Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Забавни сандвичи


Във времената на "junk food" асоциираме думата сандвич с нещо вредно. Далеч съм от мисълта, че сандвичът е най-здравословната храна, но домашният такъв (според мен) не е нужно да бъде толкова демонизиран.

В него можете да сложите каквото поискате - пилешко, шунка, яйце, краставица, зелена салатка, печена тиквичка, кашкавал, доматче, морков, маслинки. Дори белият хляб, може да бъде заменен с пълнозърнест.

За мен сандвичът е далеч по-здравословен от баничка, кроасан с шоколад, 2 вафли, поничка с крем. Най-малкото, защото си наясно какви продукти си сложил в него.

Така или иначе, в моето детство, топъл сандвич бе (почти) задължителната закуска. Разбира се, той няма нищо общо с огромните сандвичи, с които асоциираме тази дума.

Филийка с масълце, някакво месце, кашкавал или сиренце. Върху него татко ми нареждаше доматче и краставичка или пък любимия ми печен пипер. Изяждах го с истинско удоволствие.

Не така стояха нещата с моята братовчедка - с нея храненето беше като бягане с препятствия - изискваше се физическа издръжливост, концентрация, гъвкавост и скорост, но на мисълта. От правилният подход зависеше това мило дете ще яде или не. Тогава в сила влизаха моите трикове - подреждане на храната на кубчета и лентички, направата на самолети, специални мини сандвичи, украси като пеперудки или пък такива с устичка и косичка и какво ли още не. Така "финалът" винаги беше увенчан с успех.

За родителите, които имат злояди деца или пък решили да правят детско парти, са тези интересни и забавни предложения. Можете да ги разгледате в албума по-долу.


използвани са снимки от funkylunch.com

Коментари
2011-03-24 #7
gaaaaa::::::mmmm
супер много е вкусно малко трудно но се пражи но с помощ от мама стана. нали мама е замесник глажен готвач и има най пазлични инкстунменти като например рингове или новове за оформяне
2010-07-14 #6
kremito
Чудесни идеи!
2010-07-01 #5
Инна Георгиева
Ооо Принцесата, с подобен пълнеж фаршифровахме яйца в миналото, когато гостите нямаше с какво да ги изненадаш
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
· Диня с прошуто
· Солена палачинкова торта
· Още няколко идеи за рождения ден на детето
· Рожденият ден на вашето дете - II
· Рожденият ден на вашето дете
· Как да: Приготвим сушени домати
· Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
· Брускети асорти
· Идея за тематично парти: Булченско парти
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Да научим детето да играе само
· Как се играе на "Котешка люлка"?
· Семейни игри и предизвикателства за 8 март
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
· Постни банички с праз и маслини
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Долма по иракска рецепта
Неделя
10
Декември 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Коледните пости
След Коледни заговезни от 15 ноември (до 24 декември включително) започват Рождественски пости или така...
Печена тиква
Щом чуя за печена тиква, винаги се сещам за Душко Добродушков от разказа на Елин Пелин - Печена тиква. "Всъщност,...
Домашни "форнети"
Малко е като реклама, но в повечето градове под името "форнети", преди години, стартираха закуски приготвени...
Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
На Петковден (14 октомври) по традиция на българската маса присъстват ястията с праз. В миналото овчарите...
Печени зеленчуци на грил
Рядко се изкушавам да ям зеленчуци и плодове, които не са в сезона си, поради ред причини, но ако го...
Индийска крем супа с нахут
Здравейте всички, аз съм Дарина от Червен бряг. Пращам една от най- любимите си рецепти, за да направите...
Бърз обяд с аромат на лято
Тази рецепта няма да започне с: "В забързаното ни ежедневие...". Тази рецепта ще започне с аромат на...
Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
Всички като деца сме хапвали печен сандвич с яйце и сирене или кашкавал, може би пък сте му казвали Принцеса...
15 декември - Международен ден на чая
Международният ден на чая се отбелязва на 15 декември от 2005 г. насам от страните производителки на...
Каперсите - нетрадиционната добавка с несравним вкус
Някои от нас ги смятат за плодове. Други за зеленчуци. Трети дори не са чували за каперси. А дори да...
Люта любов
Много хора нямат щастието да я срещнат, други я откриват късно, а трети отдавна вече живеят с нея и се...
Брускети асорти
Няколко брускети асорти и малка чаша бяло вино, чудесно предястие, а и да си призная понякога и достатъчно...
Яхния с охлюви и лапад
Тази рецепта ни изпрати и сподели Величка Христова "През пролетта има много дъждове, а след дъжд отвсякъде...
Да си направим суши - II
Съществуват много видове суши, но разликата между тях е по-скоро в начина на оформяне, а не толкова във...
Песто от левурда
Гората винаги крие тайни, които само посветените могат да открият. Левурдата със сигурност е между тях...
Сироп от мащерка срещу настинки за деца
Когато си спомням за Родопите, винаги долавям аромат на мащерка. Беряхме я в последните дни на май, юли,...
Рангелово блюдо
На Архангеловден жените приготвят обреден хляб наречен "рангелово блюдо" (рангелов хляб), "боговица"...
Студен чай за горещите летни дни
Заедно с хладните дни времето на чая отмина, за да дойде времето на чая. Само че не горещ, а леден. Със...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook