Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Студен чай с какаови зърна, джинджифил и цитруси



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ако сте от онази порода любители на чая, които не могат нито ден без своята чаша или две от любимата напитка, то лятото дава чудесно поле за изява и експеримент с различни видове студени чайове. Тези в бутилка обаче често се ограничават само до няколко разновидности, които се повтарят всяко следващо лято и са ни вече до болка познати. Да не говорим за това, че чайчетата в бутилка са много повече захар, аромат и оцветители, и много по-малко – чай и естествени природни аромати, на които природата е тъй щедра във всеки един сезон.

И макар рецептата, която ще ви предложим днес, не е с най-типичните за летния сезон съставки, то този студен чай си струва да се опита именно сега. Действието му е повече от освежаващо най-вече благодарение на енергизиращите свойства на какаовите зърна, но също така и заради леко пикантния привкус, който придава джинджифила. Всичко това, съчетано със сладко-киселия привкус на цитрусите е перфектната лятна комбинация и то без съдържание на консерванти, оцветители или изкуствени подсладители.


Сурови какаови зърна
Сокът на един портокал или два лимона
2-3 неголеми резена джинджифил
Мед или кафява захар за подслаждане
Резен портокал, мента за украса


Приготвяне:

Шепа предварително натрошени какаови зърна и няколко резена джинджифил се сваряват с 1/5 л вода.

След като ароматната течност изстине, се прецежда и смесва с портокаловия сок и малко мед.

Поднася се с резен портокал и лед, а може да опитате и някоя свежа подправка като ментата.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Какаото помага за по-добра работа на мозъка
· Брашното от рожков - здравословната алтернатива на какаото
· Постен кокосов кекс с какао
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Чай за тонус и здраве
· Най-"коледните" подправки
· Класически горещи напитки за студените зимни дни
· Свежи летни коктейли с розе
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Как да приготвим слънчев чай?
· Тайните на домашната лимонада
· Пенливо вино според етикета - как да отворим, налеем и поднесем пенливи вина?
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· 5 симптома на дехидратация и как да се справим с нея
· Лято е, но да не се отпускаме
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
Събота
26
Ноември 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Домашна прясна паста без яйца
Как се прави прясна паста вече съм писала. Но се сдобих с машинка за паста и тук тя е приготвена с нея....
Хелоуин: Отрязани пръсти
Тези зловещи отрязани пръсти увити в бинт са просто дебърцини с кетчуп и арабска питка. Ефектно и лесно. Нужно...
Арабски мини пици с кладница
Пиците, не са никак трудни, даже ги възприемам като някаква форма бърза закуска, правих ги по време на...
Крем супа с праз
Една прекрасна супа подходяща за хладните есенни дни 3-4 стръка праз 50 гр масло 2 с.л зехтин 2...
Да готвим с вино
Виното може да придаде на всяко ястие незабравим аромат и вкус, да подчертае всички достойнства, но също...
Шербет или сорбе? Опитайте и двете
Можете да си го направите по-течен или по-гъст. Да добавите дори подправки и плодове. Но в основата му...
Черешов пай
Надали има жена на земята, която да не е слагала двойки черешки на ушетата като обици (е поне където...
Маринован джинджифил
Маринованият джинджифил, така, както уасаби, е чест спътник на сушито. Той се сервира между отделните...
Тиквички с бирена панировка
Тиквичките са едни от най-често приготвяните зеленчуци през лятото. Ако имате собствено дворче и сеете...
Супа с тиква, целина и овес
Имах останала печена тиква, а също и две малки тиквички. Затова реших да ги комбинирам в топла пъстра...
На всяка манджа... вино
Да си призная, преди време нищо не разбирах от вино. Дори не разбирах качествата на тази напитка и ми...
5 любими десерта с ябълки
Есента е времето на изобилието, но един плод с ненадминат чар ни намига недискретно от пазари и магазини....
Как да проверим дали са пресни кокошите яйца - няколко съвета
Как да проверим дали са пресни кокошите яйца ни съветва Александра Разаренова, диетолог, специалист по...
Майорана - непозната билка и подправка с ароматерапевтичен ефект
Въпреки че малко прилича на ригана, това растение не е така широко употребявано като него. За някои от...
Ghriba - марокански сладки
След пътеписа за Мароко на Анелия и статията й за Мароканската кухня, бях много впечатлена и вдъхновена....
Задушено шкембе в пръстени гювечета
1 кг телешко шкембе 100 гр краве масло 150 мл бяло вино черен и червен пипер дафинов лист 2-3 скилидки...
Възможно ли е замразената риба да е по-добра от прясната?
За любителите на рибата и морските дарове е мечта да живеят в крайбрежен град и да се наслаждават на...
Ориз със спанак, гъби и домати на фурна
Предлагам ви една постна рецепта, която може съвсем успешно да бъде основно ястие или пък гарнитура към...
Кайсията – шампион по бетакаротин
Слънчевата и ароматна кайсия е близък роднина на всички костилкови плодове, които се отглеждат у нас...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook