Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Мини "Руло Стефани"


Имайки предвид, че сме свикнали ако има сварено яйце в кайма да го оприличаваме на "Руло Стефани", реших да кръстя тази рецепта "Мини Руло Стефани". Честно казано, на вкус нямат нищо общо. Порцията за моите разбирания става доста голяма, но то докато не остане... :) Можете да я сервирате с гарнитура от картофено пюре или свежа салатка.

За 4 порции

1 кг кайма
4 яйца
2-3 кисели краставички
1/2 лук
черен пипер
сол
чубрица
шипка кимион
80 гр кашкавал
100 гр пушено сирене
150 гр гъби.
олио


Яйцата сваряваме и обелваме. Каймата разбъркваме с ситно нарязан лук, сол, млян черен пипер, малко чубрица и щипка кимион.
Кашкавалът и киселите краставички нарязаваме на тънки лентички. Гъбите нарязаваме наситно и задушаваме в мазнина.


Каймата разделяме на 4. Върху домакинско фолио за опаковане, намазваме с олио и разстиламе всяка четвъртинка кайма. Слагаме свареното яйце - посоляваме го, слагаме малко гъби, от двете му страни краставичка, пушено сирене, кашкавал. С помощта на фолиото завиваме като пакетче.

Внимателно отделяме получилото се кюфте, като гледаме плънката да не излезне. Оваляме всяко кюфте в брашно. В тавичка слагаме малко мазнина, нареждаме кюфтета и печем във фурната до готовност (около 30-40 минути).

Коментари
2012-12-09 #8
Nevena
правя ги също наричам ги "таралежки" оформям с мокри ръце с бодлички от фиде а в каймата слагам кимион и кориандър по много малко
има вкус на луканка много са практични и ефектни
2012-01-25 #7
Инна Георгиева
В правилния път си чадо. Не! на храната навън
Лили ако за тази рецепта ползваш мляно месо не знам какво ще се получи, да знаеш Просто нито руло Стефани нито това някога съм го приготвяла с мляно месо, тъй като не се интересувам от правилната пропорция за кайма (а такава има със сигурност).
2012-01-25 #6
lili_vanili
Добре де, признавам, че съм задобряла откакто се водя домакиня (т.е. в майчински и кръчмите и пицариите секнаха и като цяло хапването навън)... някои неща май на магия ми се получават Но тези гнезденца ще ги опитам, каймата я купувам само ако я мелят пред мен
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Козунак + козуначени кифлички
· Агнешко бутче с картофи
· Великденска изненада с различен вкус
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Пикантни чили догс
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Аранчини - италиански оризови топки
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· Традиционното кипърско сирене халуми получи защитено наименование за произход
· Как да направим плато сирена?
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Какво става, когато изключим месото от менюто си?
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Картофки на фурна с асафетида
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
Четвъртък
29
Юли 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Палачинки
Палачинките са от онази категория храни, които най-често свързваме с уикенда. Не стават много бързо,...
Готвенето у дома – ниско квалифициран труд или изкуство
Често споделям с приятелки и колежки, какво съм сготвила предната вечер, как се е получило и каква е...
Оризови късчета със спанак и домати
Спанакът е добре да включваме в менюто си, когато сме на режими, в които сме ограничили млечните храни,...
Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
Набързичко да си спиша обещаното за Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam, със салса с патладжан...
Ябълков кейк
Тази рецепта я имам от моята баба, която беше ненадмината сладкарка. Тефтерът с всичките й кулинарни...
Вегетариански дюнер
Ако са ви останали от кюфтенцата с булгур, просо и елда, ви предлагам една лесна идея как да ги оползотворите....
Постен сиропиран сладкиш
Здравейте! Пращам ви и моите две рецепти, защото време не остана. Докато се наканя и конкурсът свършил....
Зеленчукова запеканка
Здравей, Цвети! Аз съм Лилия и чета с удоволствие Hera.bg. Исках много да се включа в играта, но не знаех...
Пресни и хрупкави картофки - ветрилце с босилек
У дома само аз харесвам пресен босилек, така че половината от тези картофки направих с копър. Можете...
Къде са ни чиниите?
Решаваш да хапнеш някъде навън, отиваш в близкия ресторант за бързо хранене и ти сервират сандвича в...
Бърза баница в кексова форма
Това е вариация на класическата баница, която спестява обаче много време. Приготвя се за 30 минути -...
Шафран - щипка лукс в храната
Чудесна подправка, най-скъпата в света и една от най-известните, използвана от древността, като лек и...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook