Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Мини пици с лапад


Участва в конкурса "Пролет с Hera.bg"


        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Привет! Казвам се Камелия и живея в Бургас. Имам две дъщери , на 5 и на 7 години и обичам в събота вечер да ги изненадвам с някои интересни хрумвания.
От Краснодар ( това е голям пазар в Бургас ) намерих пресен лапад и реших да си приготвя нещо по- скоро за мен. Останалите от семейството не си падат.

Като разбрах за конкурса, още повече се вдъхнових и реших да участвам и аз с мини пици с лапад. В тавичка направих мини пици асорти с плънка по избор за всеки, децата дори си правиха техните, а за мен направих тази.

Моята пица е една, затова и пропорциите са повече ориентировъчни. Но да кажем за три пици с диаметър 10 см. Тестото ми е най- обикновено, с мая, едно яйце и зехтин, предпочитам аз да го меся, когато имам време. Втасва за 20 минути във фурна на 50 градуса, а през това време приготвям плънката. Като се удвои обемът, премесвам за кратко и оформям мини пиците.

За плънката:

300 гр лапад
2 сварени яйца
Пресен джоджен
Около 100 гр гъби
200- 260 гр кашкавал
50 гр горчица на зърна
Суха чубрица, две три щипки


Приготвям мини пиците така:

Нарязвам гъбите и яйцата на дребно.

Задушавам нарязания на дребно лапад в малко зехтин за около 5 минути, колкото да спадне обемът му.

Изключвам котлона. Включвам фурната на 180 градуса.

Добавям към лапада гъбите и яйцата, джоджена, посолявам и разбърквам.

Захлупвам и отстранявам от котлона.

Оформям пиците и нареждам плънката.

Като се позапекат и слагам отгоре настъргания кашкавал.

Когато той се поразтопи, поръсвам с чубрица.

Накрая, но това си е мой вкус, сложих и горчицата на зърна.

Хванат ли загар – готови са за сервиране и унищожаване.

Много вкусни ми станаха, много ги харесах.

Поздрави от мен и семейството, Камелия:)

Благодарим на всички, които участваха. На 20 април 2014 г. конкурсът приключи.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Лапад - непретенциозен, но много полезен
· Яхния с охлюви и лапад
· Пици в американски стил – как "Доминос" поддържат стандарта
· Пицата - от храна за бедните в Италия до любима храна в целия свят
· Пица от лимец с риба и каперси
· Край на играта ни "Пролет с Hera.bg"
· Макарони със спанак и гъби на фурна
· "Дантелени" декоративни яйца
· Как да проверим дали са пресни кокошите яйца - няколко съвета
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Аранчини - италиански оризови топки
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Най-рядката паста - Su Filindeu, се прави само от три жени в света
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Торта със стар козунак без печене
· Ироничното усещане да си родител днес
· Превъзмогване
· Разруши ли фейсбук връзката ми или тя вече беше изчерпана?
· 10 добри причини да ядем зелен чесън
· Яжте по-често спанак! 6 важни причини да го направите
· Копривата - някои добре опазени тайни
· Пълнено пиле с кестени
· Долма по иракска рецепта
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
Петък
21
Юни 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Коледна разядка с босилек и броколи
Предлагам ви една много проста, но ефектна рецепта. С малко средства и продукти можем да направим бърза...
Изгубени в храната
Дългият път на здравословното хранене Пътят към здравословното хранене е наистина дълъг и трънлив. Освен...
Най-"коледните" подправки
Коледа е единственият празник, който има свой личен аромат. Той е упойващ и топъл, навява мисли за уют...
Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
Елдата е храна, която дава много издръжливост на организма. Богата е на лесноусвоими белтъчини, манган,...
Пица с полента
Вкусът на това ястие изненада дори и мен. Нямах огромни очаквания, но наистина се получи чудесно, според...
Винен кебап с месо
Тази рецепта е рожба на молбата на една читателка за рецепта, в която да оползотвори виното, което не...
Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
Ако максимата "Любовта минава през стомаха" е вярна, то с тези ръчно изработени бонбони влюбването е...
Леща с тиква и индийски подправки
Лещата е чудесен източник на протеини и желязо. Особено в студените дни е добре да се консумира често...
Домашната торта на баба
Класиката на класиките. Вкусът на вкусовете. Торта мека като бабина душица - проста и незабравима. Всъщност...
Оризът – Ин и Ян за нашето тяло
Много диети твърдят, че оризът е прекалено калоричен и беден на полезни вещества. Затова ни съветват,...
Котлет с мед, горчица, портокал и кус кус
Тази рецепта спокойно можеше да мине за мароканска, ако не беше свинския котлет. Но у дома той е най-тачен. За...
Грахова крем-супа с пармезанови крутони
Тази свежа супа ще ви зареди с пролетно настроение, както заради аромата на пресни подправки, така и...
Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
Това е любимата ми рецепта с пресни картофи, категорично. А и, като се замисля, любимото ми пролетно...
Домашна лютеница
Има ли човек, който да не обича домашна лютеничка? Няма! Или ако има, то са толкова малко, че няма да...
Постен кокосов кекс с какао
За този кекс не ви трябват миксери, бъркалки, щуротии. Всичко забърквам в една купа, спазвайки основното...
Овесена закуска с ягоди
Закуската е важна част от деня, а пълноценната такава още повече. Продуктите по-долу често прибавям към...
Картофки на фурна с асафетида
Асафетида (Ferula asafoetida.) е подправка-билка, идваща от националните кухни на Иран и Афганистан....
Баница с готови кори
Преди време си говорех с една приятелка, която сподели, че тя баница не правила, защото не знаела как....
Жените и бирата
В рекламния фолклор бирата е единствено мъжка привилегия, която силният пол използва не толкова по предназначение...
Обреден хляб за Кръстовден
Харесвам идеята да запазим нашите стари традиции и ритуали, искам да останат записани някъде, ако някой,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook