![]() |
|
Виж още статии за: Рецепти · Ястия на фурна · Риба и морски дарове · Рецепти с риба · Никулденска трапеза · Рецепти със сини сливи ·
![]() 2010-12-30 #1 ![]() aleksandar това е рецепта коята е много вкусна шаран по френски ето и рецептата Продукти 1500 гр шаран 200 гр ориз 50 гр стафиди 100 гр лук кромид стар 40 гр галета 20 гр захар 1 вр. магданоз пресен 1 ч.л. сол 1/2 бр. лимон 1/2 пак. канела на прах 20 мл олио Изтегли късметче от баницата Приготвяне 1.Шаранът се почиства, измива и посолява 2.Приготвя се плънка, като се загрее олиото и се прибавят лука и магданоза, нарязани наситно 3.Добавя се галетата и се бърка непрекъснато до сгъстяване 4.Прибавя се почистеният и измит ориз, стафидите, канелата и захарта 5.С тази плънка се пълни шарана, рибата се зашива с конец, който предварително е бил потопен в гореща вода 6.Шаранът се слага в тава, намазана с масло, поръсена с лук, малко магданоз и сол 7.Покрива се с кръгчета домати Поднася се, украсен с магданоз и лимон. ![]() Виж още статии за: Рецепти · Ястия на фурна · Риба и морски дарове · Рецепти с риба · Никулденска трапеза · Рецепти със сини сливи ·
|
![]() ![]() ![]() Джинджифилова торта с портокали
Тази постна веган торта е предложение от кулинарния блог I love our dreams. В интервю със създателката...
![]() ![]() ![]() Тръстиковата захар – здраве и аромат на южно слънце - II
Частично рафинираната захар е запазила голяма част от полезните съставки на нерафинираната, но съдържанието...
![]() ![]() Ориз с гъби кладница
Здравей, Цвети! Казвам се Стефка, от Димитровград съм, и реших да се включа в конкурса. Аз не постя тази...
![]() ![]() Патладжан с моцарела
Често за патладжана можем да прочетем отрицателни неща, касаещи най-вече соланина, но много рядко някой...
![]() ![]() ![]() ![]() Хелоуин: Буболечки
Ето едно много лесно хелоуинско предложение. Добавени дори върху най-обикновено изглеждаща храна, тези...
![]() ![]() Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
Ако има плод, който свързвам с любовта към красивата морска есен, то това със сигурност е смокинята....
![]() ![]() ![]() ![]() Домашни бонбони
Вариантите на домашни бонбони са точно безброй. Всеки добавя, маха, модифицира нещо в рецептата, но резултатът...
![]() ![]() ![]() Картофки на фурна с асафетида
Асафетида (Ferula asafoetida.) е подправка-билка, идваща от националните кухни на Иран и Афганистан....
![]() ![]() ![]() Оризът – Ин и Ян за нашето тяло - II
Дивият ориз, за разлика от своите роднини, произхожда не от Азия, а от Северна Америка и по-точно районът...
![]() ![]() ![]() Какво да сложим на трапезата за Бъдни вечер
Бъдни вечер е не само последният ден от великите пости, а навечерието изпълнено с трепетно очакване да...
![]() ![]() Шафран - щипка лукс в храната
Чудесна подправка, най-скъпата в света и една от най-известните, използвана от древността, като лек и...
![]() ![]() ![]() Кекс с тиква
Случвало ли ви се е къщата да е притихнала, половинката и децата спят, свършили сте всички досадни домакински...
![]() |
![]() |
Здраве Красота Мода Моят дом Двама+ Кулинария Време за мен | RSS Реклама Контакти |