Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Надупени картофки с кашкавал


Искрено се надявам за тази рецепта да сте успели да си купите вкусни картофи. В последно време срещам само сортове, уви подходящи само за хранене на прасета.
Приготвените по този начин картофи стават сравнително бързо, нямат нужда от бъркане и въртене около котлона. Подходящи са за гарнитура към някоя пържолка, може да ги сервираме като основно безместно ястие или като топло предястие.

1 кг картофи
50 г масло или 4 с.л мазнина
100 гр кашкавал
млян черен пипер- 1/2 к.л
червен пипер - 1/2 к.л
риган - 1 ч.л
чубрица - 1 ч.л
сол


Картофите измиваме и обелваме. Разрязваме всеки картоф на равни половинки и в купа ги объркваме добре с подправките и солта.
Нареждаме ги с плоската част към тавата, т.е с дупето нагоре. Слагаме по парченце масло върху всяка половинка картоф. Добавяме съвсем малко водичка - 2-3 с.л и печем във фурната до зачервяване (приблизително 40-45 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса).
Когато са готови - настъргваме на едро ренде кашкавал върху тях и запичаме докато се разтопи.
Коментари
2016-01-17 #7
******
Изглеждат много вкусни, освен това са лесни за приготвяне.
2012-02-26 #6
zornica
апетитно изглеждат тези \\\"надупени картофки\\\" ще ги направя скоро време.
2009-11-21 #5
Инна Георгиева
Предполагам Таня имаш предвид за родопското село Ягодина?
Специално в Родопите, аз лично за Надупени картофи съм чувала да казват на картофи печени на сол
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Най-скъпите пържени картофи в света вече са вписан в Гинес
· Сладък картоф (батат) за стабилизиране на кръвната захар и засилване на имунитета
· Картофки на фурна с асафетида
· Сирни Заговезни
· Аранчини - италиански оризови топки
· Заговезни
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
· Традиционното кипърско сирене халуми получи защитено наименование за произход
· Как да направим плато сирена? (видео)
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Долма по иракска рецепта
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
Понеделник
25
Септември 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Гьобечки
Отраснала съм в Родопите. Коренът ни е от Добруджа и Русе. Историята е малко сложна, леко военна и ненужно...
Пита за Сирни Заговезни
Сирни Заговезни е ден, в който се иска прошка. Наближава Великден, наближава пролетта. Седмица преди...
Как да: Почистим череши/вишни от костилки
И така, ако си попаднал на този пост е ясно, че вероятно нямаш уред за отстраняване на костилки, като...
Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
Здравейте от Hera.bg! Пише Ви Маргарита от София. Изпращам Ви любимата си рецепта, която вкъщи май само...
Маринован джинджифил
Маринованият джинджифил, така, както уасаби, е чест спътник на сушито. Той се сервира между отделните...
Торта от фурми с крем от авокадо
От много време насам се каних да ви предложа и една веганска торта. Иначе казано, да отсъства какъвто...
Пиле печено на сол
Предлагам ви една рецепта, която става изключително бързо и не се налага „да се въртите” около печката....
Лимонова трева - подправка, билка и козметика
Латинското й наименование е Цимбопогон (Cymbopogon), но е известна с по-простичкото - лимонова трева....
Моят ватикански хляб
Когато разбрах за този „ритуал” не бях особено екзалтирана, дори си помислих, че това е поредното суеверие,...
Супа от коприва с ориз, гъби и много джоджен
На Благовещение по традиция на трапезата трябва да има ястие с коприва и в това няма нищо случайно....
Най-популярните рецепти с авокадо
Родината на авокадото е Централна Америка – люлката на великите цивилизации на маите и ацтеките. Тези...
Patlican Kebap - Патладжан кебап
Този вкусен шиш от патладжан и малки кюфтенца е една от гордостите на турската национална кухня. Обикновено...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook