|
Виж още статии за: Любопитно · Плодове и зеленчуци · Чуждестранна кухня · Българската кухня · История · Доматите ·
Виж още статии за: Любопитно · Плодове и зеленчуци · Чуждестранна кухня · Българската кухня · История · Доматите ·
|
Свежи летни коктейли с розе
Голяма част от жените предпочитат бялото вино, особено за горещите летни дни. Други се спират на един...
Лимонова трева - подправка, билка и козметика
Латинското й наименование е Цимбопогон (Cymbopogon), но е известна с по-простичкото - лимонова трева....
Салата с ряпа дайкон
Ряпата дайкон вече трайно се е настанила до нашенската - обикновена бяла, черна, червена ряпа. В родината...
Печени праскови с бадеми
Десертите с праскови най-често са с някакъв блат, в който прасковите изпълняват ролята на пълнеж. Тук...
Шоколадови бисквити с червени боровинки
Мина малко повече от седмица от края на нашия пролетен конкурс "Пролет с Hera.bg". Публикувахме имената...
Лозови сарми с овнешко за Петковден
300 г овнешка кайма
30 лозови листа
1 ч.ч ориз
200 г олио
2-3 глави лук
черен пипер
чубрица
сол
Лозовите...
Черешов пай
Надали има жена на земята, която да не е слагала двойки черешки на ушетата като обици (е поне където...
Кулинарната традиция на глинените съдове
Понятието Българска национална кухня е доста мъгляво. Не са много ястията, които можем да наречем типично...
Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
Ако имате нужда от лесноусвоимо желязо, дробът е вашата храна. Не готвя свински дроб често, но определено...
Канелони със спанак и сирене "Рикота"
200 г паста канелони
200 г сирене рикота
200 г нарязан спанак
1 лук
2 скилидки чесън
3 листа от...
Прасковата - мъхестият отличник
Прасковата е сред едни най-разпространените овощни видове у нас. Дръвчето принадлежи към семейство Розоцветни...
Патладжанчета с кайма
Предлагам ви една лесна, лятна рецепта за тези от вас, които все пак им се иска нещо месно :)
2 бр....
|
Здраве Красота Мода Моят дом Двама+ Кулинария Време за мен | RSS Реклама Контакти |