Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Масленки за Свети Валентин



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Един от традиционните подаръци за Св. Валентин, знаете, са сладкишите. Те трябва да подскажат чувствата ни към този, на който ги подаряваме. Може да са шоколад, но той не е толкова категоричен, както са тези сладки розови масленки. Рецептата е много проста и всеки, който съвсем малко разбира от кулинария, може да си ги приготви без затруднение.

250 г масло
1 1/2 ч. ч. пудра захар
1 яйце
2 ванилии
2 ч. ч. брашно за не много твърдо тесто
червена сладкарска боя

Оставяме маслото да се разтопи на стайна температура.

Разбъркваме в него яйцето и захарта, ванилиите и бъркаме с тел до хомогенна смес.

Разтваряме сладкарската боичка в малко вода и с пипетка или малка лъжичка добавяме по малко от нея, като бъркаме да се смеси и да можем да преценим кога цветът е достатъчно наситен. Имайте предвид, при печенето той ще остане същият.

Добавяме брашното, на малко порции. Целта е тестото да се отлепя от купата, но да е достатъчно меко и да не се разточва. Слагаме в хладилника да се стегне. Нужни са му около 10 минути.

Включваме фурната на 200 градуса.

Студеното тесто разпределяме на няколко по- малки топки. Вземаме една от тях, а другите връщаме в хладилника.

Слагаме тестото на плота или на силиконова подложка и го разстиламе с потупване. Това е начинът - с бързи потупващи движения го разпределяме равномерно. Това потупване може и да бъде терапия, ако нещо сме сърдити на половинката. Ако мислим за последната ни кавга, в началото потупването е по- енергично и докато го разстелим, ядът вече е минал.

С формичка сърце изрязваме сладките и с помощта на шпатула или по- широк нож ги слагаме на тава върху хартия за печене.

Печем около 15- 20 мин. , като ги следим да не променят цвета си и да покафененят.

Докато чакаме, работим със следващата топка тесто. При сладки с масло или мас е нужно тестото да е стегнато, за да може да се обработва лесно и да не лепне. Колкото повече докосваме тестото, толкова по- трудно става то за обработка. С мъжете е обратното, нали?

Готовите сладки нареждаме върху скара, за да изстинат и да останат хрупкави. Съхранявайте на открито.

Сладките са трайни и дори могат да пътуват колкото е нужно, за да стигнат до сърцето на любимия.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Любимите сладки на Hera.bg
· Вкусни десерти с тиква
· Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
· Ухажването - игра на инстинкти
· Как се празнува Свети Валентин по света
· Любовните филми с незабравими саундтраци
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Колкото различни са хората, толкова различни са и начините за изразяване на любовта
· Как да направим плато сирена?
· Саркастични любовни послания
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· 5 любими десерта с ябълки
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Постни банички с праз и маслини
Сряда
10
Август 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Парти идеи за Хелоуин: Сандвичи-мумии
Решили сте да направите Хелоуин парти и търсите идеи за храна? Тези сандвичи ще спечелят вашите гости...
Канелони със спанак и сирене "Рикота"
200 г паста канелони 200 г сирене рикота 200 г нарязан спанак 1 лук 2 скилидки чесън 3 листа от...
Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
Предлагам ви една лесна рецепта за вкусно и ароматно ястие с индийски привкус, към който ще ни отдведат...
Калмари и пипалца "по гръцки"
Едно от любимите ми ястия, разкошно за приготвяне на вилата, наред с различни риби на скара и миди.....
Нахут с печен пипер и праскова
Ако някой иска да ме попита защо има праскова тук, няма да мога да му отговоря много логично. Просто...
4 идеи какво да направим с червено цвекло
Цвеклото е невероятно полезен зеленчук. В това едва ли някой се съмнява. Но съм забелязала, че когато...
Черешов пай
Надали има жена на земята, която да не е слагала двойки черешки на ушетата като обици (е поне където...
Ризото в розово
На пръв поглед цвета на това ризото може да те стъписа, защото в този цвят сме свикнали да виждаме най-вече...
Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
Идейка за нещо много бързо, полезно и вкусно, приготвено за по-малко от 25 минути в нашия хоум офис днес. Спанак...
Как да си направим: Прясна паста
Признавам, че отдавна съм чела, че прясно приготвената паста е пъти по-добра от сухата, която купуваме....
Бърза баница в кексова форма
Това е вариация на класическата баница, която спестява обаче много време. Приготвя се за 30 минути -...
Лаврак в бадеми с шафранов сос
Една вкусна рецепта, която приготвяме за 20-тина минутки. Ястието можем да сервираме с пресни малки картофки,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook