Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

С любов за лимонадата



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Запитвали ли сте се защо лимонадата е кръстена на лимона? Трябва ли да е направена задължително и само от лимони или просто този плод е символ на свежестта?

Всъщност освен от лимони, любимата безалкохолна напитка може да се направи и от други летни плодове. Предлагам ви две идеи за една различна домашна лимонада.


Ягодово-динена лимонада
8 ч.ч изчистена от семките и нарязана на парченца диня
1 ч.ч нарязани на половинки ягоди
½ ч лимонов сок
1 ч.ч захар
2 ч.ч газирана вода или Спрайт.

Сложете всички съставки в блендера и пасирайте докато се получи гладка смес.

Може да се наложи да пасирате на два пъти, в зависимост от големината на каната на блендера.

Ако сместа е прекалено гъста може да долеете газирана вода или Спрайт.

Опитайте на вкус и добавете още захар ако плодовете не са сладки. Поднесете с кубчета лед и парченца плодове.


Ананасова лимонада
3 ч.ч сок от ананас
сокът от 3 лимона
1 ч.ч захар
½ ч.ч мед
2 л газирана вода

Първо се приготвя ананасовият сироп. В тенджерка на умерен огън смесете ананасовия сок, лимоновия сок, захарта и меда.

След като заври бъркайте 1 минута и свалете от огъня. Оставете да изстине и сложете в хладилника за една нощ.

В кана към така получения сироп добавете 2 литра газирана вода и кубчета лед.


Ако желаете да поднесете алкохолен коктейл към рецептите може да добавите водка. Наздраве!

Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 9 + 1 причини да хапваме диня
· Световен ден на динята - 3 август
· Летен детокс с диня и пъпеш
· Свежи летни коктейли с розе
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Как да приготвим слънчев чай?
· Пенливо вино според етикета - как да отворим, налеем и поднесем пенливи вина?
· Класически горещи напитки за студените зимни дни
· Тайните на домашната лимонада
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Долма по иракска рецепта
· Тархана чорба
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
Събота
10
Декември 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Непопулярен продукт, който носи многобройни ползи за здравето
Вярно е, че ако човек не се грижи за здравето си, никой друг няма да го направи вместо него. Един полезен...
Охлюви – нещо изтънчено или забравено от кухнята на баба
Всеки от нас поне веднъж е имал кулинарна среща с охлювите. Познавачи казват, че хората се делят на три...
Меломакарона
Здравейте Цвети и Hera.bg, Почти в края на Коледните пости Ви предлагам две рецепти. Аз съм Галка,...
Салата с печен пипер, праз, рукола и кедрови ядки
За тази вкусна есенна салата ни е нужно: 450 г праз 2 пипера - червени 2 с.л зехтин 1 с.л бял...
Вишновката на мама
Изпуснах точното време, в което исках да споделя тази рецепта. Но нека я има за следващите ви вишневи...
Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
Установила съм, че най-вкусна бобената чорба става, ако си сварил наведнъж поне 700 гр. боб /в сухо състояние/....
Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
Костния бульон, иначе казано – питателен извлек от кокалите на животното, е една от последните тенденции...
Компот от ягоди
У дома, в детството ми компот и сладко от ягоди бяха на почит. С моя по-голям брат винаги се карахме...
Салата с кестени, бекон и праз
Прекрасният аромат на кестените, се допълва превъзходно с запържения в златисто бекон и топящ се в устата...
Постен сладкиш с ябълки и грис
Постите са много труден период не само за любителите на месото, яйцата, млякото и млечните продукти,...
Торта от фурми с крем от авокадо
От много време насам се каних да ви предложа и една веганска торта. Иначе казано, да отсъства какъвто...
Диня с прошуто
Има рецепти, които съзнанието ни не може да възприеме. Прошуто с диня може би е една от тях (за някои...
Печен свински бут
Приготвянето на шпикован свински бут, не е бързо занимание. Но подобно на всичко сготвено бавно и с мерак...
Ризото в розово
На пръв поглед цвета на това ризото може да те стъписа, защото в този цвят сме свикнали да виждаме най-вече...
Алкохолът и кулинарията – брак по любов
Те, разбира се, отлично си подхождат – какво е рибата без изстудено полусухо вино, свинският стек без...
Изгубени в храната
Дългият път на здравословното хранене Пътят към здравословното хранене е наистина дълъг и трънлив. Освен...
Печен камембер с червени боровинки, орехи, мащерка
Сиренето Камембер има твърда плесенна коричка, която задържа меката му вътрешност. Готвенето му на висока...
Питка за Богоявление и Ивановден
На 6 и 7 януари отбелязваме Богоявление (Йордановден) и Ивановден. По традиция на масата се слага прясна...
Книжен кебап
Книжният кебап, като ястие от турската кухня, би следвало да се приготви с агнешко месо, аз обаче не...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook