Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Есенна зеленчукова супа



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Тази есенна супа, е изключително лесна за приготвяне. Наред с това, в нея има много витамини, които помагат на организма ни да се справя с промените във времето.

за две порции
2 червени камби
2 червени пипера
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
около 400 грама домати - ромчета
черен пипер
400 мл вода (зеленчуков бульон)
зехтин

В тавичка слагаме малко зехтин. Измиваме зеленчуците. Камбите и пиперът срязваме на две и почистваме от семената, доматите срязваме на две и почистваме от дръжките, лукът измиваме добре и без да го белим от горните твърди люспи срязваме на две. Всички зеленчуци нареждаме в тавичката, като доматите с плоската част нагоре. Скилидките чесън също не белим и слагаме в тавата.
Поливаме зеленчуците с още зехтин и печем във фурна 180 градуса за около 45 минути.

След като зеленчуците се изпекат ги обелваме, най-горните люспи на лукът изхвърляме, на чесъна също. Всички зеленчуци пасираме добре и изсипваме в тенджерка.

Слагаме пасираните зеленчуци да се варят като добавяме вода или бульон. Колко вода да добавите е в зависимост от предпочитанията ви за гъстота, аз съм прибавила около 400 мл. Прибавяме на вкус сол, черен пипер и други подправки по желание - босилек, мащерка, варим още около 10 минути.

По желание може да се добави и препечен Пармезан. (За целта върху фолио за печен настържете Пармезан и след като извадите зеленчуците от фурната запечете до златисто)



Коментари
2010-10-11 #5
Инна Георгиева
Изолда, пробвах вариант и с морков и с тиквичка (тях не съм пекла, а леко сварила), пак добре стана.
2010-10-11 #4
wildprincess
Аз съм от плодово-зеленчуковите хора.
2010-10-11 #3
Изолда
И аз ще я прожвам тази супичка, но ще добавя по някой друг картоф и морков.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Как да: Приготвим сушени домати
· Панирани пиперки с доматен сос
· Долма по иракска рецепта
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Рязана долма
· 3 вида храни, които да имаме вкъщи, докато постим
· Всичко за Великите пости
· Постни лозови сарми с царевица
· Тархана чорба
· Боб чорба по манастирски
· Крем супа от моркови и картофи с шафранка
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Постни банички с праз и маслини
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Лято е, но да не се отпускаме
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
· Как да избегнем настинката в преходния сезон? 5 безценни съвета
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Любими есенни супи с тиква
· Зеленият боб - защо не трябва да го пренебрегваме
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Торта със стар козунак без печене
Сряда
1
Февруари 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Кюфтета с булгур
Натрошените зърна пшеница, някога са били една от основните храни на българската трапеза, преди навлизането...
Сладка тиква "Баба Елена"
Насред пъстроцветния, уханен, хладен, почти носталгичен сезон на тиквите, заповядайте предложението ми...
Зеленчукова запеканка
Здравей, Цвети! Аз съм Лилия и чета с удоволствие Hera.bg. Исках много да се включа в играта, но не знаех...
Лучник с пълнозърнесто брашно
Лукът винаги е имал място на българската трапеза, въпреки дъха, който оставя след консумация. И ако в...
Задушено шкембе в гювече
Задушеното шкембе е характерна рецепта за Петковден. Добавете по желание и малко кашкавал минути преди...
Пролетна салата с кълнове и авокадо
Привет на всички читатели на сп.”Хера”. Искам да се включа в конкурса, като ви представя любимата ни...
Как да си приготвим ароматен зехтин
Студено пресованият зехтин има наситен маслинен дъх, които придава неповторим вкус на всяко ястие. Златното...
Спагети с бекон, праз, грах и лимон
400 г спагети 40 г масло 150 г бекон 200 г праз 400 мл сметана 100 г грах 1 лимон -сок сол...
Крем от авокадо и банан
Времето за приготвяне на този лек крем е около 30 минути (15 мин. подготовка + приготвяне , 15 мин. престояване...
Охлюви – нещо изтънчено или забравено от кухнята на баба
Всеки от нас поне веднъж е имал кулинарна среща с охлювите. Познавачи казват, че хората се делят на три...
Мароканската кухня – пиршество за душата - II
Присъстващ на всяко ястие е мароканският хляб (хобз) - кръгъл и плосък, тип пита, с дебела кора. Приготвя...
Пълнен заек
Тази рецепта ни изпрати Дими Добрева от Варна. От името на всички дами (и господа), които четат Hera.bg,...
С дъх на канела - опасно или полезно за здравето
Решението на Европейският съюз да ограничи количеството използвана канела на килограм готов продукт дойде...
Пресни и хрупкави картофки - ветрилце с босилек
У дома само аз харесвам пресен босилек, така че половината от тези картофки направих с копър. Можете...
Как да съхраним картофи през зимата
В нашата страна картофите са основен продукт в зимното меню. Независимо дали ги печем, варим или пържим...
Как да пием чай със стил?
Вкъщи, на работа или сред близки приятели можем да пием чай по всякакъв начин и в най-различни пози –...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook