Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ако максимата "Любовта минава през стомаха" е вярна, то с тези ръчно изработени бонбони влюбването е гарантирано. Могат да бъдат приятна изненада, подарък за любим човек за Свети Валентин или повод да почерпите колегите в офиса. Забърках топящ се мус от кашу, кленов сироп, какаово и кокосово масло. После го превърнах в малки бели сърчица, които легнаха върху черен шоколад. Малко портокалови кори, кокос, боровинки.

150 грама кашу - накиснато за 2 часа
50 грама кокосово масло
25 грама какаово масло
8 с.л кленов сироп
200 грама кулинарен шоколад Гайо
био портокал/ портокалови корички
сушени червени боровинки
кокосов орех/ кокосови стърготини
кашу


Приготовление:

Кашуто накисва във вода за около 2 часа предварително.

Портокаловите ми корички са просто настъргана портокалова кора. Задължително използвайте био портокали - на конвенционалните корите са третирани с химикали.

Как да си направим портокалови корички и защо да са домашни

Ако нямате възможност да настържете пресен кокос, потърсете от по-едрите кокосови стърготини.

В блендер или просто с пасатора пасираме кашуто с малко вода, добавяме кокосовото и какаовото масло (Може да ги разтопите съвсем леко на водна баня преди това, ако в стаята ви е по-хладно). Добавяме и кленовия сироп.

Всичко се разбива добре и се слага във формички за бонбони, оставяме в камерата да стегнат.

След около два часа, когато са стегнали ги изваждаме от формите им.

Застиламе с хартия за печене такъв съд, който също ще можем да сложим в камерата. Аз използвах тавичка, която има подходящ размер.

Разтапяме шоколада на водна баня и темперираме (ако някой се затруднява как да го направи, пишете, ще споделя)

Първоначално потопих сърцата в шоколадовия кувертюр, но реших, че няма да си/ви причинявам това и намерих далеч по лесно, а и ефектно решение. С помощта на лъжица просто изсипваме върху хартията шоколад оформяйки го като кръгче. Веднага слагаме оформеното от муса сърце, капваме с лъжичката още малко шоколад и поръсваме с портокалови корички, сушени плодове, начупено кашу и кокосови стърготини. Оставяме за около час да стегнат в хладилника.

Тези бонбони нямат съвършена форма. Като взаимоотношенията. Като Любовта.
И все пак създадени от теб.
НеСъвършени. Но със сърце.


Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Печен камембер с червени боровинки, орехи, мащерка
· Салата Фризе
· Индийска кухня - Къри с кладница, кашу и зеленчуци
· Суровоядска торта с шоколад и глог
· Торта от фурми с крем от авокадо
· Лакрица - бонбони като никои други
· Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад
· Домашни бонбони - II
· Идея за тематично парти: Булченско парти
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Пастички "С любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Телешко в шоколадов сос
· Колкото различни са хората, толкова различни са и начините за изразяване на любовта
· Как да направим плато сирена?
· Саркастични любовни послания
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
Петък
7
Май 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30

31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Конфитюр от грозде
Това не е (само) рецепта за конфитюр от грозде. Това е семеен спомен, за това как баба ми разкри любовта...
Всичко за яйцата - I
Яйцата са един от основните хранителни продукти. От тях можем да си приготвим както бърза и лесна закуска,...
Хелоуин: Сандвичи - гробище
Сандвичите ковчези и надгробните плочи са лесни и вкусни. СТРАХотно предложение за домашното хелоуинско...
Гювечета с кестени
В сезона на кестените, винаги си замразявам малко сварени кестени във фризера, за това днес мога и да...
Постни сарми от манголд и булгур от спелта
Манголдът е растение в роднинска връзка с киноата, спанака, червеното цвекло - подобно на тях той има...
Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
Точно в 16 часа, 31 минути преди да настъпи астрономическата есен, спрях с чистенето вкъщи, с което се...
Гроздето – сладкият дар на есента
Кога и къде за пръв път е култивирана лозата, остава неизвестно. За нея обаче четем още в старозаветните...
С аромат на печени чушки
Дойде ли септември, миризмата на печени чушки се разнася почти от всеки блок, ясен знак за началото на...
Морковите – позната "супер храна"
В последните години все повече се говори за т.н. „супер храни”, в които има висока концентрация на витамини,...
Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
Горещ летен ден в града...Всичко, за което мислите, е как да се докопате до нещо студено и разхладително,...
Сладко от череши
Сладкото от череши винаги го свързвам със сладоледените мелби от моето детство. И сега за разкош понякога...
Салата с кълнове и риба тон
Ако имате кълнове, които се чудите как да оползотворите, предлагаме ви тази салата. Тук сме използвали...
Сладко от праскови
Сезонът на прасковите е тук. Ако имате плодни дръвчета, то сигурно се изправяте пред голямо количество...
Шербет или сорбе? Опитайте и двете
Можете да си го направите по-течен или по-гъст. Да добавите дори подправки и плодове. Но в основата му...
Ароматни коледни сладки
Празничните коледни сладки са наричани най-често джинджифилови. За мен обаче най-важната и ароматна подправка...
Супа от тиква и скариди с кокос
В студените дни, когато слънцето рисува в стаята, а мислите застиват в пространството. Когато е зима,...
Тиквата – склад за витамини
С напредването на есента постепенно плодовете започват да изчезват от трапезата ни. Някои от тях се опитваме...
Канелони със спанак и сирене "Рикота"
200 г паста канелони 200 г сирене рикота 200 г нарязан спанак 1 лук 2 скилидки чесън 3 листа от...
Вишновката на мама
Изпуснах точното време, в което исках да споделя тази рецепта. Но нека я има за следващите ви вишневи...
Никулденски шаран със сини сливи
Едно предложение за празника на Свети Николай, когато на масата задължително присъства шаранът. шаран...
Зелеви сарми с праз и гъби
Петковден е един от семейните ни празници - мъжът ми има имен ден. Традицията повелява на този ден да...
Ошав
Ошавът присъства на обредните трапези в дните около Коледа, но освен това той е много хранителен и полезен....
Салата с тиквички, червени боровинки и кълнове
Напоследък времето нестига и основно хапвам салати. В един момент се получи така, че те се превърнаха...
Боб с пушени ребърца на фурна
Бобът, макар пристигнал само преди няколко века в България, днес е едно от традиционните български ястия....
Гръцка мусака
Мусаката е традиционно гръцко ястие и за разлика от тази, която сме свикнали да хапваме в България в...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook