![]() |
|
Виж още статии за: Рецепти · Ястия на фурна · Риба и морски дарове · Рецепти с риба · Никулденска трапеза · Рецепти със сини сливи ·
![]() 2010-12-30 #1 ![]() aleksandar това е рецепта коята е много вкусна шаран по френски ето и рецептата Продукти 1500 гр шаран 200 гр ориз 50 гр стафиди 100 гр лук кромид стар 40 гр галета 20 гр захар 1 вр. магданоз пресен 1 ч.л. сол 1/2 бр. лимон 1/2 пак. канела на прах 20 мл олио Изтегли късметче от баницата Приготвяне 1.Шаранът се почиства, измива и посолява 2.Приготвя се плънка, като се загрее олиото и се прибавят лука и магданоза, нарязани наситно 3.Добавя се галетата и се бърка непрекъснато до сгъстяване 4.Прибавя се почистеният и измит ориз, стафидите, канелата и захарта 5.С тази плънка се пълни шарана, рибата се зашива с конец, който предварително е бил потопен в гореща вода 6.Шаранът се слага в тава, намазана с масло, поръсена с лук, малко магданоз и сол 7.Покрива се с кръгчета домати Поднася се, украсен с магданоз и лимон. ![]() Виж още статии за: Рецепти · Ястия на фурна · Риба и морски дарове · Рецепти с риба · Никулденска трапеза · Рецепти със сини сливи ·
|
![]() ![]() ![]() ![]() Студен чай за горещите летни дни
Заедно с хладните дни времето на чая отмина, за да дойде времето на чая. Само че не горещ, а леден. Със...
![]() ![]() Пилаф "Трите зърна"
Пилафът е едно традиционно ястие от Арабския свят и Ориента. Но както всяка традиция, всеки я разбира...
![]() ![]() ![]() ![]() Печен свински бут
Приготвянето на шпикован свински бут, не е бързо занимание. Но подобно на всичко сготвено бавно и с мерак...
![]() ![]() ![]() Хранене на бавни обороти – движението Slow food
Всички познаваме фаст фууда – „бързата храна”. През работната седмица хапваме на крак пици, закуски,...
![]() ![]() Крем супа с червена леща и Рас ел ханут
Червената леща е източник на белтъчини. В нея се съдържа много желязо, което я прави добър избор за бременни,...
![]() ![]() Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
Предлагам ви една лесна рецепта за вкусно и ароматно ястие с индийски привкус, към който ще ни отдведат...
![]() ![]() ![]() Джинджифилът – подправка и лекарство
Пикантен и тръпчив, джинджифилът пробужда вкусовите усещания, напомняйки донякъде на цитрус и на бял...
![]() ![]() ![]() Хелоуин: Отрязани пръсти
Тези зловещи отрязани пръсти увити в бинт са просто дебърцини с кетчуп и арабска питка. Ефектно и лесно.
Нужно...
![]() ![]() ![]() Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
Тези кръгли тиквички са наистина много симпатични и ефектни. Получих ги дар, a докато се чудех как да...
![]() ![]() Ориз със сушени домати
Предлагам ви нещо много просто, подходящо както за гарнитура така и за безмесно предястие.
150 грама...
![]() ![]() Чапати - хляб от индийската кухня
Характерно за този индийските питки чапати, както и за повечето хлябове в индийската кухня е, че те са...
![]() ![]() ![]() Индийска крем супа с нахут
Здравейте всички, аз съм Дарина от Червен бряг. Пращам една от най- любимите си рецепти, за да направите...
![]() |
![]() |
Здраве Красота Мода Моят дом Двама+ Кулинария Време за мен | RSS Реклама Контакти |