Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Крем от авокадо и банан


Лесно и леко кремче

Времето за приготвяне на този лек крем е около 30 минути (15 мин. подготовка + приготвяне , 15 мин. престояване на крема в хладилника).

Става много лесно и единствената трудна част е да си намерим добре узряло авокадо и кокос на промоция :)

За крема:

3 бр. авокадо
2 средно големи банана
1-2 суп. лъжици мед/агаве/захар
щипка ванилия
1 суп. лъжица с връх какао
1/2 ч. ч. чаша кокосова вода

За украсата:
арония, кокосови стърготини



Не съм правила крема на малък блендер, но понеже съм приготвяла успешно пастет от авокадо и тиквичка на такъв и консистенцията е била добра, предполагам, че с авокадо и банан ще е същото - просто няма да е толкова гладко.

За да направим кремчето слагаме в каната на блендера обеленото и нарязано авокадо, прибавяме нарязания банан, какаото, кокосовата вода* и малко ванилия. Вместо кокосова вода може да се сложи и сока от една мандарина, също става чудесно.

Пускаме блендера да разбърка всичко докато се получи мус, след което опитваме на сладост и добавяме още мед/агаве/захар на вкус. Разпределяме в чаши. От посочените количества продукти моят крем се побра в три чаши за уиски (тези от снимката) и една за мартини:). Може да се сложи и в "чаша" от кокос.

Украсата направих с арония, която освен като цвят се оказа и много добър приятел на крема по вкус. Преди да се сервира кремчето се оставя за 15 мин. в хладилника. Има вариант и с оставяне във фризера, въпрос на предпочитание.

*Кокосовата вода изтича от кокоса, когато с отвертка звезда:) се пробият две от дупчиците му в горния му край. Чашата от кокос се получава, след като се справим с разчупването на кокоса. То не е трудно, особено след като от Инна разбрах, че кокосът е като пъзел. Трябва да се чукне оттук от там с обратното на ножа или с чук, докато не се пукне и черупката не започне да се отделя.

Коментари
2016-12-07 #3
Хриси
Има вкус на обикновен шоколадов пудинг от магазина. Нито авокадото, нито меда, нито ванилията се усещат. Не съм впечатлена.
2012-03-30 #2
pameli
незнам дали ще е хубав крема
2012-03-19 #1
Веги
И аз правя подобен! Става чудесен
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Суровоядски бонбони със сушени сливи
· Лятна суперсалата с кейл, спанак и авокадо
· Любимите сладки на Hera.bg
· Вкусни десерти с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· 5 любими десерта с ябълки
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Постни банички с праз и маслини
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Боб чорба по манастирски
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
Сряда
24
Април 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
Идейка за нещо много бързо, полезно и вкусно, приготвено за по-малко от 25 минути в нашия хоум офис днес. Спанак...
Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
Синьото сирене е специфичен деликатесен вид сирене с висока хранителна стойност и висока масленост. Представлява...
Домашна лютеница
Има ли човек, който да не обича домашна лютеничка? Няма! Или ако има, то са толкова малко, че няма да...
Руло с яйца и моркови с мащерка
На тази рецепта бях попаднала преди време в интернет пространството. Модифицирала съм я и добавих за...
Сироп от бъз (свирчовина)
Вече ви разказах колко е полезна свирчовината (черен бъз) и ви предлагам да си направите сироп за разреждане....
Бульон трезве
Едва ли има човек, който не е осъмвал след бурна нощ с натежала глава. Махмурлукът не е шега работа –...
Палачинки от червено цвекло
Тази чудесна рецепта е приготвила и изпрати Ели Цветанова Искам да споделя, че направих страхотни...
Хлябът на Бъдни вечер
Мълчи, моме, наливай, водата от ручея, зимай. Па после го думай на зърното, па спомняй си слънцето,...
Най-полезният сладолед
В жарките горещи дни сладоледът ни дава свежест и наслада. Но всяка жена, поне малко загрижена за линията...
Крем супа с тиквички, пилешко и босилек
За наличието на тиквички у дома вече споделих. Някои хора казват, че супа могат да консумират само в...
Питка за Богоявление и Ивановден
На 6 и 7 януари отбелязваме Богоявление (Йордановден) и Ивановден. По традиция на масата се слага прясна...
Миди с бяло вино и лимони
Интересното в тази рецепта за миди е варенето им с кубчета лимон. Как да почистите мидите преди...
Как да приготвим: Броколи
На първо място е необходимо да изберете качествени броколи. Те се познават по тъмнозеления цвят, стегнатата...
Мъфини със спанак и синьо сирене
На Цветница имахме кратко пътуване извън града с децата. Сутринта минахме за благословия и върба през...
Супа с резене, коприва и левурда
Резенето, известно с доброто си антибактериално свойство, можете да срещнете с различни имена. Като мореч...
Вишновката на мама
Изпуснах точното време, в което исках да споделя тази рецепта. Но нека я има за следващите ви вишневи...
Откриванетото на Америка като кулинарна революция
Едва ли някои се съмнява, че Откриването на Америка завинаги преобръща историята на Европа – политическата,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook