Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Сладкиш със сини сливи



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
През този сезон плодовете са в изобилие, а ето че дойде ред и на сините сливи. Рядко приготвям сладкиши, но сега ми се дояде нещо със сини сливи, така че реших да импровизирам с налични продукти. Олиото може да се замени с краве масло, просто аз в случая имах само толкова масло. Изберете по-дребни сливи, нека месото им бъде стегнато, а не меко.
2 яйца
30 мл мляко
50 мл олио
50 гр. краве масло
1 пак.ванилия - 2 гр.
150 гр. брашно
2 и 1/2 к.л бакпулвер
50 гр. фини овесени ядки
120 гр. захар
кафява захар за поръсване
1 счукано карамфилче (малко)

сини сливи (около 450 гр)


Фурната загряваме на 180 градуса. Сливите разделяме на две и махаме костилките.
Яйцата и млякото разбиваме с бялата захар, докато се разтопи. Маслото разтапяме и заедно с олиото добавяме към яйцата, при непрекъснато бъркане (внимавайте маслото да не е горещо!). Брашното пресяваме и смесваме с бакпулвера, добавяме малко по малко към другата смес. Прибавяме овесените ядки, ванилията и карамфилчето.

В намазнена тавичка (моята бе около 2 педи дълга и педя и половина широка) изсипваме сместа, която в тавичката става около 1 см дебелина. Плътно, една до друга, нареждаме половинките сини сливи, поръсваме с кафява захар. Печем около 45 минути. Ако започне много да загаря сваляме на по-ниско тавата.

Коментари
2016-08-19 #4
Vesela
Чудесен десерт, аз слагам сливите на дъното на тават, пъръсвам с малко канела и след това върху тях изсипвам тесто
2011-09-15 #3
lilq
мн добра идея браво аз я пробвах
2011-08-16 #2
Инна Георгиева
Сподели отзиви после, Елица
2011-08-14 #1
Elitza Foteff
Здравейте, много ми допадна идеята и ще я пробвам!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Овес за здраве и красота
· Овесени бисквити с Дарето
· Овесените трици
· Ечемичени здравословни бисквити
· Овесена закуска с ягоди
· Салата от булгур, авокадо, царевица и мини лукчета
· "Здравословен обяд за ученика" - питателно бурито, сини сливи и орехи
· Мармалад асорти
· Ретро сладкиш със сладко от сини сливи
· Ново изследване: Сините сливи могат да предотвратят загубата на костна тъкан при жените
· Сладко от сини сливи
· Сините сливи
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Закуска с овесени ядки за деца
· Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· 5 любими десерта с ябълки
· Вкусни десерти с тиква
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Пълнено пиле с кестени
· Долма по иракска рецепта
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
Събота
15
Февруари 2025
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Броколи с пилешки жулиени и сос Бешамел
Изключително просто, изключително лесно, изключително вкусно ястие. Даже, ако ви домързи в магазините...
Пълнено пиле с кестени
Характерна за Северозапада, една празнична рецепта от българската кухня, която няма как да ви остави...
Салата с тиквички, червени боровинки и кълнове
Напоследък времето нестига и основно хапвам салати. В един момент се получи така, че те се превърнаха...
Пилешки шишчета със сусам
Макар, че в тази рецепта имаме топлинна обработка на сусама, все нещичко остава от неговите изключително...
Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
Победителят във Втори кулинарен конкурс по устойчиво готвене, ученикът от Добрич Росен Георгиев, обеща...
Баница с праз (зелник)
Нашите баби не са били никак глупави жени. Зелник или баницата с праз неслучайно е присъствала често...
Шафран - щипка лукс в храната
Чудесна подправка, най-скъпата в света и една от най-известните, използвана от древността, като лек и...
Руло със сладко
Неотдавна, на гости, опитах от това руло. С носталгия си спомних годините, когато нямаше изобилие от...
Салата с портокалов дресинг
Този домашно приготвен портокалов дресинг добавя необикновен сладко-кисел привкус към салатата като едновременно...
Ризото с морски дарове
Оризът просто обожава в него блажено да се сгушват скаридки, миди и калмари с бяло вино. Ако имате повече...
Пилешки дробчета на фурна
Пилешките (,а и други,) субпродукти често са пренебрегвани на нашата трапеза. Съмнявам се да е заради...
Димитровден - Рецепти за Димитровската трапеза
На Димитровден (26 октомври) наричан още Митровден, дедите ни приключвали със селскостопанската работа...
Пишмание - турският деликатен десерт
Обичате ли сладко? Не, не ви говоря за добре познатия ни и особено любим на нас жените шоколад. Става...
Пъдпъдъчите яйца – малкият голям дар от природата
Малки, шарени, необичайни. Гледаме на пъдпъдъчите яйца повече като на екзотика. Нямаме понятие защо изобщо...
Какво да сложим на трапезата за Бъдни вечер
Бъдни вечер е не само последният ден от великите пости, а навечерието изпълнено с трепетно очакване да...
Кайсията – шампион по бетакаротин
Слънчевата и ароматна кайсия е близък роднина на всички костилкови плодове, които се отглеждат у нас...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook