Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Забавни сандвичи


Във времената на "junk food" асоциираме думата сандвич с нещо вредно. Далеч съм от мисълта, че сандвичът е най-здравословната храна, но домашният такъв (според мен) не е нужно да бъде толкова демонизиран.

В него можете да сложите каквото поискате - пилешко, шунка, яйце, краставица, зелена салатка, печена тиквичка, кашкавал, доматче, морков, маслинки. Дори белият хляб, може да бъде заменен с пълнозърнест.

За мен сандвичът е далеч по-здравословен от баничка, кроасан с шоколад, 2 вафли, поничка с крем. Най-малкото, защото си наясно какви продукти си сложил в него.

Така или иначе, в моето детство, топъл сандвич бе (почти) задължителната закуска. Разбира се, той няма нищо общо с огромните сандвичи, с които асоциираме тази дума.

Филийка с масълце, някакво месце, кашкавал или сиренце. Върху него татко ми нареждаше доматче и краставичка или пък любимия ми печен пипер. Изяждах го с истинско удоволствие.

Не така стояха нещата с моята братовчедка - с нея храненето беше като бягане с препятствия - изискваше се физическа издръжливост, концентрация, гъвкавост и скорост, но на мисълта. От правилният подход зависеше това мило дете ще яде или не. Тогава в сила влизаха моите трикове - подреждане на храната на кубчета и лентички, направата на самолети, специални мини сандвичи, украси като пеперудки или пък такива с устичка и косичка и какво ли още не. Така "финалът" винаги беше увенчан с успех.

За родителите, които имат злояди деца или пък решили да правят детско парти, са тези интересни и забавни предложения. Можете да ги разгледате в албума по-долу.


използвани са снимки от funkylunch.com

Коментари
2011-03-24 #7
gaaaaa::::::mmmm
супер много е вкусно малко трудно но се пражи но с помощ от мама стана. нали мама е замесник глажен готвач и има най пазлични инкстунменти като например рингове или новове за оформяне
2010-07-14 #6
kremito
Чудесни идеи!
2010-07-01 #5
Инна Георгиева
Ооо Принцесата, с подобен пълнеж фаршифровахме яйца в миналото, когато гостите нямаше с какво да ги изненадаш
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
· Диня с прошуто
· Солена палачинкова торта
· Още няколко идеи за рождения ден на детето
· Рожденият ден на вашето дете - II
· Рожденият ден на вашето дете
· Как да: Приготвим сушени домати
· Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
· Брускети асорти
· Идея за тематично парти: Булченско парти
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Да научим детето да играе само
· Как се играе на "Котешка люлка"?
· Семейни игри и предизвикателства за 8 март
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
· Постни банички с праз и маслини
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
Събота
18
Май 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Зелените подправки - шедьовър на лятото
Лятото е щедър сезон. Гали ни с топлите си лъчи, изсипва в краката ни изобилие от плодове и зеленчуци...
Макарони със спанак и гъби на фурна
Здравейте Hera.bg, бих искала да участвам с тази рецепта за основно ястие, който обича месно, може...
Сол или сол
Солта е най-простата подправка. Дотолкова сме свикнали с нея, че прибавянето й в основните ястия изобщо...
Постни мъфини с локум
Здравейте, Цвети и Hera.bg, Отново съм аз, вашата читателка Ивелина Петрова, от град Варна. Сега Ви...
Постни лозови сарми с царевица
Тези лозови сармички за поредната вариация на класическите. Добавих им царевица, защото Игнажден наближава,...
Сос Наполи
за около 500 мл сос 30 мл зехтин 1 лук 2 скилидки чесън 100 мл бяло вино 370 г белени домати от...
Защо да хапваме тиква: 10 причини
Тиквата, със своите ярко оранжеви тонове и характерни форми, не само е символ на есента, но и е невероятно...
Маринован джинджифил
Маринованият джинджифил, така, както уасаби, е чест спътник на сушито. Той се сервира между отделните...
Студен чай с какаови зърна, джинджифил и цитруси
Ако сте от онази порода любители на чая, които не могат нито ден без своята чаша или две от любимата...
Галет със смокини
Първата земна храна, според християнските вярвания, е била смокинята. В Египет я смятали за плод, носещ...
Постни арменски сармички
Ако са ви омръзнали обичайните рецепти за лозови сърми и искате да опитате нещо ново и все пак традиционно...
Салата "Мъката на бацила"
Преди малко повече от месец бях качила тази снимка на салата във Фейсбук профила си. На шега я кръстих...
Петел яхния
Петел яхния е характерно ястие за трапезата на Димитровден 1 петел /или кокошка/ 1 кг лук 1-2 ...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 21
Ден 21, понеделник след уикенда. През уикенда хапнахме крем супа и риба, плодове, ядки. Под поста ми...
За тиквичките с любов - II
В нашия дом Тиквичките могат да се приготвят по много начини: печени, варени, задушени, пържени. В някои...
Салата от червено цвекло, ябълка и грейпфрут
Една здравословна салата, за която Ирина от вегетариански ресторант "Жасмин Тий Хаус" казва, че никой...
7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
Дип, разядка - както и да ги наричаме, тези предястия са универсални и все по-актуални. Те могат да са...
Класически горещи напитки за студените зимни дни
Зимата притежава усещането за уют и топлина повече от който и да е от друготе сезони. Това усещане е...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook