Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Крем от авокадо и банан


Лесно и леко кремче

Времето за приготвяне на този лек крем е около 30 минути (15 мин. подготовка + приготвяне , 15 мин. престояване на крема в хладилника).

Става много лесно и единствената трудна част е да си намерим добре узряло авокадо и кокос на промоция :)

За крема:

3 бр. авокадо
2 средно големи банана
1-2 суп. лъжици мед/агаве/захар
щипка ванилия
1 суп. лъжица с връх какао
1/2 ч. ч. чаша кокосова вода

За украсата:
арония, кокосови стърготини



Не съм правила крема на малък блендер, но понеже съм приготвяла успешно пастет от авокадо и тиквичка на такъв и консистенцията е била добра, предполагам, че с авокадо и банан ще е същото - просто няма да е толкова гладко.

За да направим кремчето слагаме в каната на блендера обеленото и нарязано авокадо, прибавяме нарязания банан, какаото, кокосовата вода* и малко ванилия. Вместо кокосова вода може да се сложи и сока от една мандарина, също става чудесно.

Пускаме блендера да разбърка всичко докато се получи мус, след което опитваме на сладост и добавяме още мед/агаве/захар на вкус. Разпределяме в чаши. От посочените количества продукти моят крем се побра в три чаши за уиски (тези от снимката) и една за мартини:). Може да се сложи и в "чаша" от кокос.

Украсата направих с арония, която освен като цвят се оказа и много добър приятел на крема по вкус. Преди да се сервира кремчето се оставя за 15 мин. в хладилника. Има вариант и с оставяне във фризера, въпрос на предпочитание.

*Кокосовата вода изтича от кокоса, когато с отвертка звезда:) се пробият две от дупчиците му в горния му край. Чашата от кокос се получава, след като се справим с разчупването на кокоса. То не е трудно, особено след като от Инна разбрах, че кокосът е като пъзел. Трябва да се чукне оттук от там с обратното на ножа или с чук, докато не се пукне и черупката не започне да се отделя.

Коментари
2016-12-07 #3
Хриси
Има вкус на обикновен шоколадов пудинг от магазина. Нито авокадото, нито меда, нито ванилията се усещат. Не съм впечатлена.
2012-03-30 #2
pameli
незнам дали ще е хубав крема
2012-03-19 #1
Веги
И аз правя подобен! Става чудесен
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Суровоядски бонбони със сушени сливи
· Лятна суперсалата с кейл, спанак и авокадо
· Любимите сладки на Hera.bg
· Вкусни десерти с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· 5 любими десерта с ябълки
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Постни банички с праз и маслини
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Боб чорба по манастирски
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
Събота
2
Юли 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Конфитюр от грозде
Това не е (само) рецепта за конфитюр от грозде. Това е семеен спомен, за това как баба ми разкри любовта...
Фурмите - сладкият и здравословен дар на Ориента
Фурмите са изключително ценен и полезен плод, един от най-древните, познати на човечеството. Корените...
Агнешкото - защо да го изберем
Макар и да съществуват теории, според които ние можем да се храним напълно здравословно и без присъствието...
Пролетта идва с... киселец
Да, традиционно е закичена с кокиче, но ако говорим за идването й в менюто ни, определено това може да...
Пиле печено на сол
Предлагам ви една рецепта, която става изключително бързо и не се налага „да се въртите” около печката....
Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
Как да приготвим така бонфилето, че да остане сочно и крехко - да, има своите тънкости определено. Както...
Коприва с просо и сирене на фурна
Въпреки че просото е една от най-старите български храни, към днешна дата то сякаш е загубило присъствие...
Тиквените семки
Есента е сезона на тиквата. Вероятно я обичате печена, на тиквеник или, ако имате страст към екзотичните...
Гювечета с кестени
В сезона на кестените, винаги си замразявам малко сварени кестени във фризера, за това днес мога и да...
Вишновката на мама
Изпуснах точното време, в което исках да споделя тази рецепта. Но нека я има за следващите ви вишневи...
Бърза баница в кексова форма
Това е вариация на класическата баница, която спестява обаче много време. Приготвя се за 30 минути -...
Хумус
Хумусът е типично ястие за Близкия Изток и арабските страни. Може да се поднася като разядка или мезе,...
Кулинарните тайни на барбекюто
Лятото не е същото без поне едно хубаво барбекю с приятели. Дали е в задния двор, който обикновено се...
Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Киселото мляко е една от най-характерните храни за нас, а през лятото рецептите и идеите за бързо, вкусно...
Сладко от череши
Сладкото от череши винаги го свързвам със сладоледените мелби от моето детство. И сега за разкош понякога...
На всяка манджа... вино
Да си призная, преди време нищо не разбирах от вино. Дори не разбирах качествата на тази напитка и ми...
Пилешки шишчета със сусам
Макар, че в тази рецепта имаме топлинна обработка на сусама, все нещичко остава от неговите изключително...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook