Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Ябълков сладкиш с Мартин



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Обичам бързите и здравословни сладкиши. Мама ми го приготви, когато й гостувах, но се оказа, че рецептата е от благоверната на брат ми. Тя винаги има по някой скрит коз с тези интересни сладкиши. Става много лесно, а единственото важно нещо е да сте загрели фурната предварително и ябълките да са подготвени, преди да разбиете сместа, за да може, след като я изсипем в тавата, да наредим скоростно ябълките. Така те ще се задържат отгоре по време на печенето и сладкишът се изпича по-добре. Аромът от ябълки според мен е достатъчен, но който иска може да добавите някаква безвредна есенция за сладкиши.

Този сладкиш е лесен като детска игра.
Вижте как едно, нямащо 5 години, момче чевръсто се справя с този сладкиш. Е, има и малко помощ от мама, но само в добавянето на брашно. :)


4-5 ябълки/около800 гр/
обелени и на едро нарязани
1,5 ч. ч. тръстикова захар
1,5 ч. ч. брашно
2/3 ч. ч. олио
4 яйца
1 бакпулвер

Фурната загряваме предварително на 160-170 градуса. Тавата която съм използвала, е около 2 педи широка. Пресяваме брашното с бакпулвера.

Ябълките измиваме добре и почистваме от семките. Аз лично оставям част от корите на места, но ако не сте наясно какви са тези ябълки и с какво са мазани и пръскани, по-добре ги обелете. След това се режат на полумесеци с дебелина около 1,5 см. Може да ги поръсим и да постоят с канела.

Разбиваме с миксер яйцата и тръстиковата захар, докато сместа утрои обема си. Постепенно към тях добавяме олиото и с това работата с миксера приключва.

Следва да добавим брашното с бакпулвер постепенно, като бъркаме с шпатула с леки движения (като пандишпаново тесто). Добавяме 2-3 лъжици брашно, бъркаме леко с кръгови движения, докато почти се смеси. И така докато поема цялото брашно. Не бъркайте интензивно.

Сместа се изсипва в тавата, отгоре се подреждат нарязаните ябълки и печем около 40-50 минути.

Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 5 любими десерта с ябълки
· Ябълкови тиганички със захар мусковадо
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 16
· Паламуд плакия по варненски
· Сок от черна ряпа срещу кашлица за деца
· Изненадващите ползи на сока от сушени сини сливи
· Вкусни десерти с тиква
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
· Постни банички с праз и маслини
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
Сряда
4
Октомври 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Сладък картоф (батат) за стабилизиране на кръвната захар и засилване на имунитета
Сладкият картоф навлиза все по-бързо и успешно в менюто и е предпочитан продукт от много хора, които...
Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
Тази комбинация на пръв поглед е необичайна, но гарантирано - оказа се особено сполучлива. Сладките...
Котлет с мед, горчица, портокал и кус кус
Тази рецепта спокойно можеше да мине за мароканска, ако не беше свинския котлет. Но у дома той е най-тачен. За...
Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
Здравей, Цвети, ето и моята бърза, постна и здравословна рецепта. Признавам си, че за първи път я правя,...
Пикантни чили догс
Храната в котешката кухня, знаете, че винаги е вдъхновение и приключение, а днес вдъхновението ми е от...
Постна лазаня с тиквички и броколи
Здравей Цвети! Идвам на помощ с една зеленчукова лазаня. Казвам се Анелия и съм от София. Вегетарианка...
Свежите безалкохолни напитки на лятото
В горещ летен ден, за парти или просто така, понякога не ни идва идея за разхлаждаща напитка, различна...
Гроздето – сладкият дар на есента
Кога и къде за пръв път е култивирана лозата, остава неизвестно. За нея обаче четем още в старозаветните...
Зелената салата - хит на пролетта
Омръзна ли ви от туршии и други зимни разядки? Чашка ледено студен аперитив намира през пролетта нов...
Вишневи хрупки
Тази година нашата вишна роди по-малко плодове, нямаше достатъчно, за да направя сладко от вишни, но...
Ginataang monggo - филипински десерт
Ginataang monggo е традиционен филипински десерт. С думата Ginataang филипинците назовават всякаква...
Салата с грилован бял патладжан и булгур
Белият патладжан, за разлика от синия, съдържа много по-малко соланин, месото му е с много по-лек и нежен...
Мини пици с лапад
Привет! Казвам се Камелия и живея в Бургас. Имам две дъщери , на 5 и на 7 години и обичам в събота вечер...
На всяка манджа... вино
Да си призная, преди време нищо не разбирах от вино. Дори не разбирах качествата на тази напитка и ми...
Мъфини със спанак и синьо сирене
На Цветница имахме кратко пътуване извън града с децата. Сутринта минахме за благословия и върба през...
Песто от левурда
Гората винаги крие тайни, които само посветените могат да открият. Левурдата със сигурност е между тях...
Уасаби - лютото лекарство
Обичате ли люти чушки? А знаете ли, че ги наричат подправката за здравословен живот? Множество изследвания...
Къде са ни чиниите?
Решаваш да хапнеш някъде навън, отиваш в близкия ресторант за бързо хранене и ти сервират сандвича в...
Рецепта за сорбе само с две съставки
Сорбе е любим летен десерт за малки и големи. Не е трудно да си го направим, особено сега, когато плодовете...
Пататник
Оригинална рецепта за родопски пататник. Колко ли хора я търсят? Но колкото къщи има в Родопите, толкова...
Домашният сладолед – с какво е по-добър?
Говорейки за сладоледа трудно можем да избегнем баналностите. Защото всеки знае, как освежава в горещите...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook