Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Родопска яхния с овнешко


Родопската яхния с овнешко е характерна рецепта за Петковден
500 г овнешко
1 глава лук
1/4 ч.ч. ориз
500 гр домати
1 кг картофи
2 люти чушлета
100 мл олио
магданоз
черен пипер
дафинов лист
брашно
сол

Овнешкото месо накълцваме наситно или смиламе. Смесваме го с измития ориз, ситно нарязаният лук, черният пипер, наситненият магданоз, солта. Слагаме картофите да се варят - можете да ги нарежете на кубчета за по-бързо.

Доматите настъргваме и запържваме в загрятата мазнина. Оформяме кюфтета, оваляме в брашно и ги пускаме в соса да врат. Добавяме лютите чушлета, дафиновият лист, черен пипер, сол. Варим до готовност.

Смачквам картофите на пюре и постеляме с него върху чиния. Отгоре слагаме 2 кюфтета, заливаме със соса и поръсваме с магданоз
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Пататник
· Родопска салата
· Пещери в сърцето на Родопите II: Дяволското гърло
· Пещери в сърцето на Родопите: Ягодинската пещера
· Винен кебап от гъби кладница
· Винен кебап с месо
· Книжен кебап
· Люти чушки за намаляване на риска от инфаркт
· Хрян – лютиво здраве
· Люта любов
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Агнешкото - защо да го изберем
· Гергьовден - 6 май
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Задушено шкембе в гювече
· Баница с праз (зелник)
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Как да: Приготвим сушени домати
· Панирани пиперки с доматен сос
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Пикантни чили догс
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Учени установиха произхода на любовта на човечеството към въглехидратите
· Най-скъпите пържени картофи в света вече са вписан в Гинес
· Сладък картоф (батат) за стабилизиране на кръвната захар и засилване на имунитета
· Долма по иракска рецепта
· Аранчини - италиански оризови топки
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
· Пълнено пиле с кестени
· Българската баница и мурсалския чай станаха част от ресторанти в Токио
· Вкусни десерти с тиква
· Бъдеще без клане на животни - биореактори за изкуствено месо
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Постни банички с праз и маслини
· Импровизиран киш с праз и бекон
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
Понеделник
28
Април 2025
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Вкусна баклава
У дома си облизват пръстите с тази баклава. Сладичка! Така на нас най-много ни харесва! Малките парченца...
Праз с ориз и туршия
А ето я и втората рецепта на Величка от Велико Търново: Праз с ориз и туршия: 2 стръка едър...
Aфродизиаците в ежедневното ни меню
Връзката между храната, която консумираме, и сексуалната ни кондиция, е позната още от Древността. Сексуалната...
Брашното – някои го предпочитат черно
Бързам да уточня, че определението “черно” в заглавието е по-скоро преносно и обобщаващо. Иде реч за...
Бурито с телешко и червен боб
Тортилите за бурито можете да купите oт по-големите магазини. Приличат малко на питките за дюнер, но...
Оризови късчета със спанак и домати
Спанакът е добре да включваме в менюто си, когато сме на режими, в които сме ограничили млечните храни,...
Салата от спанак, цвекло, синьо сирене и орехи
Нещо свежо и набързо. Изберете по-дребен спанак, за да не се налага да режете листенцата. две шепи...
Салата с леща белуга и семена от нар
Салатата с леща Белуга, наречена така защото зрънцето прилича на хайвера от същата риба, е прекрасен...
Сол или сол
Солта е най-простата подправка. Дотолкова сме свикнали с нея, че прибавянето й в основните ястия изобщо...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем, ден 3
Снощи хапнахме Супа от коприва и пащърнак. Когато e сезон, се снабдявам с по-голямо количество коприва,...
Печени праскови с бадеми
Десертите с праскови най-често са с някакъв блат, в който прасковите изпълняват ролята на пълнеж. Тук...
Печена скумрия на фурна
Скрумрията е може би една от най-леснодостъпните риби за по-голяма част от населението в България. Всъщност...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook