Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Парти "бонбон" с мини кюфтенца



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Добрите парти идеи си приличат по едно - те са винаги много ефектни и, независимо, че изискват доста време, изглеждат така сякаш сме ги приготвили току-що, точно преди да дойдат гостите.

Парти хапките са сред любимите на всеки купон и са винаги в центъра на вниманието. А това е гарантирано, ако са поднесени и както трябва. Този парти бонбон може да се превърне и в парти таралеж и да сложим най-различни хапки по него. Аз харесах за нашето новогодишно парти мини кюфтенцата.

Какво е необходимо за парти таралеж с мини кюфтенца:

Алуминиево фолио
Зелка или карфиол
Мини кюфтенца

Защо зеле или карфиол? Понеже ще набоцкваме нашите мини кюфтенца с парти шишчета (или обикновени бамбукови шишета, дори клечки за зъби), основата трябва да е твърда, надеждна и стабилна. Необходимо е в началото да се уверим, че тя стои добре в поднос и не се накланя на една страна, че има правилна форма. Аз ползвах китайско зеле, което е продълговато, и го аранжирах като голям бонбон.

Фолиото е добре да е от по-плътните, които не се късат съвсем лесно, иначе, както се наложи и на мен, трябва доста внимателно да действате. Обвиваме с два пласта фолио плътно зелето, като изравняваме и оставяме фолио в двата края да има място да се върже панделка и то да добие формата на бонбон. Връзваме съответните червени панделки.

За кюфтенцата:
(около 40-50 броя)

400 гр. свинска кайма
(тя е по-плътна, за разлика от смесената)
1 средна глава лук, настъргана на дребно ренде
1 яйце
1 филия стар хляб
1/2 ч. л. сода за хляб
пресен магданоз,
черен пипер, чубрица, риган


Смесваме продуктите и омачкваме с ръка, за да се овкуси добре каймата. Оставяме за 30 минути в хладилника да се стегне. През това време подготвяме останалото за нашите хапки.

Тъй като пържените кюфтенца може и да понакъртят, реших да ги съчетая с туршия - моркови и чушки. Нарязах чушките, които ми бяха по-едри, на правилни парченца. Морковите имат подходяща форма.

Можете да добавим неограничен вид продукти - стига да са твърди и да не отделят сокове. Чери доматки и други пресни зеленчуци, маслини, крутони, бекон, шунка, моцарела и други сирена - така до безкрай.

За компания на моите кюфтенца задуших и малко дребни цели гъбки

В тиган с повечко олио изпържваме кюфтенцата - колкото малък орех. Колкото по-дребни, толкова по-апетитни. Помага, ако си подготвите поне две порции, преди да сте включили котлона, за да имате преднина - започне ли пърженето, те стават наистина бързо.

Отцеждаме готовите кюфтенца на домакинска хартия и започваме да ги аранжираме по шишчетата и закрепваме по обвитото с алуминиево фолио зеле.



Поднасяме хапките с малки чинийки или салфетки и нашето парти може да започне.

Парти храна на хапки

Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Аранчини - италиански оризови топки
· Магданозени кюфтенца
· Идея за тематично парти: Булченско парти
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· "Живот и здраве, живот и здраве"
· Пенливо вино според етикета - как да отворим, налеем и поднесем пенливи вина?
· Психолози: Предновогодишна депресия не съществува
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Пикантни чили догс
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Как да направим плато сирена?
· 4 март - Православната Църква чества Св. Герасим Йордански
· Минимализъм през Коледа
· На тази дата: Световен ден на морето
Четвъртък
24
Юни 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пълнени гъбки
Здравейте, Цвети и Hera.bg, Казвам се Ивелина Петрова, от град Варна, с потребителско име lina....
Най-полезният сладолед
В жарките горещи дни сладоледът ни дава свежест и наслада. Но всяка жена, поне малко загрижена за линията...
Шоколадов чийзкейк
За разлика от предложението ми за мързелив ягодов чийзкейк, този си е класика. Кремът не разбивайте прекалено...
Изпитана рецепта за домашна горчица
У дома обичаме горчицата зърнеста, не в идеална еднородна консистенция. В тази "партида" за първи път...
Овесена закуска с ягоди
Закуската е важна част от деня, а пълноценната такава още повече. Продуктите по-долу често прибавям към...
Спаначени "мъфини" с готови кори
Здравейте приятели от Hera.bg! Искам да участвам в новия конкурс, защото искам най- вече да споделя рецепта,...
Как да изберем вкусна диня
В разгара на лятото пазарите, магазините и крайпътните барачки се изпълват с огромни купчини мамещи на...
Веган торта с ядки, сушени плодове и крем от авокадо и банан
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
Тази комбинация на пръв поглед е необичайна, но гарантирано - оказа се особено сполучлива. Сладките...
Сумак - още едно от съкровищата на Ориента
Открих сумака в един турски ресторант и определено бях заинтригувана от вкуса на тази подправка. Тя е...
Телешко със сини сливи
Тази рецепта е плод на коментарите тук в Hera.bg и практически подбудата да я приготвя е заради Цвети....
Супа с резене, коприва и левурда
Резенето, известно с доброто си антибактериално свойство, можете да срещнете с различни имена. Като мореч...
Арабика или робуста
Учудващо е, че в световен мащаб се отглеждат едва три вида кафе, а ароматите и вкусовете, на които можем...
Елда с кестени
Обичате елда, но може би се чудите как да притъпите особения й привкус ? Как да да стане още по-приятна...
Да боядисаме яйцата с памук и хартия
Във всеки дом настава истинско оживление, дойде ли Велики Четвъртък /или Велика Събота/ - деня, в който...
Сладолед-йогурт „Горски плодове”
Отдавна съм обявила бойкот на сладоледите, които се продават в магазинната мрежа, но досега ми се налагаше...
Солена палачинкова торта
Тази солена палачинкова торта е едно страхотно предястие за всяка празнична трапеза. Има красив вид и...
Пилешки дробчета по селски
Пилешките дробчета по селски, са любими у дома, за мезе за биричката или за основно ястие. Понякога разнобразявам...
Печени праскови с бадеми
Десертите с праскови най-често са с някакъв блат, в който прасковите изпълняват ролята на пълнеж. Тук...
Мързелив Ягодов чийзкейк
Сладкишът е без печене, става бързо и лесно. Подходящ е и за начинаещи сладкари. В оригиналната рецепта...
Сироп от мащерка срещу настинки за деца
Когато си спомням за Родопите, винаги долавям аромат на мащерка. Беряхме я в последните дни на май, юли,...
Да си направим суши
Ако обичате екзотичните храни и експериментите, сигурно вече сте опитвали този деликатес идващ от Далечния...
Печени зеленчуци на грил
Рядко се изкушавам да ям зеленчуци и плодове, които не са в сезона си, поради ред причини, но ако го...
Салата с тиквички, червени боровинки и кълнове
Напоследък времето нестига и основно хапвам салати. В един момент се получи така, че те се превърнаха...
Българска национална кухня – що е то?
Страната ни може да е малка, но поводи за национална гордост – колкото искаш. Всеки ще има какво да изтъкне...
Галет със смокини
Първата земна храна, според християнските вярвания, е била смокинята. В Египет я смятали за плод, носещ...
15 декември - Международен ден на чая
Международният ден на чая се отбелязва на 15 декември от 2005 г. насам от страните производителки на...
Да си направим суши - II
Съществуват много видове суши, но разликата между тях е по-скоро в начина на оформяне, а не толкова във...
Амарантът – събуден за нов живот
Макар и да ви звучи екзотично амарантът всъщност е познат и по нашите земи. Може би сте чували или дори...
Как да си направим: Пилешки бульон
Често когато обезкостяваме пилето остават парченца, кости и други. Но дори да не е така, в магазинната...
Постни мъфини с локум
Здравейте, Цвети и Hera.bg, Отново съм аз, вашата читателка Ивелина Петрова, от град Варна. Сега Ви...
Ябълков кейк
Тази рецепта я имам от моята баба, която беше ненадмината сладкарка. Тефтерът с всичките й кулинарни...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook