Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Задушено шкембе в гювече



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Задушеното шкембе е характерна рецепта за Петковден. Добавете по желание и малко кашкавал минути преди да го извадите.

1 кг телешко шкембе
100 гр краве масло
150 мл бяло вино
черен и червен пипер
дафинов лист
2-3 скилидки чесън
сол


Добре почистеното и измито шкембе се нарязва на кубчета и се сварява.

Подрежда се в пръстените гювечета /може и в по голямо гърне/.

Редуваме малко шкембе, масло, чесън, шкембе.

Добавяме подправките, заливаме с виното и печем на умерена фурна до готовност
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
· Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
· Пилешки дробчета на фурна
· Кулинарната традиция на глинените съдове
· Гювечета с кестени
· Боб с пушени ребърца на фурна
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Баница с праз (зелник)
· Крем супа с праз
· Пълнено пиле с кестени
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Долма по иракска рецепта
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
· Тархана чорба
Четвъртък
7
Декември 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Бульон трезве
Едва ли има човек, който не е осъмвал след бурна нощ с натежала глава. Махмурлукът не е шега работа –...
Попска яхния от петел
Попската яхния от петел е характерно ястие за празника на Свети Димитър 1 петел /1.500/ 1 кг арпаджик 1/2...
Супа от коприва, елда, гъбки и булгур
Реших да се възползвам от ценните качества на копривената супа, но да й прибавя и нещо друго. Какво обаче......
Здравословното мюсли
Миксът от зърнени култури, сушени плодове и ядки се появява в началото на XX век, „изобретява го” швейцарският...
Пита за Сирни Заговезни
Сирни Заговезни е ден, в който се иска прошка. Наближава Великден, наближава пролетта. Седмица преди...
Соевият сос
Кой е най-характерният вкус в кухнята на Източна Азия? Разбира се, този на соевия сос – с него в тази...
Рецепта за сорбе само с две съставки
Сорбе е любим летен десерт за малки и големи. Не е трудно да си го направим, особено сега, когато плодовете...
Супа с гъби шийтаке
И така, както често се случва приготвих супа с налични у дома продукти. Вече съм ви споменавала за китайските...
Хлябът на Бъдни вечер
Мълчи, моме, наливай, водата от ручея, зимай. Па после го думай на зърното, па спомняй си слънцето,...
Алкохолът и кулинарията – брак по любов
Те, разбира се, отлично си подхождат – какво е рибата без изстудено полусухо вино, свинският стек без...
Свинско с кисело зеле
Една от най-големите кулинарни благинки на зимата е Свинско с кисело зеле. Ако пък е направено с така...
Кокошка с кисело зеле
Как ми се яде кокошка с кисело зеле - каза съпругът ми. Сигурно не съм ял от детските си години, голяма...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook