Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Печени камби - зимнина



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Тези камбички в нашето семейство са любимата ни зимнина. Като изключим почистването на камбите, всичко след това става много лесно и бързо. Ако предпочитате по-сладки, по-солени, по-кисели - увеличете съставките. Познавам домакини, които слагат и олио вътре, аз обаче не слагам - предпочитам всеки допълнително, след това, при нужда да си добави.

камби
сол
захар
винен оцет
целина
бахар
черен пипер
чесън


С помощта на ножче (с късо острие) изрязваме измитите камби от дръжката и почистваме добре от семената. Фурната загряваме на около 200 градуса.

Нареждаме камбите с отвора нагоре в тава. Във всяка камба слагаме непълни: 1 ч.л захар, 1/2 к.л сол, 1 ч.л оцет /или супена, ако обичате по-кисело/, зрънце бахар и черен пипер, скилидка чесън, листенце целина (ако решите да сложите олио - 1 ч.л). Ако камбите ви са по-малки използвайте кафени лъжички!! за маринатата.


Печем във фурната до лека промяна на цвета (камбите не трябва да се изпекат), това време е средно 10-15 минути.

Когато са готови, още горещи, ги нареждаме в буркан една върху друга, с отвора нагоре, като с помощта на уред леко ги притискаме за да се съберат повече.

Затваряме с капачка добре и заваряме за 5 минути.

Коментари
2019-08-23 #15
Коки
Ако сложа нарязано зеле с моркови във камбите .ще се получи ли???????
2017-09-19 #14
К.Михова
Много е сполучлива рецептата,но аз вместо захар сложих мед.Вкусът е превъзходен!
2016-09-21 #13
ЕМИЛИЯ
Ако се поставят и по 2 зрънца грозде, получава се страхотен вкус.
Аз не ги изварявам, а ги пълня с врели - от фурната,директно в бурканите/конфитюрени/,обръщам на капачка, покривам, до изстиването им.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Рязана долма
· Пилешко месо с фъстъчено масло
· Пълнени камби с ориз и маслинки
· Долма по иракска рецепта
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Панирани пиперки с доматен сос
· Божествено лесен мармалад от кайсии
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Конфитюр от грозде
· Как да изберем перфектното дамско яке за студените дни?
· Ниските температури - разболяват ли ни настина? Експертите развенчават 12 мита
· Как да подготвим малка, но достатъчна чанта за уикенд в планината
Събота
15
Февруари 2025
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пилешки дробчета на фурна
Пилешките (,а и други,) субпродукти често са пренебрегвани на нашата трапеза. Съмнявам се да е заради...
Пилешки шишчета със сусам
Макар, че в тази рецепта имаме топлинна обработка на сусама, все нещичко остава от неговите изключително...
Кисело зеле по добруджански
Преди няколко месеца, докато пазарувах в кварталния плод и зеленчук, подочух разговор. Една клиентка...
За тиквичките с любов
Заедно с лятото идва и сезонът на тиквичките. Макар че да си ги закупиш по всяко време на годината вече...
Доматено чътни със сушени кайсии
Чътнито е незаменима част от индийската кухня и макар често да се среща плодово не остсъстват и други...
Боб чорба по манастирски
В котешката кухня във Вършец съм. Днес съм приготвила Боб чорба по манастирски и ще ви споделя рецептата,...
Сандвич със сос от авокадо и босилек
Здравейте, Hera.bg! Здравей, Цвети! Макар и на края на поста реших да се включа с една рецепта, която...
Есенна зеленчукова супа
Тази есенна супа, е изключително лесна за приготвяне. Наред с това, в нея има много витамини, които помагат...
Свежа лимонада с диня, малини и кокосова вода
Всички обожават това време на годината. Юли и август са месеците, в които някъде в междублоковите пространства...
Картофки на фурна с асафетида
Асафетида (Ferula asafoetida.) е подправка-билка, идваща от националните кухни на Иран и Афганистан....
5 вкусни и освежаващи безалкохолни коктейли за лятото (рецепти)
Лятото! Слънчево, горещо. Знойните лъчи играят танц върху кожата ни и едно изкушение ни поканва да се...
Тиквата – склад за витамини
С напредването на есента постепенно плодовете започват да изчезват от трапезата ни. Някои от тях се опитваме...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook