Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Печен омлет с тиквички


За любовта ми към тиквичките вече съм споделяла. След като две близки семейства, по едно и също време, ми дадоха по една торба тиквички, за мен се превърна във въпрос на чест как да ги оползотворя различно от стандартните пълнени, салата, пържени. Така се появи тази рецепта, която е в моята категория "рецепти след работа" т.е достатъчно бързо се приготвят :)

тиквички 500 грама
1 малка глава лук - 50 гр
150 гр не много солено сирене
5 яйца
7 с.л зехтин
4 с.л царевица - замразен
4 с.л грах - замразен
2 с.л наситнен пресен копър
сол, млян черен пипер


Тиквичките нарязваме на малки кубчета и задушаваме заедно с лукът в зехтина за 5 минути. Добавяме царевица, грах, наситнения копър, сол (много малко, защото има сирене) и млян черен пипер - разбъркаваме още 5 минути.

С помощта на вилица надробяваме в дълбока купа сиренето и разбиваме заедно с 5 яйца.

Фурната загряваме на 200 градуса. Намазняваме незалепваща тавичка (моята бе около 2 педи щирока) и изсипваме зеленчуковата смес, отгоре изливаме яйцата със сирене. По желание можете да добавите маслинки и домат. Печем за около 20 минути. Ястието е прекрасно както топло, така и студено. Бързо, а? ;)
Коментари
2011-08-09 #4
КЪНЕВА
чудесна е рецептата.Ще я приложа.
2011-08-02 #3
Инна Георгиева
Радвам се, че ви допада дами. На втория ден след като бе останал малко омлет, задуших със зехтин пресни домати (малко черен пипер добавих) и добавих нарязания на големи кубчета омлет. Стана чудесно
2011-08-01 #2
Велизара
Звучи вкусно и аз ще опитам
2011-07-31 #1
Дими
Изглежда лесно,а навярно е и вкусно.Непременно ще опитам.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Как да проверим дали са пресни кокошите яйца - няколко съвета
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Традиционното кипърско сирене халуми получи защитено наименование за произход
· Как да направим плато сирена?
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Патладжанена разядка
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Пикантни чили догс
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Постни банички с праз и маслини
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Торта със стар козунак без печене
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Любимите сладки на Hera.bg
Понеделник
4
Юли 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Сладка тиква "Баба Елена"
Насред пъстроцветния, уханен, хладен, почти носталгичен сезон на тиквите, заповядайте предложението ми...
Булгурът - вкусна и полезна алтернатива в здравословното ни меню
Консумиран в почти цяла Европа и Америка и влизащ в състава на една от най-известните арабски салати...
Мароканската кухня – пиршество за душата - II
Присъстващ на всяко ястие е мароканският хляб (хобз) - кръгъл и плосък, тип пита, с дебела кора. Приготвя...
Виенски шницел
Много ми се ядат шницели, каза половинката. Ама онези от кайма ли или от месо, попитах аз? От месо, от...
Оризово фиде с пиле и броколи
Моето оризово фиде е с дебелина 1 мм, опаковка от 200 грама - използвала съм около 1/4 от опаковката....
Ориз - за гарнитура
Оризът за гарнитура можем да използваме за всякакви кебапи, задушени и печени меса и птици. Той е класика...
Постен сиропиран сладкиш
Здравейте! Пращам ви и моите две рецепти, защото време не остана. Докато се наканя и конкурсът свършил....
Смутито завладява с финес здравословното хранене
Всички искаме в динамичния си начин на живот да успяваме да се храним здравословно. Това вълнува все...
Пилаф "Трите зърна"
Пилафът е едно традиционно ястие от Арабския свят и Ориента. Но както всяка традиция, всеки я разбира...
Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
Предлагам ви една лесна рецепта за вкусно и ароматно ястие с индийски привкус, към който ще ни отдведат...
Пица от лимец с риба и каперси
Под поста ми за патладжанчетата с киноа една мила дама на име Анета ми предложи да опитам пица от лимец...
Хумус
Хумусът е типично ястие за Близкия Изток и арабските страни. Може да се поднася като разядка или мезе,...
Баница с праз (зелник)
Нашите баби не са били никак глупави жени. Зелник или баницата с праз неслучайно е присъствала често...
Ошав
Ошавът присъства на обредните трапези в дните около Коледа, но освен това той е много хранителен и полезен....
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook