Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Постни мъфини с локум


Избрано от "Помагам на Цвети от Hera.bg"


        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Здравейте, Цвети и Hera.bg,
Отново съм аз, вашата читателка Ивелина Петрова, от град Варна. Сега Ви пиша от името на моята половинка, който ме окуражи да участвам в конкурса, когато разказах за вас. Сам поиска да изпрати своите любими постни мъфинки, ентусиазира се и ...факт. Само посреднича при изпращането.
Аз също правя тази рецепта, но като кекс във форма, и мога да споделя, че при печенето на кекс, времето е по-дълго, и става по-тъмен, а тук при мъфините е доста по-кратко, може би заради малката им форма, и се изпичат по-бързо, а и става по-ефектно.
Те мъжете май са по-практични и изобретателни .... понякога ....

Рецептата на Христо Иванов от Варна, за
ПОСТНИ МЪФИНИ


2 ч.ч. брашно
1 и ½ ч.ч. захар
2 ч.л. сода бикарбонат
2 пакета локум – Цветен
2 ванилии
3 с.л. оцет
½ ч.ч. олио
1 ч.ч. топла вода

Приготвяне: локумът се нарязва на кубчета. В купа се смесват добре брашното, захарта и ванилията. Накрая се добавя содата. След като сухите съставки се смесят добре, се добавят последователно топлата вода и олиото. Накрая се слагат оцетът и локумът. Сместа почва да става на балончета и вече е готова.

Фурната се загрява предварително на 200 градуса с вентилатор. Във форма за мъфини се поставят формички и в тях се изсипва от сместа / около 90 % от формичката се запълва със смес/. В зависимост от това, какви формички ползвате / дали хартиени или силиконови/, може да ги намажете предварително с олио. Пекат се за около 15-18 минути. След като изстинат, се поръсват с пудра захар или каквото желаете.

По желание, който обича, може да добави в сместа и една 1 ч.ч. наситнени орехови ядки/ или друг вид/

Благодаря, че отделихте внимание на моята рецепта! Надявам се, от снимките да Ви харесат, и да ги пробвате – особено когато се пости, а ви се яде нещо сладичко!

Поздрави: Христо Иванов

Благодарим на всички участници, които участваха. На 26 декември 2013 г. конкурсът приключи.

Коментари
2016-01-29 #5
Благодаря..
Сполучлива рецепта!Сложих в мъфините кашу,орехи,сушени форми и сливи и есенция ром,вместо ванилия.Излязоха 20 бр.Благодаря на автора!
2015-04-07 #4
Снежи
При мен също се получиха чудесни мъфини. Поздравления за рецептата
2014-01-13 #3
lili_vanili
Много сполучиливи мъфини! Разкошни, може би една идея по-сладки за моя вкус. Излязоха 18 бр.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вкусни десерти с тиква
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Два вида козуначени мъфини за Великден
· Кой спечели в играта "Помагам на Цвети от Hera.bg"
· Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
· Прасоризо - ризото с праз
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· Любимите сладки на Hera.bg
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Постен кокосов кекс с какао
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· 5 любими десерта с ябълки
· Постни банички с праз и маслини
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Боб чорба по манастирски
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
Понеделник
26
Септември 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Хумус
Хумусът е типично ястие за Близкия Изток и арабските страни. Може да се поднася като разядка или мезе,...
Кои сирена с кои вина си подхождат
Въпреки че тънките познавачи на вино споделят, че не всеки път комбинацията от сирене и вино е възможно...
Обредна пита с квас за Бъдни вечер
В миналото жената, която замесвала обредния хляб за Бъдни вечер, трябвало да е с добро семейство, да...
Зелените подправки - шедьовър на лятото
Лятото е щедър сезон. Гали ни с топлите си лъчи, изсипва в краката ни изобилие от плодове и зеленчуци...
Екзотична тиква с ориз и мляко на фурна
През уикенда обичам да отделям повече време за малко по-засукани десерти. Просто имам времето да отделя...
Салата от булгур, авокадо, царевица и мини лукчета
Заради наличието на булгур салатката има и повече въглехидрати, но всъщност именно заради това може да...
Оризът – Ин и Ян за нашето тяло
Много диети твърдят, че оризът е прекалено калоричен и беден на полезни вещества. Затова ни съветват,...
Червената леща - повече желязо за малки и големи
Лещата е едно от най-старите култивирани бобови растения изобщо. Тя е била източник на ценни протеини...
Салата с тиквички, червени боровинки и кълнове
Напоследък времето нестига и основно хапвам салати. В един момент се получи така, че те се превърнаха...
Пълнозърнести канелени бисквити
В едно магазинче за хляб, до нас, правят подобни бисквити. Още щом ги вкусих си казах, че ще опитам да...
Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
Идейка за нещо много бързо, полезно и вкусно, приготвено за по-малко от 25 минути в нашия хоум офис днес. Спанак...
Откриванетото на Америка като кулинарна революция
Едва ли някои се съмнява, че Откриването на Америка завинаги преобръща историята на Европа – политическата,...
Домашно сладко от ягоди
Бях си наумила, че тази година ще направя домашно сладко от ягоди, ей така, 2-3 бурканчета. Чаках само...
Бъркана пица
Когато приятелка ми сподели за нейната "бъркана пица" бях учудена - нарича се така, тъй като тестото...
Постни меденки
По време на пости тези меденки са чудесна идея - сутрин с кафенце, в чантата на децата, за офиса 4-5...
Японската кухня - I
Японската кухня не прилича на никоя друга. Жителите на страната на изгряващото слънце считат, че всяко...
Лучник с пълнозърнесто брашно
Лукът винаги е имал място на българската трапеза, въпреки дъха, който оставя след консумация. И ако в...
Мармалад асорти
Краят на август – любимият ми сезон. Слънцето е различно - вече грее косо и милостиво. Въздухът е различен...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook