Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Ечемичени здравословни бисквити


От тези бисквити занесох на моя близка, която работи дълги часове на крак с клиенти. В края на деня, когато минах да я видя, ми каза, че само една бисквитка я е заситила чудесно. За сутрешна или следобедна закуска, на крак или по обяд в офиса, тези бисквитки освен големия набор от витамини и минерали са наистина вкусни.

120 гр ечемичени ядки
50 гр сурови лешници
50 гр сурови орехи
120 гр фурми
100 гр сушени кайсии
4 с.л кафява захар
100 гр пълнозърнесто брашно
12-15 с.л сок

Ечемичените ядки ще откриете в по-големите магазини или в тези за здравословни храни. На вид приличат приблизително на овесените ядки.

Ядките и плодовете наситняваме добре с нож, разбира се поне ядките можете да смелите в кухненски робот, но не ги правете на брашно.

Добавяме брашното, захарта и някакъв сок по избор - ябълки ако искате да е по-неутрален, аз използвах от вишни. Целта е да се получи гъста смес.

Навлажняваме добре ръцете с вода и оформяме от сместа топчета.

Фурната загряваме на 190 градуса.

Всяко топче притискаме добре с длани и нареждаме в тавичка с хартия за печене.

Печем за около 12-15 минути.


По желание може да добавите кокос или наситнен шоколад

Коментари
2012-08-16 #3
teodora
Хм, добре звучи
2012-08-16 #2
Инна Георгиева
Всички витамини и минерали имат различна загуба при топлинна обработка. C, и някои от B групата, както се казва от въздуха изчезват
Това зависи от много неща, между които температура, бързина на нагряване, време на нагряване. От всички видове приготвяне, на пара и на фурна е най-щадящо, тъй като витамините не отиват във водата, както при варене да речем (тук особено водноразтворимите витамини много страдат ) Като цяло мастноразтворимите витамини и минералите могат да имат загуба до 50%. (абе ако се постараеш да не спазваш елементарни неща и повече)
Ей така на око заявявам, че в тия бисквитки загубата да е около 30% Можем да затворим очи, понеже, пък топлинната обработка дава възможност продуктите да издържат по-дълго време и да може да си хапваш и ти, дори няколко дни след направата им.
2012-08-15 #1
teodora


А пък аз днес получих много подобни на тези като подарък! Страхотни са!!!
Би било готино да има голямо количество витамини и минерали след фурната. Този въпрос още не ми е ясен, чакам отговор от химик )
Но какъвто и да е, бисквитите ROCK ) И Инна също
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Скорбялата - енергия за тялото
· Пълнозърнести канелени бисквити
· Лучник с пълнозърнесто брашно
· Овесена закуска с ягоди
· Салата от булгур, авокадо, царевица и мини лукчета
· Сладкиш със сини сливи
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Постни меденки
· Овесени бисквити с Дарето
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Закуска с овесени ядки за деца
· Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
· Любимите сладки на Hera.bg
· Вкусни десерти с тиква
· Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
· Откриха кои ядки ни помагат да отслабнем по-бързо
· Орехите – за здраво сърце и добро настроение
· Орехите - полезни за мозъка, но още повече за сърцето
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· 5 любими десерта с ябълки
· Постни банички с праз и маслини
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Боб чорба по манастирски
Сряда
28
Септември 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
В защита на Храната
Храната. Защо такова обичайно нещо като храната има нужда от защита? Според американският журналист и...
Броколи с пилешки жулиени и сос Бешамел
Изключително просто, изключително лесно, изключително вкусно ястие. Даже, ако ви домързи в магазините...
Телешко със сини сливи
Тази рецепта е плод на коментарите тук в Hera.bg и практически подбудата да я приготвя е заради Цвети....
Сладкиш с праскови и диви къпини
Сезонът на прасковите. Природата отново ни дари с изобилие и у дома имаме много. Хапваме си ги пресни,...
Как да съхраним: Хайвер за разбиване
Надявам, се че щом четеш тази статия и ти като мен си любител на разбития тарама хайвер. Е да, той далеч...
Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
Както разказах в тази публикация, рецептата за Кисело зеле по добруджански научих не от някой сайт, не...
Песто от левурда
Гората винаги крие тайни, които само посветените могат да открият. Левурдата със сигурност е между тях...
Пъдпъдъчите яйца – малкият голям дар от природата
Малки, шарени, необичайни. Гледаме на пъдпъдъчите яйца повече като на екзотика. Нямаме понятие защо изобщо...
Ябълков кейк
Тази рецепта я имам от моята баба, която беше ненадмината сладкарка. Тефтерът с всичките й кулинарни...
Супа от коприва
Копривата е една от първите свежи зеленини, които природата ни предлага, за да подсилим организма си...
Овесена закуска с ягоди
Закуската е важна част от деня, а пълноценната такава още повече. Продуктите по-долу често прибавям към...
Хлябът – насъщната храна
Почитан и възхваляван, хлябът е основната храна на хората още от най-дълбока древност. Затова с основание...
Пилешки руладини с гъби
Едно от любимите и сравнително бързи неща, които приготвяме в нашия дом. Получават се 4 броя руладини....
Как да си захванем квас?
В миналото нашите баби приготвяли хляба си безквасен или с квас. Комбинацията от брашно, вода и разнообразни...
Каперсите - нетрадиционната добавка с несравним вкус
Някои от нас ги смятат за плодове. Други за зеленчуци. Трети дори не са чували за каперси. А дори да...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook