Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Изберете натурални фурми, защото тези със захар са по-сухи и отделянето на костилката в комбинация със запазване на формата на фурмата е почти невъзможно.

Портокалови захаросани корички, може да си направите като почистите от вътрешната бяла част портокали, накиснете за 1 ден във вода, а после нарежете на парченца, които да поръсите с пудра захар (може и кристална), оставяйки да изсъхнат. Ядките можете да изпечете без сол или да сложите сурови. Лично според мен с изпечени се получава по-добре

350 грама натурални фурми
100 грама натурален шоколад
40 грама масло
100 грама бадеми
портокалови захаросани корички

Всяка фурма почистваме от костилката, във вътрешноста й поставяме портокалова коричка или бадем, притискаме добре
Шоколадът разтапяме заедно с маслото на водна баня, всяка фурма потапяме в шоколад, а после нареждаме върху хартия за печене или фолио.
По желани още топли може да поръсим с кокос. Това е :)
Коментари
2019-05-29 #4
Инна Георгиева
Рая, радвам се, че ти харесва!
2019-05-23 #3
Рая
Страхотна рецепта! Благодаря, Инна!
2013-01-16 #2
Milena
Не яжте желе! Нали знаете от какво се прави!!!!!!!!
2013-01-15 #1
ies
Съпругата ми ги прави много по-вкусни.Вместо портокалови кори
вътре слага желирани ментови бонбони и ги поръсва с натурално какао.Ометохме две дози .
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Фурмите - сладкият и здравословен дар на Ориента
· Торта от фурми с крем от авокадо
· Домашни бонбони - II
· Портокаловите корички - безвреден аромат за сладкиши
· Салата с портокалов дресинг
· Сладки хапки с фурми
· Лакрица - бонбони като никои други
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Домашни бонбони
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Постни банички с праз и маслини
Понеделник
8
Август 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Японската кухня - I
Японската кухня не прилича на никоя друга. Жителите на страната на изгряващото слънце считат, че всяко...
Всичко за яйцата - II
Как да проверим свежестта на яйцата Ако имате яйца, в чиято свежест се съмнявате – подарени, купени...
Охлюви – нещо изтънчено или забравено от кухнята на баба
Всеки от нас поне веднъж е имал кулинарна среща с охлювите. Познавачи казват, че хората се делят на три...
Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
Ако максимата "Любовта минава през стомаха" е вярна, то с тези ръчно изработени бонбони влюбването е...
Оризово фиде с пиле и броколи
Моето оризово фиде е с дебелина 1 мм, опаковка от 200 грама - използвала съм около 1/4 от опаковката....
С аромат на печени чушки
Дойде ли септември, миризмата на печени чушки се разнася почти от всеки блок, ясен знак за началото на...
Кюфтета от булгур, просо и елда
Тази година половинката реши, че ще се включи в постите и това е причина да приготвям някакви осреднени...
Pancakes (палачинки)
У дома нещата стоят така: палачинките от нашето детство приготвя половинката, а този тип pancakes моя...
Домашният сладолед – с какво е по-добър?
Говорейки за сладоледа трудно можем да избегнем баналностите. Защото всеки знае, как освежава в горещите...
Динята - лятна свежест
Най-любимият ни плод през лятото е динята. Не се знае с точност от кога се отглежда, но се предполага,...
Пръчици от тиквички със сусам
За любовта ми към тиквичките вече съм споделяла. Днес предлагам една идея за тиквички, които ги прави...
Веган торта с ядки, сушени плодове и крем от авокадо и банан
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook