Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ако максимата "Любовта минава през стомаха" е вярна, то с тези ръчно изработени бонбони влюбването е гарантирано. Могат да бъдат приятна изненада, подарък за любим човек за Свети Валентин или повод да почерпите колегите в офиса. Забърках топящ се мус от кашу, кленов сироп, какаово и кокосово масло. После го превърнах в малки бели сърчица, които легнаха върху черен шоколад. Малко портокалови кори, кокос, боровинки.

150 грама кашу - накиснато за 2 часа
50 грама кокосово масло
25 грама какаово масло
8 с.л кленов сироп
200 грама кулинарен шоколад Гайо
био портокал/ портокалови корички
сушени червени боровинки
кокосов орех/ кокосови стърготини
кашу


Приготовление:

Кашуто накисва във вода за около 2 часа предварително.

Портокаловите ми корички са просто настъргана портокалова кора. Задължително използвайте био портокали - на конвенционалните корите са третирани с химикали.

Как да си направим портокалови корички и защо да са домашни

Ако нямате възможност да настържете пресен кокос, потърсете от по-едрите кокосови стърготини.

В блендер или просто с пасатора пасираме кашуто с малко вода, добавяме кокосовото и какаовото масло (Може да ги разтопите съвсем леко на водна баня преди това, ако в стаята ви е по-хладно). Добавяме и кленовия сироп.

Всичко се разбива добре и се слага във формички за бонбони, оставяме в камерата да стегнат.

След около два часа, когато са стегнали ги изваждаме от формите им.

Застиламе с хартия за печене такъв съд, който също ще можем да сложим в камерата. Аз използвах тавичка, която има подходящ размер.

Разтапяме шоколада на водна баня и темперираме (ако някой се затруднява как да го направи, пишете, ще споделя)

Първоначално потопих сърцата в шоколадовия кувертюр, но реших, че няма да си/ви причинявам това и намерих далеч по лесно, а и ефектно решение. С помощта на лъжица просто изсипваме върху хартията шоколад оформяйки го като кръгче. Веднага слагаме оформеното от муса сърце, капваме с лъжичката още малко шоколад и поръсваме с портокалови корички, сушени плодове, начупено кашу и кокосови стърготини. Оставяме за около час да стегнат в хладилника.

Тези бонбони нямат съвършена форма. Като взаимоотношенията. Като Любовта.
И все пак създадени от теб.
НеСъвършени. Но със сърце.


Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Печен камембер с червени боровинки, орехи, мащерка
· Салата Фризе
· Индийска кухня - Къри с кладница, кашу и зеленчуци
· Суровоядска торта с шоколад и глог
· Торта от фурми с крем от авокадо
· Лакрица - бонбони като никои други
· Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад
· Домашни бонбони - II
· Идея за тематично парти: Булченско парти
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Пастички "С любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Телешко в шоколадов сос
· Колкото различни са хората, толкова различни са и начините за изразяване на любовта
· Как да направим плато сирена?
· Саркастични любовни послания
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· Долма по иракска рецепта
· Тархана чорба
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
Събота
10
Декември 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
Това е любимата ми рецепта с пресни картофи, категорично. А и, като се замисля, любимото ми пролетно...
Салата с патладжан и маслини
Изключително вкусна и полезна салата. От нетърпение понякога у дома недочакваме да изстине и се превръща...
Омайният кардамон
От появата му на територията на Южна Индия и Шри Ланка до днес растението с латинско название Elettaria...
Любимите сладки на Hera.bg
Човек и добре да живее, пък и на диета да е, празници да идват, поводи да има - ами дояжда му се нещо...
Патладжан с телешки кюфтенца или киноа - по избор
Киноата не е храна за всяка уста и реших, че патладжанът, който ще изпека, мога да комбинирам с нещо...
Газираните напитки – за утоляване или разпалване на жаждата
Навън вече е топло. Ние се радваме на галещите лъчи на слънцето, стараем да прекарваме повече време в...
Супа топчета
Причината да споделя за тази чудесна супа за есенните и зимни дни е лична. Моя приятелка ми писа в скайп:...
Салата с кестени, бекон и праз
Прекрасният аромат на кестените, се допълва превъзходно с запържения в златисто бекон и топящ се в устата...
Жените и бирата
В рекламния фолклор бирата е единствено мъжка привилегия, която силният пол използва не толкова по предназначение...
Крем супа с тиквички, пилешко и босилек
За наличието на тиквички у дома вече споделих. Някои хора казват, че супа могат да консумират само в...
Pancakes (палачинки)
У дома нещата стоят така: палачинките от нашето детство приготвя половинката, а този тип pancakes моя...
Кулинарен конкурс по устойчиво готвене, организиран от „Институт за кулинарни изкуства“
Съвсем скоро, на 4-ти декември в „Институт за кулинарни изкуства“ (ИКИ) във Варна ще се състои първото...
Леща с тиква и индийски подправки
Лещата е чудесен източник на протеини и желязо. Особено в студените дни е добре да се консумира често...
Салата с кълнове и риба тон
Ако имате кълнове, които се чудите как да оползотворите, предлагаме ви тази салата. Тук сме използвали...
Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
Вдъхновението за тази лазаня е от класическата рецепта на Инна за лазаня "Болонезе", но аз я попромених...
Питка за Богоявление и Ивановден
На 6 и 7 януари отбелязваме Богоявление (Йордановден) и Ивановден. По традиция на масата се слага прясна...
Рангелово блюдо
На Архангеловден жените приготвят обреден хляб наречен "рангелово блюдо" (рангелов хляб), "боговица"...
Освежаващи летни напитки: Лимонада с малини, семена от чиа и зелен чай
През лятото апетитът за тежки и питателни храни намалява, но не и необходимостта от енергия, хидратация...
Как да приготвим: Кестени
Понякога си мисля, че есента всъщност мирише на печени кестени или печените кестени на есен. Няма значение!...
Мрачната история на вилицата
Доброто възпитание изисква да се храним с прибори. Ако се замислим кой от тях използваме най-често, безспорният...
Миди с ориз
Мидите с ориз са класика и като повечето класики всеки интерпретира рецептата по свой вкус. Това съм...
Прасоризо - ризото с праз
Галина участва в играта и с втора рецепта - за основно ястие: Прасоризо - ризото с праз 2-3 стръка...
Червената леща - повече желязо за малки и големи
Лещата е едно от най-старите култивирани бобови растения изобщо. Тя е била източник на ценни протеини...
Супа от тиква и скариди с кокос
В студените дни, когато слънцето рисува в стаята, а мислите застиват в пространството. Когато е зима,...
Откриването на Америка като кулинарна революция - II
Фасулът Бобът вероятно е едно от най-старите културни растения в света. Произхожда от Южна Америка,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook