Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пилешки дробчета на фурна


Пилешките (,а и други,) субпродукти често са пренебрегвани на нашата трапеза. Съмнявам се да е заради това, че са богати на холестерол. По-скоро предубеждения. Това тук би следвало да е рецепта, но ми се иска преди това да ви кажа няколко хубави неща за пилешките дробчета, свързани със здравето.

1 пакет пилешки дробчета
1/4 ч.ч. олио
1 с.л соев сос
черен пипер, сол

Те са прекрасен източник на фолиева киселина, а дамите знаят колко е важна тя, за нашия организъм.
Съдържат доста ценни витамини, между които А - важен за имунната ни система, B2 - има роля за очите и правилния растеж при децата, B3 - прави кожата ни еластична, B12 - отговарящ за психичното ни здраве и други витамини от групата B, които имат сериозна роля в правилния ни метаболизъм. Освен това съдържат калий, желязо, магнезии, цинк, фосфор и други минерали.

За мен - просто е вкусно. Харесвам и дробчета по селски, но този вариант тук, просто не изисква никакво въртене около котлона, а резултатът е като да си им обръщал много внимание.



Купувам пилешки дробчета на чужди производители, не ми се иска да е така, но често съм попадала на накъсани, като минали през мелачка, дробчета (на български производители). Това сигурно не е фатално, ако ще приготвям пастет, но в случая имам нужда да имат минимален външен вид :)

Дробчетата накисваме във вода (може и в прясно мляко). Измиваме и почистваме добре. Оставяме да се отцедят в гивдир. После ги разбъркваме с прясно смлян черен пипер, 1 с.л соев сос и сол на вкус.

Фурната загряваме на около 200 градуса. В по-широка тавичка (около 40/25 см) изсипваме 1/4 ч.ч. мазнина и я слагаме във фурната да се загрее. Дробчетата овалваме в брашно и нареждаме едно до друго, в тавичката. Печем общо около 50 минути, като по средата на времето ги обръщаме.

Това е всичко приятели. Чаша пиво върви много добре.

Коментари
2017-02-09 #17
соня
А не пръскат ли много във фурната?
2016-09-25 #16
Габи
Много ми харесаха дробчетата.
2016-02-15 #15
Kate
Много съм Ви благодарна за рецептата. Правя е вече за 3ти път и продължава да има същия успех! Аз лично добавям и 2-3 нарязан лук заедно с дробчетата, тъй като с приятеля ми го убожаваме запържен Отново едно голямо благодаря и от двама ни
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Задушено шкембе в гювече
· Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
· Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Любими есенни супи с тиква
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Бъдеще без клане на животни - биореактори за изкуствено месо
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Постни банички с праз и маслини
· Боб чорба по манастирски
Неделя
3
Юли 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Овесена закуска с ягоди
Закуската е важна част от деня, а пълноценната такава още повече. Продуктите по-долу често прибавям към...
Чапати - хляб от индийската кухня
Характерно за този индийските питки чапати, както и за повечето хлябове в индийската кухня е, че те са...
Свежите безалкохолни напитки на лятото
В горещ летен ден, за парти или просто така, понякога не ни идва идея за разхлаждаща напитка, различна...
Палачинки (катми) с мая
Тези катми си имат история, която ме провокира да ги направя, макар да не ми се нрави идеята да чакам...
Хлябът на Бъдни вечер
Мълчи, моме, наливай, водата от ручея, зимай. Па после го думай на зърното, па спомняй си слънцето,...
Откриването на Америка като кулинарна революция - II
Фасулът Бобът вероятно е едно от най-старите културни растения в света. Произхожда от Южна Америка,...
Как да готвим: Свинско месо
В сезона на свинското месо сме. Който гледа прасенца или пък има село, вече е намазал с празничните...
Картофи на фурна със свинско и прясна чубрица
Прясната чубрица има по-нежен аромат от сушената, наскоро имах възможност да си набера за това и присъства...
Тиквените семки
Есента е сезона на тиквата. Вероятно я обичате печена, на тиквеник или, ако имате страст към екзотичните...
Котлет с мед, горчица, портокал и кус кус
Тази рецепта спокойно можеше да мине за мароканска, ако не беше свинския котлет. Но у дома той е най-тачен. За...
Никулденски шаран със сини сливи
Едно предложение за празника на Свети Николай, когато на масата задължително присъства шаранът. шаран...
Patlican Kebap - Патладжан кебап
Този вкусен шиш от патладжан и малки кюфтенца е една от гордостите на турската национална кухня. Обикновено...
С аромат на печени чушки
Дойде ли септември, миризмата на печени чушки се разнася почти от всеки блок, ясен знак за началото на...
Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
Пъстърва със салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи - всичко САМО в тиган. Тази риба има много крехка...
Супа от коприва и пащърнак
Копривата съдържа много лесноусвояеми белтъчини от растителен произход. Добър източник на желязо е и...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook