![]() |
|
Виж още статии за: Здраво тяло · Здравословната кухня · Витамини и минерали · Плодове и зеленчуци · Здравословно хранене · Зимнината · Рецепти с тиквички · Доматите ·
![]() 2014-10-17 #5 ![]() Диана Може би е малко в страни от темата, но освен за зимнината, това е и периодът, в който трябва да се погрижим за имунитета, за де не се разболеем от поредната грипна вълна през зимата. Доброто здраве е в пряка зависимост от добрия имунитет. Добрият имунитет, означава добра защита, означава устойчивост и добро самочувствие. Но добрият имунитет не е просто подарък, а награда за онези, които полагат грижа за себе си. Съвременният начин на живот, стресът, храненето на крак с храни бедни на нутриенти, всичко това води до срив в имунната ни система. Спадът на имунитета е причина за развитието на много заболявания.От полза са пълноценното хранене и приемът на витамини, които трябва да се вземат при и след тежко боледуване, хронични инфекции и алергични състояния. Лекарствата също влияят на имунитета. Тези, които имат най-сериозен негативен ефект са антибиотиците и хормоналните препарати. Затова е добре да ползваме биоактивни хранителни добавки, които да повишат имунитета ни. 2014-08-19 #4 ![]() Величка Надявам се, предлагате изпитани рецепти, Ния! Особено подправките. ![]() Виж още статии за: Здраво тяло · Здравословната кухня · Витамини и минерали · Плодове и зеленчуци · Здравословно хранене · Зимнината · Рецепти с тиквички · Доматите ·
|
![]() ![]() ![]() ![]() Тиквеник
Тиквеникът е едно от традиционните ястия за Бъдни вечер. Поднася се и на Коледни заговезни – денят преди...
![]() ![]() ![]() Палачинки с праскови и канела
Бързам да направя допълнението, че това не са палачинките, които най-често хапваме в европейската кухня,...
![]() ![]() ![]() Охлюви – нещо изтънчено или забравено от кухнята на баба
Всеки от нас поне веднъж е имал кулинарна среща с охлювите. Познавачи казват, че хората се делят на три...
![]() ![]() ![]() Пресни подправки от терасата
Подправките са душата на всяко ястие, а какво по-хубаво от това да са пресни и току-що откъснати. Вече...
![]() ![]() Крем супа от цвекло, тиква и джинджифил
Макар цвеклото да е един от най-сладките зеленчуци, реших да добавя и тиква, за да направя тази супа...
![]() ![]() ![]() Алабаш: Нинджата от сем. Кръстоцветни
Алабашът е представител на голямото семейство Кръстоцветни, не толкова популярният роднина на добре познатите...
![]() ![]() Свежите безалкохолни напитки на лятото
В горещ летен ден, за парти или просто така, понякога не ни идва идея за разхлаждаща напитка, различна...
![]() ![]() ![]() ![]() Мариновано червено цвекло
Това колко е вкусно маринованото червено цвекло открих сравнително скоро - преди две-три години. Сега...
![]() ![]() Салата с кестени, бекон и праз
Прекрасният аромат на кестените, се допълва превъзходно с запържения в златисто бекон и топящ се в устата...
![]() ![]() Чапати - хляб от индийската кухня
Характерно за този индийските питки чапати, както и за повечето хлябове в индийската кухня е, че те са...
![]() ![]() Червената леща - повече желязо за малки и големи
Лещата е едно от най-старите култивирани бобови растения изобщо. Тя е била източник на ценни протеини...
![]() ![]() Макарони със спанак и гъби на фурна
Здравейте Hera.bg,
бих искала да участвам с тази рецепта за основно ястие, който обича месно, може...
![]() |
![]() |
Здраве Красота Мода Моят дом Двама+ Кулинария Време за мен | RSS Реклама Контакти |