Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пълнени тиквички с различен пълнеж


Тези вкусни пълнени тиквички, стават много бързо и са добър избор за различните вкусове на хората в нашето семейство. Не изхвърляйте пълнежа от издълбаните тиквички, задушете го с други зеленчуци.
3 тиквички
3 яйца
200 грама сирене
маслини
броколи
пушено сирене
бекон
гъбка
копър
орехи

Тиквичките разполовяваме на лодки, издълбаваме с лъжичка. Завираме вода и бланшираме тиквичките за 4-5 минути. Поставяме ги в тавичка и ги напръскваме с малко зехтин. Пълним всяка половинка с различен пълнеж

Основен пълнеж: Сиренето намачкваме добре и прибавя 2 цели яйца и белтъка от третото. Добавяме копър и орехи.

1. Пълним с основния пълнеж и добавяме маслинки
2. Пълним с основния пълнеж и добавяме предварително бланширани броколи
3. Слагаме много малко от пълнежа, добавяме ситно нарязана гъбка и бекон
4. Слагаме много малко от пълнежа, добавяме кетчуп, бекон, пушено сирене
5. Пълним една само с основния пълнеж
6. Напълваме с предварително отделения жълтък от яйце.

Нареждаме в тавичка, добавяме малко мазнина и вода - печем до зачервяване. Можете да сервирате цели, леко охладени или след изстиване да нарежете и подредите в плато.
Коментари
2014-06-05 #7
доби
страхотни са
2011-05-19 #6
Инна Георгиева
Че толкова ли са ситни тези семенца? Май в блога на Йоанка бях видяла тиквички с амарант преди време. Роси, на какво има вкус амаранта? Аз дали да не опитам за тази вечер вариант с елда
2011-05-19 #5
Росица
Йе, йе, йеееее. Обожавам тиквички. Много готини пълнежчета, и както съм гладна в моментааа Аз мисля да пробвам с леко сварен амарант. Купих семенцата за покълване, но са много ситни и изпадат през дупките на буркана.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Как да готвим: Свинско месо
· Солена палачинкова торта
· Боб с пушени ребърца на фурна
· Оризови нудъли със зеленчуци
· Постна лазаня с тиквички и броколи
· Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Аранчини - италиански оризови топки
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· Традиционното кипърско сирене халуми получи защитено наименование за произход
· Как да направим плато сирена?
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Боб чорба по манастирски
· Торта със стар козунак без печене
· Изпитана рецепта за домашна горчица
Сряда
12
Май 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30

31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Агнешко бутче с картофи
Рецептата, която ви предлагам, съм записала от свекървата. И бутчето от снимките е нейно произведение...
Миди с бяло вино и лимони
Интересното в тази рецепта за миди е варенето им с кубчета лимон. Как да почистите мидите преди...
Салата с кестени, бекон и праз
Прекрасният аромат на кестените, се допълва превъзходно с запържения в златисто бекон и топящ се в устата...
Лесен кекс с орехи
Кексът може да изглежда много лесна работа за някои, но за мен дълго време беше пълна мъгла. Докато не...
Зелените подправки - шедьовър на лятото
Лятото е щедър сезон. Гали ни с топлите си лъчи, изсипва в краката ни изобилие от плодове и зеленчуци...
Сладък картоф (батат) за стабилизиране на кръвната захар и засилване на имунитета
Сладкият картоф навлиза все по-бързо и успешно в менюто и е предпочитан продукт от много хора, които...
Миризма на пържено? Да бягаме или да похапнем сладко
Пържените храни са вкусни – мазни и с хрупкава коричка, устата ни се налива със слюнка само още щом усетим...
Ароматни коледни сладки
Празничните коледни сладки са наричани най-често джинджифилови. За мен обаче най-важната и ароматна подправка...
Праз с ориз и туршия
А ето я и втората рецепта на Величка от Велико Търново: Праз с ориз и туршия: 2 стръка едър...
Мъфини със спанак и синьо сирене
На Цветница имахме кратко пътуване извън града с децата. Сутринта минахме за благословия и върба през...
Как да си направим: Прясна паста
Признавам, че отдавна съм чела, че прясно приготвената паста е пъти по-добра от сухата, която купуваме....
Потайният домат
Мислите, че добре познавате домата? През летните месеци той е неизменен спътник на всяка трапеза – приготвен...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook