Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Домашни бонбони - II


За да си направите тези сладки топчета (около 15 бр.) отново ви трябва блендер.




Бонбони с фурми и кашу

Вторият вид са ми любимци. Комбинацията от фурми и ядки е най-доброто, което може да се случи на рецепторите :). Само почерпете някого (след себе си разбира се) и вижте как ви гледа след това. :)

кашу - 90 гр
фурми - 7 бр.
какао, кокос

В него натрошавате кашуто (всякакви други ядки са добре дошли, 70-90 гр.). Изсипвате го в отделен съд, за да използвате отново блендера за фурмите (6-7 бр.). Желателно е преди да се смелят, да са били накиснати във вода за час-два. Махате им костилките и ги смилате. Става лепкаво и трудноуправляемо, но това не трябва да бъде никаква пречка. Към така получения „мармалад“ се добавя кашуто и отново се миксира. Обикновено на този етап блендера започва да се отказва от професията си, затова можете да разбъркате сместа и с лъжица.

Отново всичко лепне – нормално, запазвате спокойствие и отивате към последната стъпка - оформяне на топчетата. Става като цариградски кюфтенца (не че ям) между дланите. Следва най-красивият момент – овъргаляне в кокосови стърготини.
Гласувам с две ръце за домашно приготвени – не е сложно, купувате си кокос, настъргвате вътрешността му на ренде и го сушите на хартия за печене, после, като изсъхне добре (за 1-2 дни) го сипвате в бурканче – ароматът е страхотен. Ако нямате кокосови стърготини, може за „глазура“ да използвате натрошени ядки или какао, както сурово (натрошено), така и сухо. Със сухото какао постигате ефекта "трюфел", но трябва обилно да овъргаляте готовите топчета, само с потапяне в какаото на прах не става.

Много ще се радвам ако чуя вариации на тези рецепти и споделите дали сте изненадали някого с този вкус. Аз от половин година вече гледам и се забавлявам на вкусовите реакции на роднини и познати към тези бонбони, много лесни за приготвяне (изключваме частта с миенето на лъжиците и блендера от фурмите :) ) и много полезни за здравето.
Продължава: Домашни бонбони

Коментари
2014-11-27 #10
Светлана
овалих в какао и сухо мляко
2012-11-03 #9
teodora
Да, сурови са
2012-11-03 #8
Таня
Ядките сурови ли са?
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Суровоядска торта с шоколад и глог
· Най-фертилните храни - II
· Сладки хапки с фурми
· Индийска кухня - Къри с кладница, кашу и зеленчуци
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Торта от фурми с крем от авокадо
· Фурмите - сладкият и здравословен дар на Ориента
· Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад
· Лакрица - бонбони като никои други
· Домашни бонбони
· Малки сладки изкушения
· Любимите сладки на Hera.bg
· Вкусни десерти с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· 3 вида храни, които да имаме вкъщи, докато постим
· Всичко за Великите пости
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· 5 любими десерта с ябълки
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Постни банички с праз и маслини
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Боб чорба по манастирски
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
Петък
25
Април 2025
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Постен дип с авокадо и тахан
Като веднъж минала през Коледните пости мога да кажа, че закуската е слабото място на постите. Толкова...
Как да приготвим: Раци
Раците са едни от най-вкусните лакомства, които ни предлага природата. За съжаление все по-рядко хапваме...
Коприва с просо и сирене на фурна
Въпреки че просото е една от най-старите български храни, към днешна дата то сякаш е загубило присъствие...
Сладкиш с праскови и диви къпини
Сезонът на прасковите. Природата отново ни дари с изобилие и у дома имаме много. Хапваме си ги пресни,...
Сладко от вишни
Обичам вишни. Даже и сега, като си помисля за тях, усещам как стипчивата им сладост и киселина стига...
Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
Прекрасен е този ми Патладжан ветрило и ви предлагам да го опитате точно по този начин. Вариации има...
Бърз обяд с аромат на лято
Тази рецепта няма да започне с: "В забързаното ни ежедневие...". Тази рецепта ще започне с аромат на...
Домашни бонбони
Вариантите на домашни бонбони са точно безброй. Всеки добавя, маха, модифицира нещо в рецептата, но резултатът...
Пататник
Оригинална рецепта за родопски пататник. Колко ли хора я търсят? Но колкото къщи има в Родопите, толкова...
Печени ябълки
Ароматът на печени ябълки, съчетани с канела, ми навяват страхотни детски спомени. Понякога за разнообразие...
Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
Копривата е една от горските зелении, които аз лично много харесвам. Така че, когато получих пакетче...
Постни мъфини с локум
Здравейте, Цвети и Hera.bg, Отново съм аз, вашата читателка Ивелина Петрова, от град Варна. Сега Ви...
Свежа лимонада с диня, малини и кокосова вода
Всички обожават това време на годината. Юли и август са месеците, в които някъде в междублоковите пространства...
Тарама хайвер
Препечените филийки с домашно разбит тарама хайвер са един приятен спомен от моето детство. Сервират...
Маринован джинджифил
Маринованият джинджифил, така, както уасаби, е чест спътник на сушито. Той се сервира между отделните...
Пица от лимец с риба и каперси
Под поста ми за патладжанчетата с киноа една мила дама на име Анета ми предложи да опитам пица от лимец...
Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
Здравей, Цвети, ето и моята бърза, постна и здравословна рецепта. Признавам си, че за първи път я правя,...
Дунавска салата
Тази зимнина, си е малко "пипкава", защото трябва да се реже всичко на лентички. За сметка на това, после...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook