Италианската кухня
«1234567»
 Пицата - от храна за бедните в Италия до любима храна в целия свят
Пицата е сред най-разпознаваемите и най-предпочитани храни в света - тя отдавна е прекрачила границите на италианската кухня и макар италианците ревностно да си я пазят, с нея се припознават хора от цял свят, всички възрасти. Добавяйки свой малък отпечатък върху разнообразните рецепти.
Макар че я...
|  Аранчини - италиански оризови топки
Симпатичните аранчини са много характерни за сицилианската кухня. Оризовите топки се пълнят с различни видове плънка - сирена, месо, наденички, гъби, сушени домати и какво ли още не. Панират се в галета.
Оризът за аранчините ми е този, който най-често се използва за ризото - сорт арборио. Самият...
|  Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
Бях се загледала в един кулинарен канал наскоро, та там Джейми Оливър гостуваше в Базиликата, Италия, на нона Тереза, която беше на над 80 години. А тя му разказваше за типичната за тази част на Италия кухня. Изненадващото в нейната паста бе наличието на хрян към соса. Не мисля, че някога бях чувала...
|  Най-рядката паста - Su Filindeu, се прави само от три жени в света
Пастата е международна храна номер 1, тя е навсякъде. Универсална за приготвяне, понася най-разноообразни сосове, плънки, гарнитури и се влага във всяко ядене - от салатата до десерта.
В тотално глобализирания кулинарен свят обаче има един особен вид паста, обявен за най-редкия в света. Това е su...
|  Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 25
Ден 25 от Коледните пости. Вчера направих Супа от червена леща с мароканската подправка Рас ел ханут, защото се прибрах сравнително късно и ми трябваше нещо, което, докато заври, да е готово. Този вид белена леща е точно това. Ако искате да има идеален цвят и текстура, може да не добавяте магданоз....
|
«1234567» |
|
Неделя 16 Март 2025 |
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
|
Абонирай се за новости
Най-новото от
|