Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Печени камби - зимнина



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Тези камбички в нашето семейство са любимата ни зимнина. Като изключим почистването на камбите, всичко след това става много лесно и бързо. Ако предпочитате по-сладки, по-солени, по-кисели - увеличете съставките. Познавам домакини, които слагат и олио вътре, аз обаче не слагам - предпочитам всеки допълнително, след това, при нужда да си добави.

камби
сол
захар
винен оцет
целина
бахар
черен пипер
чесън


С помощта на ножче (с късо острие) изрязваме измитите камби от дръжката и почистваме добре от семената. Фурната загряваме на около 200 градуса.

Нареждаме камбите с отвора нагоре в тава. Във всяка камба слагаме непълни: 1 ч.л захар, 1/2 к.л сол, 1 ч.л оцет /или супена, ако обичате по-кисело/, зрънце бахар и черен пипер, скилидка чесън, листенце целина (ако решите да сложите олио - 1 ч.л). Ако камбите ви са по-малки използвайте кафени лъжички!! за маринатата.


Печем във фурната до лека промяна на цвета (камбите не трябва да се изпекат), това време е средно 10-15 минути.

Когато са готови, още горещи, ги нареждаме в буркан една върху друга, с отвора нагоре, като с помощта на уред леко ги притискаме за да се съберат повече.

Затваряме с капачка добре и заваряме за 5 минути.

Коментари
2019-08-23 #15
Коки
Ако сложа нарязано зеле с моркови във камбите .ще се получи ли???????
2017-09-19 #14
К.Михова
Много е сполучлива рецептата,но аз вместо захар сложих мед.Вкусът е превъзходен!
2016-09-21 #13
ЕМИЛИЯ
Ако се поставят и по 2 зрънца грозде, получава се страхотен вкус.
Аз не ги изварявам, а ги пълня с врели - от фурната,директно в бурканите/конфитюрени/,обръщам на капачка, покривам, до изстиването им.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Рязана долма
· Пилешко месо с фъстъчено масло
· Пълнени камби с ориз и маслинки
· Долма по иракска рецепта
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Панирани пиперки с доматен сос
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Конфитюр от грозде
· Касисът събира най-много витамини на едно място
· Няколко важни съвета за безопасност на ски пистата
· Дълги или къси якета ще са на мода тази зима?
· Как да се грижим за кучето през зимните дни?
Вторник
21
Март 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
Идейка за нещо много бързо, полезно и вкусно, приготвено за по-малко от 25 минути в нашия хоум офис днес. Спанак...
Любимите сладки на Hera.bg
Човек и добре да живее, пък и на диета да е, празници да идват, поводи да има - ами дояжда му се нещо...
Зеленчукова запеканка
Здравей, Цвети! Аз съм Лилия и чета с удоволствие Hera.bg. Исках много да се включа в играта, но не знаех...
Виенски шницел
Много ми се ядат шницели, каза половинката. Ама онези от кайма ли или от месо, попитах аз? От месо, от...
Кулинарните специалитети на Испания - I
Испания не е типична кулинарна дестинация. Тя някак остава в сянката на гордата с изисканите си блюда...
Пикантни чили догс
Храната в котешката кухня, знаете, че винаги е вдъхновение и приключение, а днес вдъхновението ми е от...
Как да си захванем квас?
В миналото нашите баби приготвяли хляба си безквасен или с квас. Комбинацията от брашно, вода и разнообразни...
Салата с грилован бял патладжан и булгур
Белият патладжан, за разлика от синия, съдържа много по-малко соланин, месото му е с много по-лек и нежен...
Руло със сладко
Неотдавна, на гости, опитах от това руло. С носталгия си спомних годините, когато нямаше изобилие от...
Оризови нудъли със зеленчуци
Сварих оризовите нудъли, трябва им малко време общо взето. Запържих чесън с моркови, добавих гъби...
Палачинки с праскови и канела
Бързам да направя допълнението, че това не са палачинките, които най-често хапваме в европейската кухня,...
Пълнен заек
Тази рецепта ни изпрати Дими Добрева от Варна. От името на всички дами (и господа), които четат Hera.bg,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook