Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Солена палачинкова торта


Тази солена палачинкова торта е едно страхотно предястие за всяка празнична трапеза. Има красив вид и чудесен вкус. Можете да експериментирате и да добавите в пълнежа и друго, което ви хрумне.

Много ми се иска да ви кажа какъв грамаж слагам в пълнежа, но всичко е въпрос на вкус. Важното е да бъде нарязано на тънко.

половин чаша задушени печурки
няколко кисели краставички
2-3 сварени яйца - настъргани
топено сирене за мазане
шунка и бекон
кашкавал
настърган на ситно морков
твърдо пушено сирене
майонеза

за палачинките
250 г брашно
500 мл прясно мляко
3 яйца
щипка сол
масло за мазане



Яйцата разбиваме добре. В купа пресяваме брашното и при непрекъснато разбъркване добавяме яйцата, прясното мляко и шипката сол. Колко гъста трябва да е сместа? Приблизително колкото на боза (възможно е да се наложи да сложите повече или по-малко брашно). От тази смес ще получите повече палачинки от колкото ще имаме нужда. На нас ни трябват 8 броя, но можете в останалата смес да добавите ванилия и да си завиете няколко палачинки за десерт със сладко.

В незалепващ тиган слагаме малко парченце масло, и изсипваме черпак от сместа. Всяка готова палачинка намазваме допълнително с масло за да не изсъхнат краищата и похлупваме в тенджера.
Ако искате можете да овкусите и оцветите палачинките като в някоя добавите червен пипер, в друга наситнен магданоз.

Поставяме палачинката в плоска чиния, в която ще сервираме тортата. Намазваме я с топено сирене, нареждаме няколко парченца шунка, бекон. Отгоре намазваме с малко майонеза и поставяме втората палачинка. Мажем я с топено сирене - слагаме кисела краставичка - майонеза, и така редим всички останали продукти по пластовете - настърганите на ситно моркови, задушените печурки, пушеното твърдо сирене.

Следим отвсякъде да е еднакво дебела, като е най -добре да не става повече от 6 см - защото се реже трудно.

Последната палачинка намазваме отгоре и леко отстрани с майонеза и обилно поръсваме с кашкавал. Украсяваме с резенчета яйце, маслини и каквото ни хрумне.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
· Диня с прошуто
· Забавни сандвичи
· Как да готвим: Свинско месо
· Боб с пушени ребърца на фурна
· Салата с кестени, бекон и праз
· Палачинки (катми) с мая
· "Здравословен обяд за ученика" - палачинки с лапад и домашни сусамки
· Палачинки от червено цвекло
· Козунак + козуначени кифлички
· Агнешко бутче с картофи
· Великденска изненада с различен вкус
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Аранчини - италиански оризови топки
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· Традиционното кипърско сирене халуми получи защитено наименование за произход
· Как да направим плато сирена?
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
Неделя
9
Май 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30

31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Крем супа от карфиол с куркума
Най-често на трапезата ни карфиолът присъства под формата на трушия, но той е прекрасен за пресни салати,...
Печени патладжани с домати и Пармезан
Извинявам се предварително, че пропорциите не са съвсем точни, но това бе нещо импровизирано, което пък...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем, ден 3
Снощи хапнахме Супа от коприва и пащърнак. Когато e сезон, се снабдявам с по-голямо количество коприва,...
Банички с ябълки
За тази рецепта изберете сладки, но кисели ябълки. Комбинацията е прекрасна, особено с канелата и карамеления...
Пастички "С любов"
Не е за всяка уста вишнавото кисело сърце с парченца от тръпчива арония. Меки като памук пандишпанови...
Как да си направим кълнове от боб мунг?
Кълновете от боб мунг най-често ще откриете в готов вид в търговската мрежа като "соеви кълнове". Те...
Ретро сладкиш със сладко от сини сливи
Веднага казвам, че много обичам този сладкиш. Забравете за пухкавите кексове с 6 яйца. Този е друга класа...
Супа топчета
Причината да споделя за тази чудесна супа за есенните и зимни дни е лична. Моя приятелка ми писа в скайп:...
Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Киселото мляко е една от най-характерните храни за нас, а през лятото рецептите и идеите за бързо, вкусно...
Печени камби - зимнина
Тези камбички в нашето семейство са любимата ни зимнина. Като изключим почистването на камбите, всичко...
Пържола с шоколад
Последният път, когато срещнах тази метафора, тя беше използвана като синоним на "манджа с грозде" т.е...
Патладжанът – историята на един плод
Родом от региона на Индия, култивиран преди около 4000 години, днес патладжанът е разпространен в почти...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook