Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Сладкиш със сини сливи



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
През този сезон плодовете са в изобилие, а ето че дойде ред и на сините сливи. Рядко приготвям сладкиши, но сега ми се дояде нещо със сини сливи, така че реших да импровизирам с налични продукти. Олиото може да се замени с краве масло, просто аз в случая имах само толкова масло. Изберете по-дребни сливи, нека месото им бъде стегнато, а не меко.
2 яйца
30 мл мляко
50 мл олио
50 гр. краве масло
1 пак.ванилия - 2 гр.
150 гр. брашно
2 и 1/2 к.л бакпулвер
50 гр. фини овесени ядки
120 гр. захар
кафява захар за поръсване
1 счукано карамфилче (малко)

сини сливи (около 450 гр)


Фурната загряваме на 180 градуса. Сливите разделяме на две и махаме костилките.
Яйцата и млякото разбиваме с бялата захар, докато се разтопи. Маслото разтапяме и заедно с олиото добавяме към яйцата, при непрекъснато бъркане (внимавайте маслото да не е горещо!). Брашното пресяваме и смесваме с бакпулвера, добавяме малко по малко към другата смес. Прибавяме овесените ядки, ванилията и карамфилчето.

В намазнена тавичка (моята бе около 2 педи дълга и педя и половина широка) изсипваме сместа, която в тавичката става около 1 см дебелина. Плътно, една до друга, нареждаме половинките сини сливи, поръсваме с кафява захар. Печем около 45 минути. Ако започне много да загаря сваляме на по-ниско тавата.

Коментари
2016-08-19 #4
Vesela
Чудесен десерт, аз слагам сливите на дъното на тават, пъръсвам с малко канела и след това върху тях изсипвам тесто
2011-09-15 #3
lilq
мн добра идея браво аз я пробвах
2011-08-16 #2
Инна Георгиева
Сподели отзиви после, Елица
2011-08-14 #1
Elitza Foteff
Здравейте, много ми допадна идеята и ще я пробвам!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Овес за здраве и красота
· Овесени бисквити с Дарето
· Овесените трици
· Ечемичени здравословни бисквити
· Овесена закуска с ягоди
· Салата от булгур, авокадо, царевица и мини лукчета
· "Здравословен обяд за ученика" - питателно бурито, сини сливи и орехи
· Мармалад асорти
· Ретро сладкиш със сладко от сини сливи
· Ново изследване: Сините сливи могат да предотвратят загубата на костна тъкан при жените
· Сладко от сини сливи
· Сините сливи
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Закуска с овесени ядки за деца
· Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· 5 любими десерта с ябълки
· Вкусни десерти с тиква
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Пълнено пиле с кестени
· Долма по иракска рецепта
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
· Тархана чорба
Понеделник
4
Декември 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
15 декември - Международен ден на чая
Международният ден на чая се отбелязва на 15 декември от 2005 г. насам от страните производителки на...
Лакрица - бонбони като никои други
Знаете ли кое е общото между билката сладък корен, по-известна като женско биле, и Пипи дългото чорапче?...
Сладко от праскови
Сезонът на прасковите е тук. Ако имате плодни дръвчета, то сигурно се изправяте пред голямо количество...
Салата със спанак и пикантни пилешки късчета
Здравейте и от мен, Надя! Искам да участвам в конкурса с една рецепта за салата със спанак. Имаме малка...
Мрачната история на вилицата
Доброто възпитание изисква да се храним с прибори. Ако се замислим кой от тях използваме най-често, безспорният...
Печени камби - зимнина
Тези камбички в нашето семейство са любимата ни зимнина. Като изключим почистването на камбите, всичко...
Обредна пита за Петковден
На Петковден къщата се ръси със светена вода, обредния хляб се прекажда и цялото семейство му се покланя...
Торта със стар козунак без печене
Тази торта е чудесна идея, ако имате останал след Великден козунак. Грехота е как чакаме Великден заради...
Хумус
Хумусът е типично ястие за Близкия Изток и арабските страни. Може да се поднася като разядка или мезе,...
Пълнени камби с ориз и маслинки
От различните сортове пипер най-обичам ратунди или казано по нашенски - камби. Предпочитам ги заради...
Ароматни коледни сладки
Празничните коледни сладки са наричани най-често джинджифилови. За мен обаче най-важната и ароматна подправка...
Бъркана пица
Когато приятелка ми сподели за нейната "бъркана пица" бях учудена - нарича се така, тъй като тестото...
Портокалови масленки с шоколад
Тони Карова от Тony's happy kitchen ни предлага един изкусителен постен, веган десерт - маслени сладки...
Салата с тиквички, червени боровинки и кълнове
Напоследък времето нестига и основно хапвам салати. В един момент се получи така, че те се превърнаха...
Пилешки дробчета на фурна
Пилешките (,а и други,) субпродукти често са пренебрегвани на нашата трапеза. Съмнявам се да е заради...
Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
Това е любимата ми рецепта с пресни картофи, категорично. А и, като се замисля, любимото ми пролетно...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook