Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Надупени картофки с кашкавал


Искрено се надявам за тази рецепта да сте успели да си купите вкусни картофи. В последно време срещам само сортове, уви подходящи само за хранене на прасета.
Приготвените по този начин картофи стават сравнително бързо, нямат нужда от бъркане и въртене около котлона. Подходящи са за гарнитура към някоя пържолка, може да ги сервираме като основно безместно ястие или като топло предястие.

1 кг картофи
50 г масло или 4 с.л мазнина
100 гр кашкавал
млян черен пипер- 1/2 к.л
червен пипер - 1/2 к.л
риган - 1 ч.л
чубрица - 1 ч.л
сол


Картофите измиваме и обелваме. Разрязваме всеки картоф на равни половинки и в купа ги объркваме добре с подправките и солта.
Нареждаме ги с плоската част към тавата, т.е с дупето нагоре. Слагаме по парченце масло върху всяка половинка картоф. Добавяме съвсем малко водичка - 2-3 с.л и печем във фурната до зачервяване (приблизително 40-45 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса).
Когато са готови - настъргваме на едро ренде кашкавал върху тях и запичаме докато се разтопи.
Коментари
2016-01-17 #7
******
Изглеждат много вкусни, освен това са лесни за приготвяне.
2012-02-26 #6
zornica
апетитно изглеждат тези \\\"надупени картофки\\\" ще ги направя скоро време.
2009-11-21 #5
Инна Георгиева
Предполагам Таня имаш предвид за родопското село Ягодина?
Специално в Родопите, аз лично за Надупени картофи съм чувала да казват на картофи печени на сол
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Най-скъпите пържени картофи в света вече са вписан в Гинес
· Сладък картоф (батат) за стабилизиране на кръвната захар и засилване на имунитета
· Картофки на фурна с асафетида
· Сирни Заговезни
· Аранчини - италиански оризови топки
· Заговезни
· Традиционното кипърско сирене халуми получи защитено наименование за произход
· Как да направим плато сирена?
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
Петък
12
Август 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Откриването на Америка като кулинарна революция - II
Фасулът Бобът вероятно е едно от най-старите културни растения в света. Произхожда от Южна Америка,...
Откриванетото на Америка като кулинарна революция
Едва ли някои се съмнява, че Откриването на Америка завинаги преобръща историята на Европа – политическата,...
Супа с гъби шийтаке
И така, както често се случва приготвих супа с налични у дома продукти. Вече съм ви споменавала за китайските...
Салата "Мъката на бацила"
Преди малко повече от месец бях качила тази снимка на салата във Фейсбук профила си. На шега я кръстих...
Зимни коктейли: Сгряващият грог
Навън се пука дърво и камък от студ. Със сетните сили на вцепененото си тяло, успявате да се доберете...
Тиквените семки
Есента е сезона на тиквата. Вероятно я обичате печена, на тиквеник или, ако имате страст към екзотичните...
Пица от лимец с риба и каперси
Под поста ми за патладжанчетата с киноа една мила дама на име Анета ми предложи да опитам пица от лимец...
Пролетна салата с кълнове и авокадо
Привет на всички читатели на сп.”Хера”. Искам да се включа в конкурса, като ви представя любимата ни...
Козуначена пита след Великден
Какво да правим със стария козунак? Това е вторият най-задаван въпрос след Великден. Първият, разбира...
Гхи - пречистената, здравословна мазнина от Изтока
За пръв път пречистената мазнина гхи (ги, гхий, от санскрит) се появява в стари ведически текстове като...
Кекс със сладко
Опитайте тази изключително лесна рецепта за кекс. В нея няма нито яйца, нито мляко, така че е подходяща...
Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
Тези кръгли тиквички са наистина много симпатични и ефектни. Получих ги дар, a докато се чудех как да...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook