Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Забавни сандвичи


Във времената на "junk food" асоциираме думата сандвич с нещо вредно. Далеч съм от мисълта, че сандвичът е най-здравословната храна, но домашният такъв (според мен) не е нужно да бъде толкова демонизиран.

В него можете да сложите каквото поискате - пилешко, шунка, яйце, краставица, зелена салатка, печена тиквичка, кашкавал, доматче, морков, маслинки. Дори белият хляб, може да бъде заменен с пълнозърнест.

За мен сандвичът е далеч по-здравословен от баничка, кроасан с шоколад, 2 вафли, поничка с крем. Най-малкото, защото си наясно какви продукти си сложил в него.

Така или иначе, в моето детство, топъл сандвич бе (почти) задължителната закуска. Разбира се, той няма нищо общо с огромните сандвичи, с които асоциираме тази дума.

Филийка с масълце, някакво месце, кашкавал или сиренце. Върху него татко ми нареждаше доматче и краставичка или пък любимия ми печен пипер. Изяждах го с истинско удоволствие.

Не така стояха нещата с моята братовчедка - с нея храненето беше като бягане с препятствия - изискваше се физическа издръжливост, концентрация, гъвкавост и скорост, но на мисълта. От правилният подход зависеше това мило дете ще яде или не. Тогава в сила влизаха моите трикове - подреждане на храната на кубчета и лентички, направата на самолети, специални мини сандвичи, украси като пеперудки или пък такива с устичка и косичка и какво ли още не. Така "финалът" винаги беше увенчан с успех.

За родителите, които имат злояди деца или пък решили да правят детско парти, са тези интересни и забавни предложения. Можете да ги разгледате в албума по-долу.


използвани са снимки от funkylunch.com

Коментари
2011-03-24 #7
gaaaaa::::::mmmm
супер много е вкусно малко трудно но се пражи но с помощ от мама стана. нали мама е замесник глажен готвач и има най пазлични инкстунменти като например рингове или новове за оформяне
2010-07-14 #6
kremito
Чудесни идеи!
2010-07-01 #5
Инна Георгиева
Ооо Принцесата, с подобен пълнеж фаршифровахме яйца в миналото, когато гостите нямаше с какво да ги изненадаш
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
· Диня с прошуто
· Солена палачинкова торта
· Още няколко идеи за рождения ден на детето
· Рожденият ден на вашето дете - II
· Рожденият ден на вашето дете
· Как да: Приготвим сушени домати
· Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
· Брускети асорти
· Идея за тематично парти: Булченско парти
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Как се играе на "Котешка люлка"?
· Семейни игри и предизвикателства за 8 март
· 9 игри от миналото, на които да научите децата през ваканцията
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Торта със стар козунак без печене
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
Събота
19
Юни 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Оризови нудъли със зеленчуци
Сварих оризовите нудъли, трябва им малко време общо взето. Запържих чесън с моркови, добавих гъби...
Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
Как да приготвим така бонфилето, че да остане сочно и крехко - да, има своите тънкости определено. Както...
Индийска крем супа с нахут
Здравейте всички, аз съм Дарина от Червен бряг. Пращам една от най- любимите си рецепти, за да направите...
Спагети с бекон, праз, грах и лимон
400 г спагети 40 г масло 150 г бекон 200 г праз 400 мл сметана 100 г грах 1 лимон -сок сол...
Кайсията – шампион по бетакаротин
Слънчевата и ароматна кайсия е близък роднина на всички костилкови плодове, които се отглеждат у нас...
Брашното – някои го предпочитат черно
Бързам да уточня, че определението “черно” в заглавието е по-скоро преносно и обобщаващо. Иде реч за...
Джинджифилова торта с портокали
Тази постна веган торта е предложение от кулинарния блог I love our dreams. В интервю със създателката...
Пармиджано Реджано
Сиренето Parmigiano Reggiano (по-известно като Пармезан) има почти хилядолетна история. То се произвежда...
Лесен кекс с орехи
Кексът може да изглежда много лесна работа за някои, но за мен дълго време беше пълна мъгла. Докато не...
Брускети асорти
Няколко брускети асорти и малка чаша бяло вино, чудесно предястие, а и да си призная понякога и достатъчно...
Виенски шницел
Много ми се ядат шницели, каза половинката. Ама онези от кайма ли или от месо, попитах аз? От месо, от...
Грахова крем-супа с пармезанови крутони
Тази свежа супа ще ви зареди с пролетно настроение, както заради аромата на пресни подправки, така и...
Да готвим с вино
Виното може да придаде на всяко ястие незабравим аромат и вкус, да подчертае всички достойнства, но също...
Наздраве по холандски
Приятна съботна или неделна вечер. Навън вали сняг, а вие сте се събрали на по питие вкъщи с приятели....
Постни сарми за Бъдни вечер
На трапезата за Бъдни вечер традиционно присъстват постните сарми – зелеви или лозови, а най-добре и...
Дунавска салата
Тази зимнина, си е малко "пипкава", защото трябва да се реже всичко на лентички. За сметка на това, после...
3 идеи с праскови за захранване на бебето
Според най-разпространената схема на захранването, сурови праскови може да се дават на бебета, навършили...
Добруджанки
През останалите дни от седмицата хапвам само мюсли и сурови ядки за закуска, но в неделя, когато всички...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook