Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Патладжан с моцарела


Често за патладжана можем да прочетем отрицателни неща, касаещи най-вече соланина, но много рядко някой пише за насунина. Новите изследвания на този потенциален антиоксидант доказват, че той пречиства организма от свободните радикали и защитава клетъчните мембрани.

Моцарелата има малко количество сол, съдържа калций, протеини и е лесно усвояема от организма. За безспорните качества на зехтина сме чували достатъчно. В допълнение, с високото съдържанието на витамин C в магданоза, антибактериалните свойства на чесъна и благоприятното въздействие на розмарина върху мозъка, можем да кажем, че това предястие със сигурност е здравословно.

1 голям патладжан (около 500 гр)
1 голяма топка моцарела
2-3 с.л нарязан пресен магданоз
1/2 скилидка чесън
лимонови корички.
малко стръкче розмарин
зехтин
сол на вкус

Фурната загряваме на 180 градуса, патладжана намазваме леко със зехтин и печем от двете страни.

В купичка смесваме магданоз, чесън и розмарин. По желание можете да добавите и настъргани корички от половин лимон.
Моцарелата нарязваме на кръгчета.

В тавичка редуваме кръгче патладжан, сместа от аромати (по желание сол), кръгче моцарела и отгоре пак патладжан.
Печем във фурната за около 10-15 минути.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Долма по иракска рецепта
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Сирни Заговезни
· Аранчини - италиански оризови топки
· Заговезни
· Пицата - от храна за бедните в Италия до любима храна в целия свят
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Най-рядката паста - Su Filindeu, се прави само от три жени в света
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
· Традиционното кипърско сирене халуми получи защитено наименование за произход
· Как да направим плато сирена? (видео)
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Пълнено пиле с кестени
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Зеленият боб - защо не трябва да го пренебрегваме
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Тархана чорба
Вторник
3
Декември 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Тайните на хубавия кекс
Много дълго време съм се заблуждавала относно кексовете. Мислех си, че заради моя Голям Импровизаторски...
Сладкиш с праскови и диви къпини
Сезонът на прасковите. Природата отново ни дари с изобилие и у дома имаме много. Хапваме си ги пресни,...
Диня с прошуто
Има рецепти, които съзнанието ни не може да възприеме. Прошуто с диня може би е една от тях (за някои...
Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
Елдата е храна, която дава много издръжливост на организма. Богата е на лесноусвоими белтъчини, манган,...
Лимецът и спелтата
От няколко години в България, под общия знаменател на здравословното и полезно хранене, все по-често...
Зелена салата със соеви кълнове и сусам
Продължавам с включването на кълнове към менюто си и днес ви предлагам една бърза салата, която не представлява...
Надупени картофки с кашкавал
Искрено се надявам за тази рецепта да сте успели да си купите вкусни картофи. В последно време срещам...
Най-полезният сладолед
В жарките горещи дни сладоледът ни дава свежест и наслада. Но всяка жена, поне малко загрижена за линията...
Рокфор - Кралят на сирената
Рокфорът със сигурност е най-известното и предпочитано синьо сирене в света. Тайната на уникалния му...
Сироп от мащерка срещу настинки за деца
Когато си спомням за Родопите, винаги долавям аромат на мащерка. Беряхме я в последните дни на май, юли,...
Пълнозърнести канелени бисквити
В едно магазинче за хляб, до нас, правят подобни бисквити. Още щом ги вкусих си казах, че ще опитам да...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook