Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Масленки за Свети Валентин



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Един от традиционните подаръци за Св. Валентин, знаете, са сладкишите. Те трябва да подскажат чувствата ни към този, на който ги подаряваме. Може да са шоколад, но той не е толкова категоричен, както са тези сладки розови масленки. Рецептата е много проста и всеки, който съвсем малко разбира от кулинария, може да си ги приготви без затруднение.

250 г масло
1 1/2 ч. ч. пудра захар
1 яйце
2 ванилии
2 ч. ч. брашно за не много твърдо тесто
червена сладкарска боя

Оставяме маслото да се разтопи на стайна температура.

Разбъркваме в него яйцето и захарта, ванилиите и бъркаме с тел до хомогенна смес.

Разтваряме сладкарската боичка в малко вода и с пипетка или малка лъжичка добавяме по малко от нея, като бъркаме да се смеси и да можем да преценим кога цветът е достатъчно наситен. Имайте предвид, при печенето той ще остане същият.

Добавяме брашното, на малко порции. Целта е тестото да се отлепя от купата, но да е достатъчно меко и да не се разточва. Слагаме в хладилника да се стегне. Нужни са му около 10 минути.

Включваме фурната на 200 градуса.

Студеното тесто разпределяме на няколко по- малки топки. Вземаме една от тях, а другите връщаме в хладилника.

Слагаме тестото на плота или на силиконова подложка и го разстиламе с потупване. Това е начинът - с бързи потупващи движения го разпределяме равномерно. Това потупване може и да бъде терапия, ако нещо сме сърдити на половинката. Ако мислим за последната ни кавга, в началото потупването е по- енергично и докато го разстелим, ядът вече е минал.

С формичка сърце изрязваме сладките и с помощта на шпатула или по- широк нож ги слагаме на тава върху хартия за печене.

Печем около 15- 20 мин. , като ги следим да не променят цвета си и да покафененят.

Докато чакаме, работим със следващата топка тесто. При сладки с масло или мас е нужно тестото да е стегнато, за да може да се обработва лесно и да не лепне. Колкото повече докосваме тестото, толкова по- трудно става то за обработка. С мъжете е обратното, нали?

Готовите сладки нареждаме върху скара, за да изстинат и да останат хрупкави. Съхранявайте на открито.

Сладките са трайни и дори могат да пътуват колкото е нужно, за да стигнат до сърцето на любимия.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Любимите сладки на Hera.bg
· Вкусни десерти с тиква
· Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
· Ухажването - игра на инстинкти
· Как се празнува Свети Валентин по света
· Любовните филми с незабравими саундтраци
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Колкото различни са хората, толкова различни са и начините за изразяване на любовта
· Как да направим плато сирена? (видео)
· Саркастични любовни послания
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· 5 любими десерта с ябълки
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
· Долма по иракска рецепта
· Тархана чорба
Вторник
30
Май 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Мрачната история на вилицата
Доброто възпитание изисква да се храним с прибори. Ако се замислим кой от тях използваме най-често, безспорният...
Как да пием чай със стил?
Вкъщи, на работа или сред близки приятели можем да пием чай по всякакъв начин и в най-различни пози –...
Постен сладкиш с ябълки и грис
Постите са много труден период не само за любителите на месото, яйцата, млякото и млечните продукти,...
Нахут с печен пипер и праскова
Ако някой иска да ме попита защо има праскова тук, няма да мога да му отговоря много логично. Просто...
Омайният кардамон
От появата му на територията на Южна Индия и Шри Ланка до днес растението с латинско название Elettaria...
Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
Това е любимата ми рецепта с пресни картофи, категорично. А и, като се замисля, любимото ми пролетно...
Пълнен заек
Тази рецепта ни изпрати Дими Добрева от Варна. От името на всички дами (и господа), които четат Hera.bg,...
За закуска: Топъл сандвич с пушено филе и яйце
Закуските през уикенда са най-често специалитет на половинката. Най-уважавани са палачинките и топлите...
Миди с бяло вино и лимони
Интересното в тази рецепта за миди е варенето им с кубчета лимон. Как да почистите мидите преди...
Домашната торта на баба
Класиката на класиките. Вкусът на вкусовете. Торта мека като бабина душица - проста и незабравима. Всъщност...
Крем супа от боб
Бяхме на една виличка и домакинята бе решила да направи салата от зрял боб. Уви, беше позабравила боба...
Портокаловите корички - безвреден аромат за сладкиши
Вече всички знаем, че в по-голяма част от опакованите сладкиши се крие значително количество химия. Овкусителите,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook