Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Печен камембер с червени боровинки, орехи, мащерка



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Сиренето Камембер има твърда плесенна коричка, която задържа меката му вътрешност. Готвенето му на висока температура не е подходяща за това сирене и поначало се консумира в сурово състояние или преминало бърза топлинна обработка.

1 пита сирене Камембер
1-2 скилидки чесън
5-6 стръка прясна мащерка
1-2 с.л сушени червени боровинки
4-5 ореха
1 с.л зехтин

Сиренето поставяме в съд, в който ще сервираме, след като го стоплим преместването му няма да е подходящо. Ако сте закупили камембер в дървена кутийка, можете да махнете хартиите да върнете сиренето в кутията и да го запечете заедно с нея.

Колко чесън да сложите е въпрос на вкус, нарежете го на филийки.

С помощта на нож правим няколко разреза, в които поставяме филийка чесън, боровинки, орехче, стрък мащерка. Всичко заливаме със зехтин и печем на горен реотан във фурната до лека златиста коричка (220 градуса).
Не препичайте камембера, защото има вероятност твърдата му коричка да се спука. Резултатът от печенето е течен ароматен сос, наподобяващ този от фондю.

Загребваме директно от камембера с препечена филия със зехтин или парченца франзела и слагаме в устата на любимия. Същото прави и той за вас :)

Подходящо вино е бялото, а от червените Мерло. Чудесно се съчетава с вина с плодов вкус. Лично аз го консумирах с испанското Темпранийо.
Коментари
2015-08-20 #3
Лазарова
Инна, отново благодаря за рецептата . На семейството ми много им харесва и пак правих и ще продължа да го приготвям често Дано не се сърдите,но я разпространявам (слагам линка към вашата рецепта към снимките си ) и горещо я препоръчвам на всичките си познати

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.864656440249404&type=1
2015-08-15 #2
Инна Георгиева
Леле, Светлана, изглежда чудесно!
2015-08-13 #1
Лазарова
Със сигурност това е присъствало на трапезата на боговете. Приготвих го и гарнирах с Чедър и Прошуто.
Благодаря за страхотната рецепта !

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1155628934454218&set=a.101759203174535.4140.100000213678494&type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1155634404453671&set=p.1155634404453671&type=1&theater
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Салата Фризе
· Пастички "С любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Телешко в шоколадов сос
· Традиционното кипърско сирене халуми получи защитено наименование за произход
· Как да направим плато сирена?
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· Долма по иракска рецепта
· Тархана чорба
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
Сряда
8
Февруари 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Мармалад асорти
Краят на август – любимият ми сезон. Слънцето е различно - вече грее косо и милостиво. Въздухът е различен...
Солена палачинкова торта
Тази солена палачинкова торта е едно страхотно предястие за всяка празнична трапеза. Има красив вид и...
Лимецът и спелтата - II
СПЕЛТАТА Историята на спелтата е на близо 7 хиляди години. Това е една от първите култури използвана...
Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
Рецептата за този домашен леден разкош взех от една баба, когато брахме бъз за сироп в Добруджа. Изненадващо...
Кокошка с кисело зеле
Как ми се яде кокошка с кисело зеле - каза съпругът ми. Сигурно не съм ял от детските си години, голяма...
Гхи - пречистената, здравословна мазнина от Изтока
За пръв път пречистената мазнина гхи (ги, гхий, от санскрит) се появява в стари ведически текстове като...
Здравословното мюсли
Миксът от зърнени култури, сушени плодове и ядки се появява в началото на XX век, „изобретява го” швейцарският...
Гювечета с кестени
В сезона на кестените, винаги си замразявам малко сварени кестени във фризера, за това днес мога и да...
Календар на сезонните плодове
Най-качествени, полезни и изгодни са плодовете в сезона си. А ето и кой плод, в кой месец, е най-изгоден...
Индийска крем супа с нахут
Здравейте всички, аз съм Дарина от Червен бряг. Пращам една от най- любимите си рецепти, за да направите...
Лазаня "Болонезе"
Със сигурност ако си майстор в приготвянето на паста и имаш машинка за такава, да си приготвиш кори за...
Закуска с овесени ядки за деца
Марти днес ми каза, че в детската градина овесените ядки са "гадни" и никой не ги яде. Замислих се, че...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook