Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Бърз обяд с аромат на лято



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Тази рецепта няма да започне с: "В забързаното ни ежедневие...". Тази рецепта ще започне с аромат на лято - пресен домат и чесън, току-що откъснат магданоз. Преди думите ще заухае на печена земелка и домашно яйце в зехтин.

Защото винаги има време за нещо вкусно, питателно, а когато няма време в 30-минутната обедна почивка - този летен обяд става любима ти рецепта. И колкото да е "забързано ежедневието" ти, ще отделиш време за спокоен обяд, с истински продукти и приятна компания. Защото храната не е само за тялото, но и за душата.

За този летен обяд ще ти трябват малко продукти, но магията е, те да са истински, с домашен произход или поне да е гарантирано производството им. Само така вкусът ще се получи богат, ароматен, пълен.

1 домат,
2-3 скилидки чесън,
1 малко снопче магданоз,
1 домашно яйце,
1 или повече питки,
малко зехтин,
сол и черен пипер


Приготвяне:

Намазваш добре тигана със зехтин и запържваш намачкания чесън.

Обелваш домата и го нарязваш не много на ситно в чесъна. Докато той се задушава в сока си и в чесъна, отстрани чукваш яйцето и разкъсваш жълтъка му.

Като стане готово яйцето, отделяш го в чиния. Разрязваш питката на две и слагаш двете половини с мекото на хляба надолу, към тигана - там, където е пържено яйцето, отстрани на доматите.

Когато се затопли, а доматът е изврял, обръщаш питката и нареждаш отгоре доматите.

Поръсваш обилно със ситно нарязания магаданоз и черен пипер на вкус и слагаш парчета от яйцето отгоре. Това е.

В този формат на обяд, можеш да слагаш тиквички, шунка, кашкавал, друго меко сирене и изобщо - каквото имаш подръка. Дотук е отнел 15 минути от твоето "забързано ежедневие".

Идеята от мен, оставям на теб да намериш за останалите 15 минути добра компания да споделиш обяда си. Защото това прави храната истински вкусна.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Как да проверим дали са пресни кокошите яйца - няколко съвета
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
· Зеленият боб - защо не трябва да го пренебрегваме
· Нов живот за балкона? Толкова е лесно
· Постни банички с праз и маслини
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
Сряда
10
Август 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Майорана - непозната билка и подправка с ароматерапевтичен ефект
Въпреки че малко прилича на ригана, това растение не е така широко употребявано като него. За някои от...
Печени патладжани с домати и Пармезан
Извинявам се предварително, че пропорциите не са съвсем точни, но това бе нещо импровизирано, което пък...
Патладжанът – историята на един плод
Родом от региона на Индия, култивиран преди около 4000 години, днес патладжанът е разпространен в почти...
Супа топчета
Причината да споделя за тази чудесна супа за есенните и зимни дни е лична. Моя приятелка ми писа в скайп:...
Сумак - още едно от съкровищата на Ориента
Открих сумака в един турски ресторант и определено бях заинтригувана от вкуса на тази подправка. Тя е...
Най-голямата билка в света - бананите
Знаете ли коя е най-голямата билка в света? А кой може много бързо да ви повдигне настроението? Или пък...
Крем супа от цвекло, тиква и джинджифил
Макар цвеклото да е един от най-сладките зеленчуци, реших да добавя и тиква, за да направя тази супа...
Ghriba - марокански сладки
След пътеписа за Мароко на Анелия и статията й за Мароканската кухня, бях много впечатлена и вдъхновена....
Охлюви – нещо изтънчено или забравено от кухнята на баба
Всеки от нас поне веднъж е имал кулинарна среща с охлювите. Познавачи казват, че хората се делят на три...
Постен кокосов кекс с какао
За този кекс не ви трябват миксери, бъркалки, щуротии. Всичко забърквам в една купа, спазвайки основното...
Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
Здравейте от Hera.bg! Пише Ви Маргарита от София. Изпращам Ви любимата си рецепта, която вкъщи май само...
Сос Наполи
за около 500 мл сос 30 мл зехтин 1 лук 2 скилидки чесън 100 мл бяло вино 370 г белени домати от...
Лятна салата с нахут, булгур и сезонни зеленчуци
Тази салата е идеална за лятото. И ще кажа защо точно пък тя. Как минава летният ни ден? Ставаме, оправяме...
Фурмите - сладкият и здравословен дар на Ориента
Фурмите са изключително ценен и полезен плод, един от най-древните, познати на човечеството. Корените...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook