Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Кюфтенца с извара, джинджифил и магданоз



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Тези вкусни кюфтенца сервирах със сладко-кисел сос, в който основно имаше ананас. За съжаление рецепта за соса не мога да споделя, тъй като бе готов. Предполагам чудесно би вървял и със сосове на доматена основа.

250 грама извара
1 пълна шепа наситнен магданоз
1 яйце
пресен джинджифил
черен пипер, смлян кимион.
сусам по желание
мазнина за пържене



Изварата смесваме с едно яйце, настърган пресен джинджифил (около 1 см от корена), наситнен пресен магданоз, черен млян пипер, една кафяна лъжичка млян кимион, сол по желание.

От сместа оформяме малки кюфтенца (с големина на орех).

По желание можем да овъргаляме в малко сусам.

Пържим до златисто в олио. Отцеждаме на попивателна хартия и сервираме със сос по избор.
Коментари
2011-11-11 #5
Инна Георгиева
Гери ще стане, но просто не с този вкус, което не значи, че ще е лошо
2011-11-10 #4
Gerity Borisova
Аз съм веган-суровояд,така 4е се 4удех дали става само с подправки.сигурно ще стане.
2011-11-05 #3
Иванка Цонева
За Борисова специално- Като не консумирате готвено и пържено, може и да стане без топлинна обработка но без яйце, а с малко майонеза! Или с яйце, без майонеза, нос 2-3 лъжици олио и една лъжица брашно. Омесва се, поставя се в намаслена и поръсена с брашно тавичка внимателно и се опича в предварително загрята фурна до200 градуса, около 15 минути-докатополучи лека коричка ! Сервира се с прясна салата от домати, или подлучено кисело мляко!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Салата с ряпа дайкон
· Маринован джинджифил
· Крем супа от цвекло, тиква и джинджифил
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Аранчини - италиански оризови топки
· Магданозени кюфтенца
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Чай за тонус и здраве
· Студен чай с какаови зърна, джинджифил и цитруси
· Идея за тематично парти: Булченско парти
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Традиционното кипърско сирене халуми получи защитено наименование за произход
· Как да направим плато сирена?
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Торта със стар козунак без печене
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· 5 любими десерта с ябълки
· Патладжанена разядка
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Любимите сладки на Hera.bg
Неделя
19
Септември 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Печен миш маш
Обичам миш маш, а също и печени зеленчуци. За това реших да комбинирам и се получи това зеленчуково ястие. ...
Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
Критараки е вид паста, която много прилича по форма на ориза. Често се използва в гръцката кухня, в същата...
Постни арменски сармички
Ако са ви омръзнали обичайните рецепти за лозови сърми и искате да опитате нещо ново и все пак традиционно...
Пита с ябълки
1 кг брашно 1,5 кг ябълки 25 г мая 100 г захар 200 мл олио 100 орехи смлени 1 и ½ ч.ч вода кора...
Празен хладилник и внезапни гости. Помощ!
На всеки му се е случвало да го изненадат внезапни гости. Не от онези неприятните, с които през цялото...
Динята - лятна свежест
Най-любимият ни плод през лятото е динята. Не се знае с точност от кога се отглежда, но се предполага,...
Тиквеник
Тиквеникът е едно от традиционните ястия за Бъдни вечер. Поднася се и на Коледни заговезни – денят преди...
Прасковата - мъхестият отличник
Прасковата е сред едни най-разпространените овощни видове у нас. Дръвчето принадлежи към семейство Розоцветни...
Кайсията – шампион по бетакаротин
Слънчевата и ароматна кайсия е близък роднина на всички костилкови плодове, които се отглеждат у нас...
Да си направим суши - II
Съществуват много видове суши, но разликата между тях е по-скоро в начина на оформяне, а не толкова във...
Как да: Почистим череши/вишни от костилки
И така, ако си попаднал на този пост е ясно, че вероятно нямаш уред за отстраняване на костилки, като...
Пица от лимец с риба и каперси
Под поста ми за патладжанчетата с киноа една мила дама на име Анета ми предложи да опитам пица от лимец...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook