромата на зехтина. 2010-02-20 #10 Инна Георгиева Да ти кажа, понякога готвя и мазни неща. Има ястия, които без мазно не стават - гювеч, зеле, патладжан, ако няма да ги правиш мазнички - хич не ги готви. Но аз не мисля, че е фатално ако ги ядеш понякога, това са си стари ястия, готвени от нашите баби и съм сигурна, че ние до техните години няма да доживеем. Разбира се, това си е мое мнение, нека всеки има своето и да се храни така както желае. Аз съм чревоугодник и съм готова за нещо мега калорично, после да съм дни на зелена салата с пилешка пържола. Но виж, почти никога не панирам и не пържа /е има изключения, но на фона на общото - малко/. Хубавите продукти наистина имат своята цена, но да се храниш здравословно не е скъпо, освен ако не визираш времето което е нужно за да отделяш внимание на това. И ако спазваш правилото - купувай плодове и зеленчуци само в сезона им - ценово всичко е окей. Погледнах си рецептите назад и не виждам нищо, което е скъпо, по-скоро не намиращо се във всеки град - особено по малките. 2010-02-20 #9 wildprincess Не само обичаш,но и ти се отдава готвенето!Не е комплимент,а истина.Всичко което си написала е съвременно и не мазно!Готвенето е много приятно занимание,но за да готвиш здравословно отнема и много финанси!Като всичко-качественото е скъпо!Сега се сещам,в тази връзка-и ние като качествени жени сме скъпи!!Ха ха ха. Виж още статии за: Рецепти · Тестени рецепти · Листните зеленчуци · Идеи за закуска · Рецепти през Сирница · Рецепти със Спанак · Рецепти за Великден · Баници ·
|
Освежаваща напитка: Диня с мента
Парещите лъчи на слънцето карат тялото да мечтае за нещо свежо, многооо свежо и студено. Тази комбинация...
Кюфтета с булгур
Натрошените зърна пшеница, някога са били една от основните храни на българската трапеза, преди навлизането...
Коледна питка с паричка
В последните години много мои познати ми споделят, че баницата с късмети, която е характерна за първите...
Красив лед
Лятото идва, а с него и горещите дни, в които често търсим нещо свежо и разхлаждащо. Гледката на коктейли...
Как да приготвим: Раци
Раците са едни от най-вкусните лакомства, които ни предлага природата. За съжаление все по-рядко хапваме...
Да боядисаме яйцата с памук и хартия
Във всеки дом настава истинско оживление, дойде ли Велики Четвъртък /или Велика Събота/ - деня, в който...
Вегетариански (постен) бъргър
Момчетата обичат бъргъри. И макар моето да не консумира тази храна особено често, все пак си е част от...
Пица от лимец с риба и каперси
Под поста ми за патладжанчетата с киноа една мила дама на име Анета ми предложи да опитам пица от лимец...
Българският и още 18 флага на други страни, направени от най-типичните в тях храни
Много често си служим със стереотипи, за да опишем някои нации. Германците били скучни и работливи, французите...
Лимонова трева - подправка, билка и козметика
Латинското й наименование е Цимбопогон (Cymbopogon), но е известна с по-простичкото - лимонова трева....
Бърза авокадо паста
Обожавам паста - всякакви видове и всякакви сосове. Понякога времето не стига за разточително готвене....
Лучник с пълнозърнесто брашно
Лукът винаги е имал място на българската трапеза, въпреки дъха, който оставя след консумация. И ако в...
Непопулярен продукт, който носи многобройни ползи за здравето
Вярно е, че ако човек не се грижи за здравето си, никой друг няма да го направи вместо него. Един полезен...
Мрачната история на вилицата
Доброто възпитание изисква да се храним с прибори. Ако се замислим кой от тях използваме най-често, безспорният...
Студен чай с какаови зърна, джинджифил и цитруси
Ако сте от онази порода любители на чая, които не могат нито ден без своята чаша или две от любимата...
За закуска: Топъл сандвич с пушено филе и яйце
Закуските през уикенда са най-често специалитет на половинката.
Най-уважавани са палачинките и топлите...
Долма по иракска рецепта
Покрай един Рамазан Байрям се бяхме заговорили у дома, а после и се зачетохме, с каква храна мюсюлманите...
Крем супа от картофи
Картофената крем супа е нещо на вид изключително просто, даже сякаш незаслужаващо внимание. Но опиташ...
Свинско с кисело зеле
Една от най-големите кулинарни благинки на зимата е Свинско с кисело зеле. Ако пък е направено с така...
Замразените зеленчуци - полезни или не
Замразените зеленчуци са истинско спасение за работещите домакини – намират се във всеки супермаркет,...
Предястие с пушена скумрия
за 2 порции
250 г филе от пушена скумрия /или друга риба/
150 гр заквасена сметана
1 стрък зелен...
Подправени масълца
Подправените масла са страхотно допълнение към топли ястия а в някои случаи се готви и самия продукт...
Българска национална кухня – що е то?
Страната ни може да е малка, но поводи за национална гордост – колкото искаш. Всеки ще има какво да изтъкне...
Салата с кълнове и риба тон
Ако имате кълнове, които се чудите как да оползотворите, предлагаме ви тази салата. Тук сме използвали...
Бульон трезве
Едва ли има човек, който не е осъмвал след бурна нощ с натежала глава. Махмурлукът не е шега работа –...
Бъркана пица
Когато приятелка ми сподели за нейната "бъркана пица" бях учудена - нарича се така, тъй като тестото...
Kексче с шоколадова душа
Кексчето има хрупкава коричка и мека, ефирна вътрешност. Ето защо го нарекох: с шоколадова душа.
Продукти...
Как да си захванем квас?
В миналото нашите баби приготвяли хляба си безквасен или с квас. Комбинацията от брашно, вода и разнообразни...
Панирани пиперки с доматен сос
Всеки сезон носи своето очарование, своите блага – така, както природата е разпоредила да стане. Силно...
5 любими десерта с ябълки
Есента е времето на изобилието, но един плод с ненадминат чар ни намига недискретно от пазари и магазини....
|
Здраве Красота Мода Моят дом Двама+ Кулинария Време за мен | RSS Реклама Контакти |