Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Постни мъфини с локум


Избрано от "Помагам на Цвети от Hera.bg"


        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Здравейте, Цвети и Hera.bg,
Отново съм аз, вашата читателка Ивелина Петрова, от град Варна. Сега Ви пиша от името на моята половинка, който ме окуражи да участвам в конкурса, когато разказах за вас. Сам поиска да изпрати своите любими постни мъфинки, ентусиазира се и ...факт. Само посреднича при изпращането.
Аз също правя тази рецепта, но като кекс във форма, и мога да споделя, че при печенето на кекс, времето е по-дълго, и става по-тъмен, а тук при мъфините е доста по-кратко, може би заради малката им форма, и се изпичат по-бързо, а и става по-ефектно.
Те мъжете май са по-практични и изобретателни .... понякога ....

Рецептата на Христо Иванов от Варна, за
ПОСТНИ МЪФИНИ


2 ч.ч. брашно
1 и ½ ч.ч. захар
2 ч.л. сода бикарбонат
2 пакета локум – Цветен
2 ванилии
3 с.л. оцет
½ ч.ч. олио
1 ч.ч. топла вода

Приготвяне: локумът се нарязва на кубчета. В купа се смесват добре брашното, захарта и ванилията. Накрая се добавя содата. След като сухите съставки се смесят добре, се добавят последователно топлата вода и олиото. Накрая се слагат оцетът и локумът. Сместа почва да става на балончета и вече е готова.

Фурната се загрява предварително на 200 градуса с вентилатор. Във форма за мъфини се поставят формички и в тях се изсипва от сместа / около 90 % от формичката се запълва със смес/. В зависимост от това, какви формички ползвате / дали хартиени или силиконови/, може да ги намажете предварително с олио. Пекат се за около 15-18 минути. След като изстинат, се поръсват с пудра захар или каквото желаете.

По желание, който обича, може да добави в сместа и една 1 ч.ч. наситнени орехови ядки/ или друг вид/

Благодаря, че отделихте внимание на моята рецепта! Надявам се, от снимките да Ви харесат, и да ги пробвате – особено когато се пости, а ви се яде нещо сладичко!

Поздрави: Христо Иванов

Благодарим на всички участници, които участваха. На 26 декември 2013 г. конкурсът приключи.

Коментари
2016-01-29 #5
Благодаря..
Сполучлива рецепта!Сложих в мъфините кашу,орехи,сушени форми и сливи и есенция ром,вместо ванилия.Излязоха 20 бр.Благодаря на автора!
2015-04-07 #4
Снежи
При мен също се получиха чудесни мъфини. Поздравления за рецептата
2014-01-13 #3
lili_vanili
Много сполучиливи мъфини! Разкошни, може би една идея по-сладки за моя вкус. Излязоха 18 бр.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вкусни десерти с тиква
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Два вида козуначени мъфини за Великден
· Кой спечели в играта "Помагам на Цвети от Hera.bg"
· Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
· Прасоризо - ризото с праз
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· Любимите сладки на Hera.bg
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Постен кокосов кекс с какао
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· 5 любими десерта с ябълки
· Постни банички с праз и маслини
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Боб чорба по манастирски
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Долма по иракска рецепта
· Тархана чорба
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
Сряда
8
Февруари 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
Ако ви е останало парче-две варена или печена тиква и се чудите какво да я правите, това е идеалната...
Суровоядски бонбони със сушени сливи
Милена от DeliFideli ни сподели една от оригиналните си и много обичани рецепти за суровоядски бонбони....
Как да: Замразим зелен боб
Вярно е, че най-добре е да консумираме зеленчуците пресни, но при замразяването им съвсем не се губят...
Хлябът на Бъдни вечер
Мълчи, моме, наливай, водата от ручея, зимай. Па после го думай на зърното, па спомняй си слънцето,...
Pancakes (палачинки)
У дома нещата стоят така: палачинките от нашето детство приготвя половинката, а този тип pancakes моя...
Крем супа от боб
Бяхме на една виличка и домакинята бе решила да направи салата от зрял боб. Уви, беше позабравила боба...
Домашни "форнети"
Малко е като реклама, но в повечето градове под името "форнети", преди години, стартираха закуски приготвени...
Коледните пости
След Коледни заговезни от 15 ноември (до 24 декември включително) започват Рождественски пости или така...
Напитка за Хелоуин
Изключително забавно предложение за вашето Хелоуин парти е тази напитка око с мартини. За децата можете...
Студен чай за горещите летни дни
Заедно с хладните дни времето на чая отмина, за да дойде времето на чая. Само че не горещ, а леден. Със...
Кюфтета от булгур и задушен патладжан с моркови
Постните кюфтенца от булгур с гарнитура от патладжан и моркови е рецепта, с която да разнообразите постите...
"Друсани" пресни картофки с подправки
Този начин на приготвяне на пресни картофки научих преди 10 години от свекърва ми, само че бяха поръсени...
Печена трицона
Тази рецепта често я правеше свекърва ми и никъде другаде не съм виждала някой да я приготвя. В тяхната...
Сол или сол
Солта е най-простата подправка. Дотолкова сме свикнали с нея, че прибавянето й в основните ястия изобщо...
Печени зеленчуци на грил
Рядко се изкушавам да ям зеленчуци и плодове, които не са в сезона си, поради ред причини, но ако го...
Как да: Запазим полезните белтъчини
На всички е известно, че месото съдържа ценни белтъчини, минерали и витамини. На практика обаче при кулинарната...
В защита на Храната
Храната. Защо такова обичайно нещо като храната има нужда от защита? Според американският журналист и...
Дафиновият лист - много приложения и лесно отглеждане
Благородният лавър е декоративно зелено дърво с много отличителен аромат от семейство Лаврови, което...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook