Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Закуска с овесени ядки за деца



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Марти днес ми каза, че в детската градина овесените ядки са "гадни" и никой не ги яде. Замислих се, че много родители не предлагат за закуска овесени ядки, защото не им хрумва как да ги направят привлекателни за децата, та и за себе си. Затова ще ви споделя как нашето 4 годишно юнaче ги хапва.

Сварявам 2 шепи едри овесени ядки с вода, малко преди да са готови слагам и 1 ч.л кафява захар и малко бурбонска ванилия. Изцеждам леко и слагам в дълбока чиния, добавям кокосово или краве масло, мед, настъргани ябълки с корите, тахан и канела. Последните две съставки сам реши, че иска да му ги добавям. Попитайте и вашите деца какво искат да им добавите,разказвайте им за храната и колко е полезен този избор.

Наша редовна читателка ме посъветва следното: "Скромен съвет от мен - докато варите овесените ядки добавяйте лъжичка брашно от елда или лимец. Въпросните съдържат ензими, които помагат за разграждането на фитатите (нещо с което човешкият организъм не се справя, а в овесените ядки ги има в изобилие). Като резултат повишавате в пъти усвояването на хранителните вещества. Благодаря за вкусното предложение :-) "

Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
· Супа с тиква, целина и овес
· Откриха кои ядки ни помагат да отслабнем по-бързо
· Орехите – за здраво сърце и добро настроение
· Орехите - полезни за мозъка, но още повече за сърцето
· Палачинки (катми) с мая
· Моята първа домашна гранола
· Постен дип с авокадо и тахан
· Изследване: Какво има в пакетираните сандвичи и какво продават край училищата у нас
· Как неправилното хранене застрашава децата през 21 век?
· Принуждаването на децата да пазят диета може да навреди на здравето им
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Зеленият боб - защо не трябва да го пренебрегваме
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
· Постни банички с праз и маслини
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
Сряда
10
Август 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Готвенето помогнало на човек да развие мозъка си
Готвенето е помогнало на човека да развие мозъка си и е допринесло за възникването на религиите и културата,...
Ретро сладкиш със сладко от сини сливи
Веднага казвам, че много обичам този сладкиш. Забравете за пухкавите кексове с 6 яйца. Този е друга класа...
Как да си направим кълнове от боб мунг?
Кълновете от боб мунг най-често ще откриете в готов вид в търговската мрежа като "соеви кълнове". Те...
Вкусна баклава
У дома си облизват пръстите с тази баклава. Сладичка! Така на нас най-много ни харесва! Малките парченца...
Постен какаов сладкиш
Този сладкиш е истински пир за сетивата и една сладка наслада по време на поста. Тогава менюто е ограничено,...
Суровоядска разядка със сушени кайсии
Тази разядка е съвсем простичка за изпълнение, но е идеална гарнитура или сос към много ястия. Веган,...
Рязана долма
Името на това бързо зеленчуково ястие се появи на шега. Имам един приятел, който много обича постна долма....
3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
Кайсиите често стоят в сянката на прасковите, че и на нектарините. Да, те не са толкова сочни, но в тях...
Солена палачинкова торта
Тази солена палачинкова торта е едно страхотно предястие за всяка празнична трапеза. Има красив вид и...
Бърза рибна вечеря
Колко пъти се прибираме уморени, хапва ни се нещо вкусно, лесно и бързо. Ето нещо, което ще ухае след...
Тайните на шарената сол
Шарената сол е най-големият български кулинарен сантимент. Няма нищо случайно в това когато посрещаме...
Баница с локум
Локумената баница е нещо, което не изисква никакви усилия, а ще се хареса на цялото семейство. Препоръчвам...
Леща с тиквички и кус кус
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Панирани пиперки с доматен сос
Всеки сезон носи своето очарование, своите блага – така, както природата е разпоредила да стане. Силно...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook