Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Масленки за Свети Валентин



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Един от традиционните подаръци за Св. Валентин, знаете, са сладкишите. Те трябва да подскажат чувствата ни към този, на който ги подаряваме. Може да са шоколад, но той не е толкова категоричен, както са тези сладки розови масленки. Рецептата е много проста и всеки, който съвсем малко разбира от кулинария, може да си ги приготви без затруднение.

250 г масло
1 1/2 ч. ч. пудра захар
1 яйце
2 ванилии
2 ч. ч. брашно за не много твърдо тесто
червена сладкарска боя

Оставяме маслото да се разтопи на стайна температура.

Разбъркваме в него яйцето и захарта, ванилиите и бъркаме с тел до хомогенна смес.

Разтваряме сладкарската боичка в малко вода и с пипетка или малка лъжичка добавяме по малко от нея, като бъркаме да се смеси и да можем да преценим кога цветът е достатъчно наситен. Имайте предвид, при печенето той ще остане същият.

Добавяме брашното, на малко порции. Целта е тестото да се отлепя от купата, но да е достатъчно меко и да не се разточва. Слагаме в хладилника да се стегне. Нужни са му около 10 минути.

Включваме фурната на 200 градуса.

Студеното тесто разпределяме на няколко по- малки топки. Вземаме една от тях, а другите връщаме в хладилника.

Слагаме тестото на плота или на силиконова подложка и го разстиламе с потупване. Това е начинът - с бързи потупващи движения го разпределяме равномерно. Това потупване може и да бъде терапия, ако нещо сме сърдити на половинката. Ако мислим за последната ни кавга, в началото потупването е по- енергично и докато го разстелим, ядът вече е минал.

С формичка сърце изрязваме сладките и с помощта на шпатула или по- широк нож ги слагаме на тава върху хартия за печене.

Печем около 15- 20 мин. , като ги следим да не променят цвета си и да покафененят.

Докато чакаме, работим със следващата топка тесто. При сладки с масло или мас е нужно тестото да е стегнато, за да може да се обработва лесно и да не лепне. Колкото повече докосваме тестото, толкова по- трудно става то за обработка. С мъжете е обратното, нали?

Готовите сладки нареждаме върху скара, за да изстинат и да останат хрупкави. Съхранявайте на открито.

Сладките са трайни и дори могат да пътуват колкото е нужно, за да стигнат до сърцето на любимия.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Любимите сладки на Hera.bg
· Вкусни десерти с тиква
· Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
· Ухажването - игра на инстинкти
· Как се празнува Свети Валентин по света
· Любовните филми с незабравими саундтраци
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Колкото различни са хората, толкова различни са и начините за изразяване на любовта
· Как да направим плато сирена?
· Саркастични любовни послания
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· 5 любими десерта с ябълки
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
Понеделник
10
Май 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30

31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Кисело зеле по добруджански
Преди няколко месеца, докато пазарувах в кварталния плод и зеленчук, подочух разговор. Една клиентка...
Кулинарните специалитети на Испания - I
Испания не е типична кулинарна дестинация. Тя някак остава в сянката на гордата с изисканите си блюда...
Печени патладжани с домати и Пармезан
Извинявам се предварително, че пропорциите не са съвсем точни, но това бе нещо импровизирано, което пък...
Патладжанът – историята на един плод
Родом от региона на Индия, култивиран преди около 4000 години, днес патладжанът е разпространен в почти...
Салата с ряпа дайкон
Ряпата дайкон вече трайно се е настанила до нашенската - обикновена бяла, черна, червена ряпа. В родината...
Как да готвим: Свинско месо
В сезона на свинското месо сме. Който гледа прасенца или пък има село, вече е намазал с празничните...
Крем супа с червена леща и Рас ел ханут
Червената леща е източник на белтъчини. В нея се съдържа много желязо, което я прави добър избор за бременни,...
Салата Фризе
Когато си купих салатата Фризе, нямах никаква идея, какво би следвало да представлява и дори как да я...
Оризови топчета с жълт грах и доматен сос
Нищо сложно и претенциозно. Но пък пикантно и ароматно. Жълтият грах можете да закупите в повечето магазини...
Как да съхраним картофи през зимата
В нашата страна картофите са основен продукт в зимното меню. Независимо дали ги печем, варим или пържим...
Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
Тази комбинация ще ви изненада много приятно. Лимоново-тахановият сос придава още по-интересен завършек....
Крем супа от цвекло, тиква и джинджифил
Макар цвеклото да е един от най-сладките зеленчуци, реших да добавя и тиква, за да направя тази супа...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook