Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Бурито с телешко и червен боб


Тортилите за бурито можете да купите oт по-големите магазини. Приличат малко на питките за дюнер, но се приготвят от царевично брашно.
Обещавам, че като имам време ще се опитам да направя домашни и да ви представя рецептата. Понякога за новите неща се уча заедно с вас. :)
400 гр телешка кайма
2-3 бр пресен пипер
2 глави лук
400 грама сварен червен боб
червен и черен млян пипер, кимион,чили,
400 мл пасирани домати
1 зелена салатка,
1 с.л магданоз
10 тортили
мазнина, сол, захар

Лукът наситняваме и задушаваме до омекване в мазнина. Добавяме нарязания на кубчета пресен или замразен пипер. (В сезона на пипера, освен печен и бланширан, замразявам и на кубчета).

След като се задуши отстраняваме половината от зеленчуците (те ще са за боба), добавяме наситнен чесън и малко след това и телешката кайма. Аз лично за подобни сосове или пък мусака винаги я разбърквам предварително с вилица в малко вода. По този начин не ми се получават големи бучки кайма в ястието.

Добавяме 3-4 с.л от доматите, черен пипер, кимион, наситнен магданоз, бъркаме и когато леко се сгъсти изключваме.

В друг съд, затопляме другата половина от лук и пипер, добавяме още малко мазнина и пасираните домати от консерва. Подправяме с кимион, чили, червен пипер, 1 ч.л захар, сол на вкус. Добавяме предварително сварения боб,когато доматите леко се сгъстят, с помощта на преса намачкваме на едро.

В сух тиган, затопляме от двете страни питката, в средата й слагаме едно листо зелена салата, малко от месната плънка и боба, завиваме. Сервираме още топли.






Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Зеленият боб - защо не трябва да го пренебрегваме
· Боб чорба по манастирски
· Пикантни чили догс
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Телешко в шоколадов сос
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· Бъдеще без клане на животни - биореактори за изкуствено месо
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Картофки на фурна с асафетида
· Долма по иракска рецепта
· Тархана чорба
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
Вторник
6
Декември 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Котлет с мед, горчица, портокал и кус кус
Тази рецепта спокойно можеше да мине за мароканска, ако не беше свинския котлет. Но у дома той е най-тачен. За...
Калмари и пипалца "по гръцки"
Едно от любимите ми ястия, разкошно за приготвяне на вилата, наред с различни риби на скара и миди.....
С дъх на канела - опасно или полезно за здравето
Решението на Европейският съюз да ограничи количеството използвана канела на килограм готов продукт дойде...
Печена скумрия на фурна
Скрумрията е може би една от най-леснодостъпните риби за по-голяма част от населението в България. Всъщност...
Как да: Почистим череши/вишни от костилки
И така, ако си попаднал на този пост е ясно, че вероятно нямаш уред за отстраняване на костилки, като...
Домашна горчица от хрян
Антибактериалните свойства на хряна са обусловени от фитонцидите, които се съдържат в него. Те действат...
Празнична торта - Великденско гнездо
Гергана от Варна: "Бих искала да участвам и с още едно предложение, за великденски десерт - една много...
Панирани пиперки с доматен сос
Всеки сезон носи своето очарование, своите блага – така, както природата е разпоредила да стане. Силно...
Хумус с цвекло
Ако обичате цвекло и хумус, то значи в тяхната комбинация ще се влюбите. Добавям една лъжичка от дара...
Родопска яхния с овнешко
Родопската яхния с овнешко е характерна рецепта за Петковден 500 г овнешко 1 глава лук 1/4 ч.ч. ориз 500...
Пилаф "Трите зърна"
Пилафът е едно традиционно ястие от Арабския свят и Ориента. Но както всяка традиция, всеки я разбира...
Как да си направим: Пилешки бульон
Често когато обезкостяваме пилето остават парченца, кости и други. Но дори да не е така, в магазинната...
Вишневи хрупки
Тази година нашата вишна роди по-малко плодове, нямаше достатъчно, за да направя сладко от вишни, но...
Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
Тази комбинация на пръв поглед е необичайна, но гарантирано - оказа се особено сполучлива. Сладките...
Парти идеи за Хелоуин: Сандвичи-мумии
Решили сте да направите Хелоуин парти и търсите идеи за храна? Тези сандвичи ще спечелят вашите гости...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook