Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Домашни "форнети"



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Малко е като реклама, но в повечето градове под името "форнети", преди години, стартираха закуски приготвени от многолистно тесто. Сега има най-различни марки за подобни закуски. Все пак реших да оставя името така.

Пълнежът може да бъде всякакъв, сладко, спанак със сирене, шоколад, месо. Предлагам ви вариант със сладко от праскови - домашно приготвено.

Бутер тестото размразяваме. С помощта на точилка разстиламе за да стане по-тънко. Режем на ленти дълги около 1 педя и широки половин (малко - по малко).
Мислено лентите разделяме на 2 равни половинки и с помощта на нож правим разрези във вътрешната част (виж на снимката по-долу). Слагаме лъжичка сладко (или каквато плънка сме избрали) и затваряме образувайки квадрат. С помощта на виличка притискаме краищата, за да не се разтворят по време на печенето. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.


Коментари
2014-03-09 #6
Лора
стават за нещо
2013-07-11 #5
канна
От скромния ми опит от работа с купено бутер тесто мога да споделя: Когато разточвате тестото т. нар. многолистие се нарушава и когато изстинат стават жилави "бухтичките"! По-добър е резултата, ако не се точи. Разбира се, ще изглежда че е приготвено по-малко количество!
2013-06-23 #4
Ваня
Аз ги направих с подсладено пюре от вишни, което ми остана след варенето на сок от вишни в соковарка. Вишните много си подхождат с бутер тестото.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Още няколко идеи за рождения ден на детето
· Рожденият ден на вашето дете - II
· Рожденият ден на вашето дете
· 3 идеи с праскови за захранване на бебето
· Лятото е това, което никога няма да се повтори, колкото и близко, познато да звучи
· Печени праскови с бадеми
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
· Палачинки (катми) с мая
· Моята първа домашна гранола
· Постни банички с праз и маслини
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
Неделя
15
Септември 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Какво да сложим на трапезата за Бъдни вечер
Бъдни вечер е не само последният ден от великите пости, а навечерието изпълнено с трепетно очакване да...
Мармалад асорти
Краят на август – любимият ми сезон. Слънцето е различно - вече грее косо и милостиво. Въздухът е различен...
На всяка манджа... вино
Да си призная, преди време нищо не разбирах от вино. Дори не разбирах качествата на тази напитка и ми...
Банички със спанак и сирене
Като дете нито увещанията за полезност, нито анимацията с Попай моряка, не можеше да ме накара да ям...
Арабика или робуста
Учудващо е, че в световен мащаб се отглеждат едва три вида кафе, а ароматите и вкусовете, на които можем...
Палачинки
Палачинките са от онази категория храни, които най-често свързваме с уикенда. Не стават много бързо,...
Тиквата – склад за витамини
С напредването на есента постепенно плодовете започват да изчезват от трапезата ни. Някои от тях се опитваме...
Домашно сорбе с кайсии и касис
Откакто прочетох рецептата за сорбе само с две съставки, наумих си просто да я направя! Набавих си страхотно...
Макарони със спанак и гъби на фурна
Здравейте Hera.bg, бих искала да участвам с тази рецепта за основно ястие, който обича месно, може...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook