Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Крем от авокадо и банан


Лесно и леко кремче

Времето за приготвяне на този лек крем е около 30 минути (15 мин. подготовка + приготвяне , 15 мин. престояване на крема в хладилника).

Става много лесно и единствената трудна част е да си намерим добре узряло авокадо и кокос на промоция :)

За крема:

3 бр. авокадо
2 средно големи банана
1-2 суп. лъжици мед/агаве/захар
щипка ванилия
1 суп. лъжица с връх какао
1/2 ч. ч. чаша кокосова вода

За украсата:
арония, кокосови стърготини



Не съм правила крема на малък блендер, но понеже съм приготвяла успешно пастет от авокадо и тиквичка на такъв и консистенцията е била добра, предполагам, че с авокадо и банан ще е същото - просто няма да е толкова гладко.

За да направим кремчето слагаме в каната на блендера обеленото и нарязано авокадо, прибавяме нарязания банан, какаото, кокосовата вода* и малко ванилия. Вместо кокосова вода може да се сложи и сока от една мандарина, също става чудесно.

Пускаме блендера да разбърка всичко докато се получи мус, след което опитваме на сладост и добавяме още мед/агаве/захар на вкус. Разпределяме в чаши. От посочените количества продукти моят крем се побра в три чаши за уиски (тези от снимката) и една за мартини:). Може да се сложи и в "чаша" от кокос.

Украсата направих с арония, която освен като цвят се оказа и много добър приятел на крема по вкус. Преди да се сервира кремчето се оставя за 15 мин. в хладилника. Има вариант и с оставяне във фризера, въпрос на предпочитание.

*Кокосовата вода изтича от кокоса, когато с отвертка звезда:) се пробият две от дупчиците му в горния му край. Чашата от кокос се получава, след като се справим с разчупването на кокоса. То не е трудно, особено след като от Инна разбрах, че кокосът е като пъзел. Трябва да се чукне оттук от там с обратното на ножа или с чук, докато не се пукне и черупката не започне да се отделя.

Коментари
2016-12-07 #3
Хриси
Има вкус на обикновен шоколадов пудинг от магазина. Нито авокадото, нито меда, нито ванилията се усещат. Не съм впечатлена.
2012-03-30 #2
pameli
незнам дали ще е хубав крема
2012-03-19 #1
Веги
И аз правя подобен! Става чудесен
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Суровоядски бонбони със сушени сливи
· Лятна суперсалата с кейл, спанак и авокадо
· Любимите сладки на Hera.bg
· Вкусни десерти с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· 5 любими десерта с ябълки
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Постни банички с праз и маслини
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Боб чорба по манастирски
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
Неделя
3
Ноември 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Домашен хляб и козунак за хора, които нямат време
След поредния телевизионен репортаж за проверки върху качеството на хляба, си помислих – какво би станало,...
Лятна суперсалата с кейл, спанак и авокадо
Това е първата ми среща с кейла на трапезата. Изумителните му здравословни ползи са проучени едва наскоро,...
5 вкусни и освежаващи безалкохолни коктейли за лятото (рецепти)
Лятото! Слънчево, горещо. Знойните лъчи играят танц върху кожата ни и едно изкушение ни поканва да се...
Никулденски шаран със сини сливи
Едно предложение за празника на Свети Николай, когато на масата задължително присъства шаранът. шаран...
С дъх на канела - опасно или полезно за здравето
Решението на Европейският съюз да ограничи количеството използвана канела на килограм готов продукт дойде...
Топла салата с нахут
Здравей Цвети, Hera.bg и въобще всички, които следят какво се случва покрай постите на Цвети. Реших да...
Хелоуин: Сандвичи - гробище
Сандвичите ковчези и надгробните плочи са лесни и вкусни. СТРАХотно предложение за домашното хелоуинско...
Салата Фризе
Когато си купих салатата Фризе, нямах никаква идея, какво би следвало да представлява и дори как да я...
Лимонова трева - подправка, билка и козметика
Латинското й наименование е Цимбопогон (Cymbopogon), но е известна с по-простичкото - лимонова трева....
Тиквеник
Тиквеникът е едно от традиционните ястия за Бъдни вечер. Поднася се и на Коледни заговезни – денят преди...
Дафиновият лист - много приложения и лесно отглеждане
Благородният лавър е декоративно зелено дърво с много отличителен аромат от семейство Лаврови, което...
Зимни коктейли: Ирландското кафе
Силно ободряващо кафе, стоплящо кръвта меко уиски, гъста сметана като натрупалия навън сняг и бучка захар...
Прасковата - мъхестият отличник
Прасковата е сред едни най-разпространените овощни видове у нас. Дръвчето принадлежи към семейство Розоцветни...
Прасоризо - ризото с праз
Галина участва в играта и с втора рецепта - за основно ястие: Прасоризо - ризото с праз 2-3 стръка...
Как да: Да сушим плодове без химия
Ако гледате плодни дръвчета, имате село или пък има някой, който да ви дава домашен плод, според мен...
Свежа лятна напитка с праскови и босилек
Кой да предположи, че босилекът, освен основна съставка на любимото ни песто „Дженовезе“ и неизменна...
Зелените подправки - шедьовър на лятото
Лятото е щедър сезон. Гали ни с топлите си лъчи, изсипва в краката ни изобилие от плодове и зеленчуци...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook