Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Ябълков сладкиш с Мартин



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Обичам бързите и здравословни сладкиши. Мама ми го приготви, когато й гостувах, но се оказа, че рецептата е от благоверната на брат ми. Тя винаги има по някой скрит коз с тези интересни сладкиши. Става много лесно, а единственото важно нещо е да сте загрели фурната предварително и ябълките да са подготвени, преди да разбиете сместа, за да може, след като я изсипем в тавата, да наредим скоростно ябълките. Така те ще се задържат отгоре по време на печенето и сладкишът се изпича по-добре. Аромът от ябълки според мен е достатъчен, но който иска може да добавите някаква безвредна есенция за сладкиши.

Този сладкиш е лесен като детска игра.
Вижте как едно, нямащо 5 години, момче чевръсто се справя с този сладкиш. Е, има и малко помощ от мама, но само в добавянето на брашно. :)


4-5 ябълки/около800 гр/
обелени и на едро нарязани
1,5 ч. ч. тръстикова захар
1,5 ч. ч. брашно
2/3 ч. ч. олио
4 яйца
1 бакпулвер

Фурната загряваме предварително на 160-170 градуса. Тавата която съм използвала, е около 2 педи широка. Пресяваме брашното с бакпулвера.

Ябълките измиваме добре и почистваме от семките. Аз лично оставям част от корите на места, но ако не сте наясно какви са тези ябълки и с какво са мазани и пръскани, по-добре ги обелете. След това се режат на полумесеци с дебелина около 1,5 см. Може да ги поръсим и да постоят с канела.

Разбиваме с миксер яйцата и тръстиковата захар, докато сместа утрои обема си. Постепенно към тях добавяме олиото и с това работата с миксера приключва.

Следва да добавим брашното с бакпулвер постепенно, като бъркаме с шпатула с леки движения (като пандишпаново тесто). Добавяме 2-3 лъжици брашно, бъркаме леко с кръгови движения, докато почти се смеси. И така докато поема цялото брашно. Не бъркайте интензивно.

Сместа се изсипва в тавата, отгоре се подреждат нарязаните ябълки и печем около 40-50 минути.

Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 5 любими десерта с ябълки
· Ябълкови тиганички със захар мусковадо
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 16
· Паламуд плакия по варненски
· Сок от черна ряпа срещу кашлица за деца
· Изненадващите ползи на сока от сушени сини сливи
· Вкусни десерти с тиква
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Торта със стар козунак без печене
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Любимите сладки на Hera.bg
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
Неделя
13
Юни 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Как да приготвим: Кестени
Понякога си мисля, че есента всъщност мирише на печени кестени или печените кестени на есен. Няма значение!...
Как да приготвим: Броколи
На първо място е необходимо да изберете качествени броколи. Те се познават по тъмнозеления цвят, стегнатата...
Лимецът и спелтата - II
СПЕЛТАТА Историята на спелтата е на близо 7 хиляди години. Това е една от първите култури използвана...
Как да направим плато сирена?
Платото от сирена е универсална идея за всякакви поводи и ситуации. Тя не изисква потене над печки и...
Дафиновият лист - много приложения и лесно отглеждане
Благородният лавър е декоративно зелено дърво с много отличителен аромат от семейство Лаврови, което...
Торта със стар козунак без печене
Тази торта е чудесна идея, ако имате останал след Великден козунак. Грехота е как чакаме Великден заради...
Сладко от череши
Сладкото от череши винаги го свързвам със сладоледените мелби от моето детство. И сега за разкош понякога...
Ароматни коледни сладки
Празничните коледни сладки са наричани най-често джинджифилови. За мен обаче най-важната и ароматна подправка...
Постен сиропиран сладкиш
Здравейте! Пращам ви и моите две рецепти, защото време не остана. Докато се наканя и конкурсът свършил....
Гхи - пречистената, здравословна мазнина от Изтока
За пръв път пречистената мазнина гхи (ги, гхий, от санскрит) се появява в стари ведически текстове като...
Мазнините: добри, полезни, вредни - II
Животинските мазнини за разлика от растителните, съдържат холестерол и повече наситени мастни киселини...
Спагети по "китайски"
Китайската кухня е изключително интересна. Заради обширната си територия, в зависимост от района, тя...
Надупени картофки с кашкавал
Искрено се надявам за тази рецепта да сте успели да си купите вкусни картофи. В последно време срещам...
Веган торта с ядки, сушени плодове и крем от авокадо и банан
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Кефир за здрави черва и имунитет
Кефирът е поредната ферментирала храна, която заслужава вниманието ни. И макар направата му да е малко...
Салата със спанак и пикантни пилешки късчета
Здравейте и от мен, Надя! Искам да участвам в конкурса с една рецепта за салата със спанак. Имаме малка...
Вино и храна - как да съчетаваме правилно
Когато есента е в разгара си, а зимата потропва на прозореца, в хладните нощи често ти се приисква да...
Кекс с тиква
Случвало ли ви се е къщата да е притихнала, половинката и децата спят, свършили сте всички досадни домакински...
Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
В моето детство Гергьовден беше най-радостният ден в годината. Дворът - пълен с живот, градината – с...
Текила на разсъмване - цялата страст на лятото
Лято е - време за слънце, усмивки и ...коктейли, разбира се. В основата на всеки класически коктейл стои...
Да консервираме здравословно - II част
Да намачкаме ягоди, малини, вишни, боровинки, касис, арония Най-полезният начин за съхранение на червените...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook