Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Бурито с телешко и червен боб


Тортилите за бурито можете да купите oт по-големите магазини. Приличат малко на питките за дюнер, но се приготвят от царевично брашно.
Обещавам, че като имам време ще се опитам да направя домашни и да ви представя рецептата. Понякога за новите неща се уча заедно с вас. :)
400 гр телешка кайма
2-3 бр пресен пипер
2 глави лук
400 грама сварен червен боб
червен и черен млян пипер, кимион,чили,
400 мл пасирани домати
1 зелена салатка,
1 с.л магданоз
10 тортили
мазнина, сол, захар

Лукът наситняваме и задушаваме до омекване в мазнина. Добавяме нарязания на кубчета пресен или замразен пипер. (В сезона на пипера, освен печен и бланширан, замразявам и на кубчета).

След като се задуши отстраняваме половината от зеленчуците (те ще са за боба), добавяме наситнен чесън и малко след това и телешката кайма. Аз лично за подобни сосове или пък мусака винаги я разбърквам предварително с вилица в малко вода. По този начин не ми се получават големи бучки кайма в ястието.

Добавяме 3-4 с.л от доматите, черен пипер, кимион, наситнен магданоз, бъркаме и когато леко се сгъсти изключваме.

В друг съд, затопляме другата половина от лук и пипер, добавяме още малко мазнина и пасираните домати от консерва. Подправяме с кимион, чили, червен пипер, 1 ч.л захар, сол на вкус. Добавяме предварително сварения боб,когато доматите леко се сгъстят, с помощта на преса намачкваме на едро.

В сух тиган, затопляме от двете страни питката, в средата й слагаме едно листо зелена салата, малко от месната плънка и боба, завиваме. Сервираме още топли.






Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Телешко в шоколадов сос
· Зеленият боб - защо не трябва да го пренебрегваме
· Боб чорба по манастирски
· Пикантни чили догс
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· Бъдеще без клане на животни - биореактори за изкуствено месо
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Картофки на фурна с асафетида
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
Понеделник
20
Януари 2025
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Агнешкото - защо да го изберем
Макар и да съществуват теории, според които ние можем да се храним напълно здравословно и без присъствието...
Булгурът - вкусна и полезна алтернатива в здравословното ни меню
Консумиран в почти цяла Европа и Америка и влизащ в състава на една от най-известните арабски салати...
Бърз обяд с аромат на лято
Тази рецепта няма да започне с: "В забързаното ни ежедневие...". Тази рецепта ще започне с аромат на...
Доматено чътни със сушени кайсии
Чътнито е незаменима част от индийската кухня и макар често да се среща плодово не остсъстват и други...
Патладжанена разядка
Вкусна и ефектна за поднасяне разядка с печен патладжан, която направих импулсивно, но стана много сполучлива. Разполовяваме...
Пармиджано Реджано
Сиренето Parmigiano Reggiano (по-известно като Пармезан) има почти хилядолетна история. То се произвежда...
Песто от левурда
Гората винаги крие тайни, които само посветените могат да открият. Левурдата със сигурност е между тях...
Солена палачинкова торта
Тази солена палачинкова торта е едно страхотно предястие за всяка празнична трапеза. Има красив вид и...
Как да си направим кълнове от боб мунг?
Кълновете от боб мунг най-често ще откриете в готов вид в търговската мрежа като "соеви кълнове". Те...
Pancakes (палачинки)
У дома нещата стоят така: палачинките от нашето детство приготвя половинката, а този тип pancakes моя...
Добруджанки
През останалите дни от седмицата хапвам само мюсли и сурови ядки за закуска, но в неделя, когато всички...
3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
Кайсиите често стоят в сянката на прасковите, че и на нектарините. Да, те не са толкова сочни, но в тях...
С любов за лимонадата
Запитвали ли сте се защо лимонадата е кръстена на лимона? Трябва ли да е направена задължително и само...
Оризът – Ин и Ян за нашето тяло
Много диети твърдят, че оризът е прекалено калоричен и беден на полезни вещества. Затова ни съветват,...
Ечемичени здравословни бисквити
От тези бисквити занесох на моя близка, която работи дълги часове на крак с клиенти. В края на деня,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook