![]() |
|
Виж още статии за: Рецепти · Как да бъдем практични · Есента · Зимнината · Рецепти с пипер и чушки ·
![]() 2011-09-11 #3 ![]() marina Аз пека в чушкопек и ..... директно в буркана с аспирин. След всяка чушка затварям с капачка да не се охлажда. Ако взема и чушкопека на сестра си, всичко става за 2 пъти по-малко време ![]() Препоръчвам ви подобен пукан пипер / чушки /. Може да се ползва хубава капия, а може и върхари / по-дребното , което в края се прибира /. В буркани се слага оцет до ръба, 2-3 суп. л. олио, 4с.л. вода, 2с. л. захар, 1с.л. сол,2-3 скилидки чесън. Не е необходим аспирин. Запичате чушките и веднага поставяте в буркана. Затваря те с капачка. и обръщате с капака надолу. Добре е бурканите да се завият, за да останат по-дълго време горещи. Ползвам буркани , които се затварят със затварачка т. е. от по-старите. Опитайте тази година с малко, а догодина може и да увеличите дозата ![]() 2011-09-08 #2 ![]() Инна Георгиева Благодарности за споделеното, Светлана. Сигурна съм, че ще е полезна информацията ти за всички градски чада, желаещи домашен печен пипер ![]() 2011-09-06 #1 ![]() Светлана Иванова Здравейте, относно печенето с чушкопек и затварянето в буркани, аз от години го правя в апартамента си. Всичко си е както при печенето на ламарина, но понеже в моя чушкопек се събират 2 до 3 чушки, съм си изработила собствен вариант. Когато чушките се пекат си имам приготвен буркан със счукан аспирин отдолу. След като извадя чушката я пъхам директно в буркана и затварям с капачка и така докато буркана се напълни, след което отгоре отново счукан аспирин и окончателно затваряне. След това с капачката надолу на топло в едно старо одеало до следващия ден. До сега бомбаж не съм имала. ![]() Виж още статии за: Рецепти · Как да бъдем практични · Есента · Зимнината · Рецепти с пипер и чушки ·
|
![]() ![]() ![]() ![]() Пъдпъдъчите яйца – малкият голям дар от природата
Малки, шарени, необичайни. Гледаме на пъдпъдъчите яйца повече като на екзотика. Нямаме понятие защо изобщо...
![]() ![]() ![]() Моцарелата – свежото лятно сирене
Историята разказва, че преди повече от 120 година в чест на кралица Маргарита Савойска, известен италиански...
![]() ![]() Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
Елдата е храна, която дава много издръжливост на организма. Богата е на лесноусвоими белтъчини, манган,...
![]() ![]() Как да: Приготвим сушени домати
Италианската кухня е една от най-любимите в света. Богата на аромати, на цветове и вкусове, тя е и изключително...
![]() ![]() ![]() Помогни на Цвети! Изпрати постна рецепта
Играта "Помагам на Цвети ot Hera.bg" ще се състои от 2 до 25 декември 2013 година, включително.
Както...
![]() ![]() ![]() Охлюви – нещо изтънчено или забравено от кухнята на баба
Всеки от нас поне веднъж е имал кулинарна среща с охлювите. Познавачи казват, че хората се делят на три...
![]() ![]() ![]() ![]() Книжен кебап
Книжният кебап, като ястие от турската кухня, би следвало да се приготви с агнешко месо, аз обаче не...
![]() ![]() Обредна пита за Петковден
На Петковден къщата се ръси със светена вода, обредния хляб се прекажда и цялото семейство му се покланя...
![]() ![]() ![]() Мрачната история на вилицата
Доброто възпитание изисква да се храним с прибори. Ако се замислим кой от тях използваме най-често, безспорният...
![]() ![]() Как да: Замразим зелен боб
Вярно е, че най-добре е да консумираме зеленчуците пресни, но при замразяването им съвсем не се губят...
![]() ![]() ![]() В защита на Храната
Храната. Защо такова обичайно нещо като храната има нужда от защита? Според американският журналист и...
![]() ![]() Оризово фиде с пиле и броколи
Моето оризово фиде е с дебелина 1 мм, опаковка от 200 грама - използвала съм около 1/4 от опаковката....
![]() |
![]() |
Здраве Красота Мода Моят дом Двама+ Кулинария Време за мен | RSS Реклама Контакти |