Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Сладкиш със сини сливи



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
През този сезон плодовете са в изобилие, а ето че дойде ред и на сините сливи. Рядко приготвям сладкиши, но сега ми се дояде нещо със сини сливи, така че реших да импровизирам с налични продукти. Олиото може да се замени с краве масло, просто аз в случая имах само толкова масло. Изберете по-дребни сливи, нека месото им бъде стегнато, а не меко.
2 яйца
30 мл мляко
50 мл олио
50 гр. краве масло
1 пак.ванилия - 2 гр.
150 гр. брашно
2 и 1/2 к.л бакпулвер
50 гр. фини овесени ядки
120 гр. захар
кафява захар за поръсване
1 счукано карамфилче (малко)

сини сливи (около 450 гр)


Фурната загряваме на 180 градуса. Сливите разделяме на две и махаме костилките.
Яйцата и млякото разбиваме с бялата захар, докато се разтопи. Маслото разтапяме и заедно с олиото добавяме към яйцата, при непрекъснато бъркане (внимавайте маслото да не е горещо!). Брашното пресяваме и смесваме с бакпулвера, добавяме малко по малко към другата смес. Прибавяме овесените ядки, ванилията и карамфилчето.

В намазнена тавичка (моята бе около 2 педи дълга и педя и половина широка) изсипваме сместа, която в тавичката става около 1 см дебелина. Плътно, една до друга, нареждаме половинките сини сливи, поръсваме с кафява захар. Печем около 45 минути. Ако започне много да загаря сваляме на по-ниско тавата.

Коментари
2016-08-19 #4
Vesela
Чудесен десерт, аз слагам сливите на дъното на тават, пъръсвам с малко канела и след това върху тях изсипвам тесто
2011-09-15 #3
lilq
мн добра идея браво аз я пробвах
2011-08-16 #2
Инна Георгиева
Сподели отзиви после, Елица
2011-08-14 #1
Elitza Foteff
Здравейте, много ми допадна идеята и ще я пробвам!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Овес за здраве и красота
· Овесени бисквити с Дарето
· Овесените трици
· Ечемичени здравословни бисквити
· Овесена закуска с ягоди
· Салата от булгур, авокадо, царевица и мини лукчета
· "Здравословен обяд за ученика" - питателно бурито, сини сливи и орехи
· Мармалад асорти
· Ретро сладкиш със сладко от сини сливи
· Сладко от сини сливи
· Сините сливи
· Телешко със сини сливи
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Закуска с овесени ядки за деца
· Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· 5 любими десерта с ябълки
· Вкусни десерти с тиква
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
Събота
31
Юли 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пълнозърнеста паста с карфиол, синьо сирене и сметана
Идеята за тази паста ми хрумна заради една несправедливост. Смятам, че карфиолът е много подценяван за...
Туршия със зелени домати, чесън и копърче
Тази туршия винаги ми напомня за леля ми. Някъде назад (много назад) в спомените от моето детство, даде...
Шафран - щипка лукс в храната
Чудесна подправка, най-скъпата в света и една от най-известните, използвана от древността, като лек и...
Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
Тази комбинация ще ви изненада много приятно. Лимоново-тахановият сос придава още по-интересен завършек....
Яхния с охлюви и лапад
Тази рецепта ни изпрати и сподели Величка Христова "През пролетта има много дъждове, а след дъжд отвсякъде...
Картофки на фурна с асафетида
Асафетида (Ferula asafoetida.) е подправка-билка, идваща от националните кухни на Иран и Афганистан....
С какво още да поднесем виното?
Според известната традиция, ако не се сервира с основно ястие, виното се поднася със сирена и/или сухи...
3 идеи с праскови за захранване на бебето
Според най-разпространената схема на захранването, сурови праскови може да се дават на бебета, навършили...
Гръцка мусака
Мусаката е традиционно гръцко ястие и за разлика от тази, която сме свикнали да хапваме в България в...
Салата от пшеница, гулия и сушени череши
Днес искам да ви предложа две бързи ястия, чиято основна съставка е пшеницата. Подходящи са и за постите. ...
Индийска кухня - Къри с кладница, кашу и зеленчуци
Макар, че у нас под "къри" се разбира смес от подправки, в индийската кухня най-често за къри се приема...
Салата с ряпа дайкон
Ряпата дайкон вече трайно се е настанила до нашенската - обикновена бяла, черна, червена ряпа. В родината...
Как да съхраним картофи през зимата
В нашата страна картофите са основен продукт в зимното меню. Независимо дали ги печем, варим или пържим...
Домашната лютеница "на брата"
Миналата година, брат ми за първи път решиха, че ще правят лютеница (тази пак са направили). Даже успях...
Домашният сладолед – с какво е по-добър?
Говорейки за сладоледа трудно можем да избегнем баналностите. Защото всеки знае, как освежава в горещите...
Уасаби - лютото лекарство
Обичате ли люти чушки? А знаете ли, че ги наричат подправката за здравословен живот? Множество изследвания...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook