Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада


Горещ летен ден в града...Всичко, за което мислите, е как да се докопате до нещо студено и разхладително, че да живнете малко.

Забравете за безалкохолните и газираните напитки в бутилка, за натуралните сокове и фрешовете. В голямата жега организмът има нужда от вода. Само тя значи хидратация, утоляване на жаждата и лекота за тялото.

6 + 1 причини да обичаме ягоди

Ягодовата лимонада е чудесно решение за последните останали в хладилника ви плодове. Ягодите са полезни, за разлика от всичко в бутилка, и сладкият им неповторим аромат придава позната екзотика от детството. Може да са замразени, при размразяването те така или иначе пускат сока си, или вече посмачкани, стига да няма гнило по тях.

Малка купа с ягоди,
Кафява захар
Литър изворна вода
Лимонени корички (от био лимони)
Сокът на един лимон,
или лимон за декорация
Няколко листа мента или босилек


Приготвяне:

След като ягодите бъдат почистени, се посипват със захар на вкус и се оставят да престоят, докато пуснат сока си. Може да се смачкат, ако са пресни или големи.

Прецеждаме получения захарно-ягодов сироп в кана, доливаме изворна или газирана вода (за тези, които все пак предпочитат балончетата)


Добавяме лимона, както ни харесва - само на корички за лек вкус, само за декорация или прясно изцеден сок и получаваме чудесна свежа ягодова напитка.

В каната може да сложим резенчета ягода и няколко листа мента или босилек за още по-свеж аромат.

Сервирайте в големи чаши със сламки или както е модерно днес - в малки буркани, в които да има парченца ягоди и мента.

Можете да гарнирате за по-ефектно с ягода на ръба и свежи листа зеленина.

Дръжте каната наблизо и не забравяйте леда :)

Коментари
2015-06-19 #1
Инна Георгиева
Сега трябва задължително СПЕШНО да намеря ягоди
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 5 вкусни и освежаващи безалкохолни коктейли за лятото (рецепти)
· Класически горещи напитки за студените зимни дни
· Свежи летни коктейли с розе
· Можем ли да отслабнем с ягоди? 10 причини да ги хапвате с наслада
· Топ 5 най-полезни храни, които са достъпни за всеки
· Накратко: 6 + 1 причини да обичаме ЯГОДИ
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Как да приготвим слънчев чай?
· Тайните на домашната лимонада
· Пенливо вино според етикета - как да отворим, налеем и поднесем пенливи вина?
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· Кое е най-доброто бельо за най-разпространените летни тоалети
· Полезни съвети как да се предпазим от горещините
· 5 симптома на дехидратация и как да се справим с нея
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
Неделя
23
Юни 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Как да използваме формите за лед - 12 идеи
Добре познатите ни форми за лед могат да имат много приложения, за които рядко се сещаме. Предимствата...
Печена тиква
Щом чуя за печена тиква, винаги се сещам за Душко Добродушков от разказа на Елин Пелин - Печена тиква. "Всъщност,...
Постен дип с авокадо и тахан
Като веднъж минала през Коледните пости мога да кажа, че закуската е слабото място на постите. Толкова...
Пъдпъдъчите яйца – малкият голям дар от природата
Малки, шарени, необичайни. Гледаме на пъдпъдъчите яйца повече като на екзотика. Нямаме понятие защо изобщо...
Ориз - за гарнитура
Оризът за гарнитура можем да използваме за всякакви кебапи, задушени и печени меса и птици. Той е класика...
Мароканската кухня – пиршество за душата - II
Присъстващ на всяко ястие е мароканският хляб (хобз) - кръгъл и плосък, тип пита, с дебела кора. Приготвя...
Курабии за Баба Марта
Баба Марта скоро ще закичи всички ни с червено- бял дар за здраве и късмет. Защо да не я поканим и на...
Тиквеник
Тиквеникът е едно от традиционните ястия за Бъдни вечер. Поднася се и на Коледни заговезни – денят преди...
Леща с тиква и индийски подправки
Лещата е чудесен източник на протеини и желязо. Особено в студените дни е добре да се консумира често...
Баница с праз и гъби
Тази баница е поредната вариация на традиционната рецепта, която всички обичаме. Добавила съм праз и...
Винен кебап от гъби кладница
Тъй като по молба на читател (и за радост на половинката) приготвих винен кебап от свинско месо, за себе...
Оризови нудъли със зеленчуци
Сварих оризовите нудъли, трябва им малко време общо взето. Запържих чесън с моркови, добавих гъби...
Печени праскови с бадеми
Десертите с праскови най-често са с някакъв блат, в който прасковите изпълняват ролята на пълнеж. Тук...
Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
Отново в търсене на най-атрактивния сладкиш за св. Валентин? Да, и аз съм така...Преди време си купих...
Салата Фризе
Когато си купих салатата Фризе, нямах никаква идея, какво би следвало да представлява и дори как да я...
Зелеви сарми с праз и гъби
Петковден е един от семейните ни празници - мъжът ми има имен ден. Традицията повелява на този ден да...
Печен омлет с тиквички
За любовта ми към тиквичките вече съм споделяла. След като две близки семейства, по едно и също време,...
Нахут с тиква и къри Мадрас
Къри Мадрас е подправка-смес популярна в южна Индия. Нейната родина е индийския град Мадрас, днес носещ...
Откриванетото на Америка като кулинарна революция
Едва ли някои се съмнява, че Откриването на Америка завинаги преобръща историята на Европа – политическата,...
Палачинки (катми) с мая
Тези катми си имат история, която ме провокира да ги направя, макар да не ми се нрави идеята да чакам...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook