Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Оризови късчета със спанак и домати


Спанакът е добре да включваме в менюто си, когато сме на режими, в които сме ограничили млечните храни, тъй като съдържа голямо количество белтъчини и калций. Аз лично реших просто да пробвам какво ще се получи с оризово брашно. Разбира се можете да замените със сварен ориз.

8 с.л оризово брашно
100 мл вода
2 купи спанак
20 домата от консерва
1 шепа нарязан магданоз
черен пипер, сол
2 ч.л захар
зехтин


Оризовото брашно смесих постепенно с водата и разбърках до гъста каша. Добавих малко черен пипер и сол.

В намазнен тиган изсипах оризовата каша. Когато леко стегна накъсах, с помощта на дървена лопатка, на парченца и разбърквах добре, докато придоби лек златист цвят.

Доматите от консерва наситних с нож и заедно с 1 с.л зехтин сложих да поврат. Добавих черен пипер, сол, захар.

Когато по-голяма част от водата в доматите се изпари, добавих измития спанак и една шепа накълцан магданоз. Разбърках няколко пъти, просто докато спанака омекне леко. Така запазва свежия си цвят и разбира се полезните вещества в него.



Коментари
2011-04-04 #1
Alex
оризовата каша изглежда доста гадничко
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Яжте по-често спанак! 6 важни причини да го направите
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Топ 5 най-полезни храни, които са достъпни за всеки
· 3 вида храни, които да имаме вкъщи, докато постим
· Всичко за Великите пости
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Долма по иракска рецепта
· Аранчини - италиански оризови топки
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Торта със стар козунак без печене
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· 10 добри причини да ядем зелен чесън
· Копривата - някои добре опазени тайни
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Постни банички с праз и маслини
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Магданозени кюфтенца
· Боб чорба по манастирски
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
· Тархана чорба
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
Събота
23
Септември 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Курабии за Баба Марта
Баба Марта скоро ще закичи всички ни с червено- бял дар за здраве и късмет. Защо да не я поканим и на...
Домашна лютеница
Има ли човек, който да не обича домашна лютеничка? Няма! Или ако има, то са толкова малко, че няма да...
Как да нарежем диня бързо
В разгара на дините сме, сега те просто доминират над всички плодове. Често обаче след като сме избрали...
Спагети с домати, чили и риба тон
Едно предложение с риба и паста, в което вярвам ще се влюбите. за 4 порции 350 г спагети 1 малка...
Киноа – свещената храна на инките
Опитах я, защото педиатърката ми я препоръча да я включа в менюто на малката ми дъщеря, наравно с елдата,...
Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
Горещ летен ден в града...Всичко, за което мислите, е как да се докопате до нещо студено и разхладително,...
Сироп от бъз (свирчовина)
Вече ви разказах колко е полезна свирчовината (черен бъз) и ви предлагам да си направите сироп за разреждане....
Козунак + козуначени кифлички
Никога, ама никога, не помня у дома да се е правил козунак. Даже и баба не се досещам да е месила козунаци....
Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
Пъстърва със салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи - всичко САМО в тиган. Тази риба има много крехка...
Рибни торбички с праз
На пръв поглед изглежда трудно, но истината е, че това е лесна и ефектна вечеря. Сервирайте със зелена...
Празен хладилник и внезапни гости. Помощ!
На всеки му се е случвало да го изненадат внезапни гости. Не от онези неприятните, с които през цялото...
Козуначена пита след Великден
Какво да правим със стария козунак? Това е вторият най-задаван въпрос след Великден. Първият, разбира...
Фъдж с кокос
Този десерт става изключително бързо, а вкусът му е страхотен. Макар наречен фъдж, тук по-скоро идеята...
Тайните на домашната лимонада
Кой не обича прясна домашна лимонада? Тя няма нищо общо с онова газирано, подсладено и ароматизирано...
Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
Здравей, Цвети, ето и моята бърза, постна и здравословна рецепта. Признавам си, че за първи път я правя,...
Най-голямата билка в света - бананите
Знаете ли коя е най-голямата билка в света? А кой може много бързо да ви повдигне настроението? Или пък...
Постни сарми от манголд и булгур от спелта
Манголдът е растение в роднинска връзка с киноата, спанака, червеното цвекло - подобно на тях той има...
Брашното от рожков - здравословната алтернатива на какаото
Брашното от рожков нашумя последните години най-вече като здравословна алтернатива на какаото. Особено...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook