Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Печен омлет с тиквички


За любовта ми към тиквичките вече съм споделяла. След като две близки семейства, по едно и също време, ми дадоха по една торба тиквички, за мен се превърна във въпрос на чест как да ги оползотворя различно от стандартните пълнени, салата, пържени. Така се появи тази рецепта, която е в моята категория "рецепти след работа" т.е достатъчно бързо се приготвят :)

тиквички 500 грама
1 малка глава лук - 50 гр
150 гр не много солено сирене
5 яйца
7 с.л зехтин
4 с.л царевица - замразен
4 с.л грах - замразен
2 с.л наситнен пресен копър
сол, млян черен пипер


Тиквичките нарязваме на малки кубчета и задушаваме заедно с лукът в зехтина за 5 минути. Добавяме царевица, грах, наситнения копър, сол (много малко, защото има сирене) и млян черен пипер - разбъркаваме още 5 минути.

С помощта на вилица надробяваме в дълбока купа сиренето и разбиваме заедно с 5 яйца.

Фурната загряваме на 200 градуса. Намазняваме незалепваща тавичка (моята бе около 2 педи щирока) и изсипваме зеленчуковата смес, отгоре изливаме яйцата със сирене. По желание можете да добавите маслинки и домат. Печем за около 20 минути. Ястието е прекрасно както топло, така и студено. Бързо, а? ;)
Коментари
2011-08-09 #4
КЪНЕВА
чудесна е рецептата.Ще я приложа.
2011-08-02 #3
Инна Георгиева
Радвам се, че ви допада дами. На втория ден след като бе останал малко омлет, задуших със зехтин пресни домати (малко черен пипер добавих) и добавих нарязания на големи кубчета омлет. Стана чудесно
2011-08-01 #2
Велизара
Звучи вкусно и аз ще опитам
2011-07-31 #1
Дими
Изглежда лесно,а навярно е и вкусно.Непременно ще опитам.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Как да проверим дали са пресни кокошите яйца - няколко съвета
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
· Долма по иракска рецепта
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Традиционното кипърско сирене халуми получи защитено наименование за произход
· Как да направим плато сирена? (видео)
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Пикантни чили догс
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Пълнено пиле с кестени
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Постни банички с праз и маслини
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Тархана чорба
Събота
9
Ноември 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Шоколадов чийзкейк
За разлика от предложението ми за мързелив ягодов чийзкейк, този си е класика. Кремът не разбивайте прекалено...
Цвят и апетит – синестезия на сетивата
Замисляли ли сте се за цвета на храната, която ядете всеки ден? Вероятно в менюто ви присъстват много...
Пици в американски стил – как "Доминос" поддържат стандарта
Пицата е храна, която се радва на голяма популярност по целия свят. Тя е обичана от всички и се отличава...
Родопска салата
Попадала съм на всевъзможни рецепти под името „родопска салата” – с картофи, с домати, със сирене, дори...
Ройбосът
Ройбосът често е наричан червен чай, но в действителност има малко общо с черния, зеления и белия, които...
Винен кебап от гъби кладница
Тъй като по молба на читател (и за радост на половинката) приготвих винен кебап от свинско месо, за себе...
Пълнени тиквички с кайма и ориз
Понякога като се замисля, колко много неща не съм консумирала, в тинейджърските години, чак се хващам...
Kексче с шоколадова душа
Кексчето има хрупкава коричка и мека, ефирна вътрешност. Ето защо го нарекох: с шоколадова душа. Продукти...
Как да си направим кълнове от боб мунг?
Кълновете от боб мунг най-често ще откриете в готов вид в търговската мрежа като "соеви кълнове". Те...
Вита баница с леща и праз
Тони Карова от Tony's Happy kitchen ни предлага още една идея за постите, а защо не и за Бъдни вечер: Искам...
Мъфини с тиква и локум
Специално за нас Илиян Димитров, човекът, който стои зад Блоговодител, представи своя авторска рецепта...Тези...
Постен дип с авокадо и тахан
Като веднъж минала през Коледните пости мога да кажа, че закуската е слабото място на постите. Толкова...
Печено свинско бон филе
Наскоро имах личен празник и цялото семейство се събра на късен обяд. Семейните сбирки са особено нещо....
Хранене на бавни обороти – движението Slow food
Всички познаваме фаст фууда – „бързата храна”. През работната седмица хапваме на крак пици, закуски,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook