![]() |
|
Виж още статии за: Рецепти · Как да бъдем практични · Есента · Зимнината · Рецепти с пипер и чушки ·
![]() 2011-09-11 #3 ![]() marina Аз пека в чушкопек и ..... директно в буркана с аспирин. След всяка чушка затварям с капачка да не се охлажда. Ако взема и чушкопека на сестра си, всичко става за 2 пъти по-малко време ![]() Препоръчвам ви подобен пукан пипер / чушки /. Може да се ползва хубава капия, а може и върхари / по-дребното , което в края се прибира /. В буркани се слага оцет до ръба, 2-3 суп. л. олио, 4с.л. вода, 2с. л. захар, 1с.л. сол,2-3 скилидки чесън. Не е необходим аспирин. Запичате чушките и веднага поставяте в буркана. Затваря те с капачка. и обръщате с капака надолу. Добре е бурканите да се завият, за да останат по-дълго време горещи. Ползвам буркани , които се затварят със затварачка т. е. от по-старите. Опитайте тази година с малко, а догодина може и да увеличите дозата ![]() 2011-09-08 #2 ![]() Инна Георгиева Благодарности за споделеното, Светлана. Сигурна съм, че ще е полезна информацията ти за всички градски чада, желаещи домашен печен пипер ![]() 2011-09-06 #1 ![]() Светлана Иванова Здравейте, относно печенето с чушкопек и затварянето в буркани, аз от години го правя в апартамента си. Всичко си е както при печенето на ламарина, но понеже в моя чушкопек се събират 2 до 3 чушки, съм си изработила собствен вариант. Когато чушките се пекат си имам приготвен буркан със счукан аспирин отдолу. След като извадя чушката я пъхам директно в буркана и затварям с капачка и така докато буркана се напълни, след което отгоре отново счукан аспирин и окончателно затваряне. След това с капачката надолу на топло в едно старо одеало до следващия ден. До сега бомбаж не съм имала. ![]() Виж още статии за: Рецепти · Как да бъдем практични · Есента · Зимнината · Рецепти с пипер и чушки ·
|
![]() ![]() ![]() ![]() Бисквити с тиква
Докато изрязвах с формички тези бисквити се чудех с какво да изрежа тестото за да получа формичка на...
![]() ![]() ![]() ![]() Шоколадови трюфели
Знам, че в Hera.bg има сериозни почитателки на шоколада и то натуралния! С поздрав към всички вас и благодарност...
![]() ![]() Откриванетото на Америка като кулинарна революция
Едва ли някои се съмнява, че Откриването на Америка завинаги преобръща историята на Европа – политическата,...
![]() ![]() Суровоядска разядка със сушени кайсии
Тази разядка е съвсем простичка за изпълнение, но е идеална гарнитура или сос към много ястия. Веган,...
![]() ![]() ![]() Зимни коктейли: Ирландското кафе
Силно ободряващо кафе, стоплящо кръвта меко уиски, гъста сметана като натрупалия навън сняг и бучка захар...
![]() ![]() ![]() Как се прави: Kурбан за здраве
Даване на курбан по нашите земи, обикновено за здраве, е една хилядолетна традиция. Тя има своите корени...
![]() ![]() ![]() Крем супа с тиквички, пилешко и босилек
За наличието на тиквички у дома вече споделих. Някои хора казват, че супа могат да консумират само в...
![]() ![]() ![]() ![]() Торта от фурми с крем от авокадо
От много време насам се каних да ви предложа и една веганска торта. Иначе казано, да отсъства какъвто...
![]() ![]() ![]() ![]() Ечемичени здравословни бисквити
От тези бисквити занесох на моя близка, която работи дълги часове на крак с клиенти. В края на деня,...
![]() ![]() Крем супа от цвекло, тиква и джинджифил
Макар цвеклото да е един от най-сладките зеленчуци, реших да добавя и тиква, за да направя тази супа...
![]() ![]() Хлябът на Бъдни вечер
Мълчи, моме, наливай, водата от ручея, зимай.
Па после го думай на зърното, па спомняй си слънцето,...
![]() ![]() ![]() ![]() Оризови топчета с жълт грах и доматен сос
Нищо сложно и претенциозно. Но пък пикантно и ароматно. Жълтият грах можете да закупите в повечето магазини...
![]() |
![]() |
Здраве Красота Мода Моят дом Двама+ Кулинария Време за мен | RSS Реклама Контакти |