Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Помогни на Цвети! Изпрати постна рецепта



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Играта "Помагам на Цвети ot Hera.bg" ще се състои от 2 до 25 декември 2013 година, включително. 

Както знаете, Цвети прие предизвикателството да пости за първи път в живота си. Тя обаче сподели, че вече й е трудно да измисля разнообразни рецепти, които да се харесат и на останалите членове на семейството й. Затова й хрумна, че освен подкрепата с коментарите някой може да иска да й сподели интересна постна рецепта, с която да разнобрази менюто си. Така, че ще се радваме да споделите вашите идеи за постни ястия и десерти. А може би и нещичко, с което да ви опознаем. :)



Успяхме да подготвим и няколко малки подаръчета, които ние самите имаме в домовете си, т.е наистина ги харесваме. 


1. Сет от 4 малки празнични чинийки в прекрасна кутия с червена панделка - за
Най-харесвана постна рецепта от Цвети



2. Две големи свещи "Златни коледни топки" + комплектче от три вида дървени играчки за елха - за
Най-красиво изглеждащо постно ястие.



3. Комплект от две ръкохватки за горещо, и два комплекта форми за бисквитки - Gingerboy и Семейство мечета- за
Най-интересен десерт.



4. Комплект от две поставки за рохки яйца в тюркоазен цвят на бели точки, комплектче за сол и пипер, кухненска кърпа и таймерче за яйчицата :)  - за
Най-харесвана рецепта във Facebook.



Условия за участие в играта

Приготви специално за Цвети постна рецепта (без мляко и млечни продукти, яйца, месо).

Направи поне 1 снимка на ястието (а още по-добре няколко - стъпка по стъпка).

На едно листче /табелчица/ напиши "Помагам на Цвети от Hera.bg" и го сложи в кадъра на поне едната снимка.

Опиши подробно съставките и начина на приготвяне на рецептата - за да може и тя да си я приготви и да я публикуваме, ако ни хареса в Hera.bg и фейсбук страничката ни.

Напиши трите си имена и телефон за връзка.


По желание:
Разкажи ни накратко нещо интересно за теб.

Винаги сме искали да видим, кой ни чете, така че ще се радваме да ни изпратиш и твоя лична снимка с ястието. Така ще ни донесеш малко радост в душата и фактът, че рецептата и снимките са твои, ще е неоспорим. Ако разрешиш да публикуваме личната ти снимка заедно с рецептата, ще се радваме. Ако не искаш, няма да се разсърдим - само уточни.


Всичко това изпрати на имейл: konkurs@hera.bg до 25 декември , включително. На 26-ти декември 2013 година ще обявим за къде ще отпътуват 4-те награди.


Рецептите, които най-много харесаме, заедно със снимките ще публикуваме в Hera.bg и страницата ни във Facebook по време на играта.
Не намалявайте големината на снимките си много, за да можем да ги публикуваме по цялата широчина.
И да - можете да участвате с няколко рецепти.



Ако тази идея ви харесва, ще се радваме да я споделите чрез бутона по-долу. Това наистина е важно за нас.

Благодарим на всички участници, които участваха. На 26 декември 2013 г. конкурсът приключи.
Виж още статии за:   Пости с Hera.bg · Помагам на Цвети от Hera.bg ·
Коментари
2013-12-23 #15
Светлана
Здравейте,

за съжаление намерих страницата многo късно и рецептата, която искам да предложа е вече изядена! Но въпреки това искам да помогна, защото и аз съм постила и знам колко е трудно, не от гледна точка на това,че не трябва да се ядат животински продукти, а поради простата причина,че трябва много да се внимава и това те умаря психически...сякаш си нямаме други неща, за които да мислим...
Ето и моята рецепта...лесна и нестандартна. Знам, как ще реагират повечето-скептично, също като мен. Ето и как да приготвите тази сицилиянска рецептата: "Паста с картофи" (внимавайте,че в някои типове паста има яйца, гледайте внимателно, като пазарувате)
150 гр макарони (това е една порция, аз обаче си правя 100 гр.)
един голям картоф
половин червен лук
зехтин, сол, черен пипер
Лукът се запържва докато стане "стъклен", прибавя се картофът нарязан на кубчета, запържва се всичко за 1-2 мин след което се поставя капак за да се задуши всичко. Разбърквайте периодично, като не се притеснявайте, че картофа се разкашква, така трябва да е. Накрая поставете сол и черен пипер на вкус. Крайния резултат е нещо като картофено пюре с по-големи парчрнца картоф тук-таме(ако е много гъсто прибавете малко вода малко преди да го изключите).
Пастата се сварява според инструкциите на опаквката(не обяснявам как понеже всяка марка се вари различно време). По принцип паста се вари в много вода и се слага обилно количество сол. Ако пастата ви е бълкарска ви съветвам да я следите, инъче става много мека, а не ал денте.
След като я сварите поставете "сосът" от картофите и разбъркайте, може и да я полеете с малко зехтин.
А за след постите накрая можете да поръсите с Пармезан.
Ето-бързо, евтино, вкусно, постно! Да ви е сладко!
2013-12-13 #14
Penka
Здравейте,
по време на постите експериментирам доста рецепти и ми се получават: в загрята мазнина слагам нарязан праз 1/2 глава,200гр.гъби,2-3 моркова, 2-3чушки, 1тиквичка и ги задушавам след 5-8минути слагам 1ч.чаша ориз1 кубче
бюльон,2-3чаши топла вода и периодично го разбърквам,
като поеме ориза от течността слагам100гр.маслини нарязани
на дребно,ръся чер и червен пипер накрая магданоз.
Добър апетит и леки пости!
2013-12-06 #13
Благовеста
Напишете веган рецепти в гугъл и ще ви излезнат много страници с рецепти.Все пак има хора,които прекарват целия си живот на такава храна,така че има рецепти от десерти до основни ястия.Поздравления за постенето,аз след първия и единствения ми пост спрях д аконсумирам месо,а сега и млечни продукти и се радвам,че предприех тази стъпка.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Кой спечели в играта "Помагам на Цвети от Hera.bg"
· Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
· Прасоризо - ризото с праз
· Коледните пости
· Коледни пости - Ден 1: Как изобщо реших да постя
· Коледни пости - Ден 2:
Закуската, трудности в супермаркета, нови идеи.
Виж още статии за:   Пости с Hera.bg · Помагам на Цвети от Hera.bg ·
Събота
1
Октомври 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30

31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Risotto al radicchio e Gorgonzola
Рецептата ни представя Радостин Кирязов, собственик на италиански ресторант "PizzaRado", специално за...
Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
Ако имате нужда от лесноусвоимо желязо, дробът е вашата храна. Не готвя свински дроб често, но определено...
Хранене на бавни обороти – движението Slow food
Всички познаваме фаст фууда – „бързата храна”. През работната седмица хапваме на крак пици, закуски,...
Червената леща - повече желязо за малки и големи
Лещата е едно от най-старите култивирани бобови растения изобщо. Тя е била източник на ценни протеини...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 10
Ден 10 от Коледните пости. От днес можем да включим риба, скариди, калмари, октоподи, миди и всякакви...
Свежа лимонада с диня, малини и кокосова вода
Всички обожават това време на годината. Юли и август са месеците, в които някъде в междублоковите пространства...
Виенски шницел
Много ми се ядат шницели, каза половинката. Ама онези от кайма ли или от месо, попитах аз? От месо, от...
Пикантни чили догс
Храната в котешката кухня, знаете, че винаги е вдъхновение и приключение, а днес вдъхновението ми е от...
Салата с тиквички, червени боровинки и кълнове
Напоследък времето нестига и основно хапвам салати. В един момент се получи така, че те се превърнаха...
Лаврак в бадеми с шафранов сос
Една вкусна рецепта, която приготвяме за 20-тина минутки. Ястието можем да сервираме с пресни малки картофки,...
Сумак - още едно от съкровищата на Ориента
Открих сумака в един турски ресторант и определено бях заинтригувана от вкуса на тази подправка. Тя е...
Пенне ригато със спанак и сметана
Здравейте! Казвам се Александра, живея в Монтана и много обичам италианската кухня. Искам да участвам...
Как се прави: Kурбан за здраве
Даване на курбан по нашите земи, обикновено за здраве, е една хилядолетна традиция. Тя има своите корени...
Пилешки дробчета на фурна
Пилешките (,а и други,) субпродукти често са пренебрегвани на нашата трапеза. Съмнявам се да е заради...
Закуска, който не пропуска...
Казват, че денят се познава от сутринта. С времето се убедих, че това наистина е така. А за успешния...
Пролетна салата с кълнове и авокадо
Привет на всички читатели на сп.”Хера”. Искам да се включа в конкурса, като ви представя любимата ни...
Кулинарните специалитети на Испания - II
Зехтинът. Стъпвайки на иберийска земя с изненада разбрах, че Испания (и по-точно Андалусия) е най-големият...
Коприва с просо и сирене на фурна
Въпреки че просото е една от най-старите български храни, към днешна дата то сякаш е загубило присъствие...
Да готвим с вино
Виното може да придаде на всяко ястие незабравим аромат и вкус, да подчертае всички достойнства, но също...
Как да си приготвим ароматен зехтин
Студено пресованият зехтин има наситен маслинен дъх, които придава неповторим вкус на всяко ястие. Златното...
Гхи - пречистената, здравословна мазнина от Изтока
За пръв път пречистената мазнина гхи (ги, гхий, от санскрит) се появява в стари ведически текстове като...
Крем супа с червена леща и Рас ел ханут
Червената леща е източник на белтъчини. В нея се съдържа много желязо, което я прави добър избор за бременни,...
Тайните на домашната лимонада
Кой не обича прясна домашна лимонада? Тя няма нищо общо с онова газирано, подсладено и ароматизирано...
Алабаш: Нинджата от сем. Кръстоцветни
Алабашът е представител на голямото семейство Кръстоцветни, не толкова популярният роднина на добре познатите...
Руло със сладко
Неотдавна, на гости, опитах от това руло. С носталгия си спомних годините, когато нямаше изобилие от...
Пилешки руладини с гъби
Едно от любимите и сравнително бързи неща, които приготвяме в нашия дом. Получават се 4 броя руладини....
В защита на Храната
Храната. Защо такова обичайно нещо като храната има нужда от защита? Според американският журналист и...
Възможно ли е замразената риба да е по-добра от прясната?
За любителите на рибата и морските дарове е мечта да живеят в крайбрежен град и да се наслаждават на...
Ябълкови тиганички със захар мусковадо
Мусковадо се произвежда от захарна тръстика, като по-разпространена е тъмнокафявата. Името й произхожда...
Кюфтенца с булгур, броколи и таханов сос
Булгурът има високо съдържание на въглехидрати, но за сметка на това и също високо съдържание на фибри....
Обредна пита с квас за Бъдни вечер
В миналото жената, която замесвала обредния хляб за Бъдни вечер, трябвало да е с добро семейство, да...
Как да изберем вкусна диня
В разгара на лятото пазарите, магазините и крайпътните барачки се изпълват с огромни купчини мамещи на...
Мързелив Ягодов чийзкейк
Сладкишът е без печене, става бързо и лесно. Подходящ е и за начинаещи сладкари. В оригиналната рецепта...
Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
Тези кръгли тиквички са наистина много симпатични и ефектни. Получих ги дар, a докато се чудех как да...
Как да: Почистим череши/вишни от костилки
И така, ако си попаднал на този пост е ясно, че вероятно нямаш уред за отстраняване на костилки, като...
Пицата - от храна за бедните в Италия до любима храна в целия свят
Пицата е сред най-разпознаваемите и най-предпочитани храни в света - тя отдавна е прекрачила границите...
Сладко от боровинки
Моят личен опит със сладко от боровинки и това как направих едно по-нискокалорично такова, използвайки...
Кулинарните специалитети на Испания - I
Испания не е типична кулинарна дестинация. Тя някак остава в сянката на гордата с изисканите си блюда...
Курабии за Баба Марта
Баба Марта скоро ще закичи всички ни с червено- бял дар за здраве и късмет. Защо да не я поканим и на...
Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
Бях се загледала в един кулинарен канал наскоро, та там Джейми Оливър гостуваше в Базиликата, Италия,...
Пилешки шишчета със сусам
Макар, че в тази рецепта имаме топлинна обработка на сусама, все нещичко остава от неговите изключително...
Вита баница с леща и праз
Тони Карова от Tony's Happy kitchen ни предлага още една идея за постите, а защо не и за Бъдни вечер: Искам...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook