Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пилешко месо с фъстъчено масло



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Като повечето хора до преди години само бях чувала от "американските филми" как мажат наляво - надясно фъстъчено масло. Не останах особено впечатлена от филия с такова. Прибавено към ястие обаче е една приятна изненада за небцето. Тази фъстъчена паста, наречена масло заради високото си съдържание на масленост, съдържа и протеини и фибри - и това я прави уникална. Въобще от фъстъченото масло има много ползи, но нека не са обект на тази статия. А сега да готвим :)
за около 2 порции
350 гр пилешко месо (бонфиле, гърди)
150 гр камби (пипер)
1-2 скилидки чесън
1 стрък зелен лук - бялата част
2-3 с.л доматено пюре
черен млян пипер
1 и 1/2 ч.ч. вода
1 кисела краставичка
1 с.л фъстъчено масло
олио,сол


Нарязваме пилешкото на дълги ивички и запържвaме до златисто в малко мазнина. Най-често готвя със зехтин, но тук използвах олио от гроздови семена. Цената му е близка до тази на качествен зехтин, но не предава неговия вкус.

Изваждаме пилешките жулиенчета от съда и прибавяме камбата, нарязани на тънки, дълги ивици.

Добавяме и нарязани лук и чесън. Бъркаме докато започнат да омекват.

Наливаме водичката, доматеното пюре, черен млян пипер, сол, фъстъченото масло и пилешкото месо. Варим докато ястието леко започне да се сгъстява. Малко преди да е готово добавяме нарязаната кисела краставичка.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Рязана долма
· Пълнени камби с ориз и маслинки
· Печени камби - зимнина
· Пълнено пиле с кестени
· Оризово фиде с пиле и броколи
· Крем супа с тиквички, пилешко и босилек
· Долма по иракска рецепта
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Панирани пиперки с доматен сос
· Бъдеще без клане на животни - биореактори за изкуствено месо
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Постни банички с праз и маслини
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
Понеделник
10
Февруари 2025
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Запечени броколи със сирене и яйца
Ако някога сте имали съмнения дали ще ви харесат броколите, сега е момента да опитате тази рецепта. Пригответе...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 21
Ден 21, понеделник след уикенда. През уикенда хапнахме крем супа и риба, плодове, ядки. Под поста ми...
Леща с тиква и индийски подправки
Лещата е чудесен източник на протеини и желязо. Особено в студените дни е добре да се консумира често...
Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
Здравейте от Hera.bg! Пише Ви Маргарита от София. Изпращам Ви любимата си рецепта, която вкъщи май само...
Хумус с цвекло
Ако обичате цвекло и хумус, то значи в тяхната комбинация ще се влюбите. Добавям една лъжичка от дара...
Baingan Bharta - индийска кухня
Baingan Bharta е традиционна индийска рецепта от Панджабския регион, която в зависимост от района има...
Магданозени кюфтенца
Както казва една приятелка: "Когато опитах тези магданозени кюфтенца, разбрах, че съм пропиляла живота...
Печени кестени срещу есенната умора
Тя винаги е леко тъжна - заради изминалото лято, заради събраните емоции и спомени и заради последните...
Как да: Почистим череши/вишни от костилки
И така, ако си попаднал на този пост е ясно, че вероятно нямаш уред за отстраняване на костилки, като...
Бърза баница в кексова форма
Това е вариация на класическата баница, която спестява обаче много време. Приготвя се за 30 минути -...
Цвят и вкус от природата
Ако сте гладни, но е прекалено горещо, най-добре „похапнете“ едно прясно изцедено сокче. Ако сте на диета,...
Пита за Сирни Заговезни
Сирни Заговезни е ден, в който се иска прошка. Наближава Великден, наближава пролетта. Седмица преди...
Шафран - щипка лукс в храната
Чудесна подправка, най-скъпата в света и една от най-известните, използвана от древността, като лек и...
Празът - полезният братовчед на лука
Често пренебрегваме праза поради миризмата му. Но още по-често се налага да пием различни медикаменти...
Как да изберем вкусна диня
В разгара на лятото пазарите, магазините и крайпътните барачки се изпълват с огромни купчини мамещи на...
Хелоуин: Отрязани пръсти
Тези зловещи отрязани пръсти увити в бинт са просто дебърцини с кетчуп и арабска питка. Ефектно и лесно. Нужно...
Жените и бирата
В рекламния фолклор бирата е единствено мъжка привилегия, която силният пол използва не толкова по предназначение...
Броколи с пилешки жулиени и сос Бешамел
Изключително просто, изключително лесно, изключително вкусно ястие. Даже, ако ви домързи в магазините...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook