Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Календар на сезонните плодове


Най-качествени, полезни и изгодни са плодовете в сезона си. А ето и кой плод, в кой месец, е най-изгоден ценово


Какво да приготвим с тях

Арония - лечебен сироп, сушена за чай

Боровинки - сладко, сок, сушени, сироп, замразени.

Бъз - сушен или на сироп. Виж: Сироп от бъз

Вишни - сладко, компоти, сок, сироп, замразени. Виж: Вишновката на мама ; Сладко от вишни

Грозде - сушени, сокове, някои сортове и сладка ; Виж: Сладко от круши и грозде

Джанки - сок, компот ; Виж: Сок от джанки

Дюли - сладка, компот, мармалад, желе, чай. Виж: Какво и как да приготвим с дюли; Сладко от круши и грозде

Кайсии - сушени, сладка

Касис - сушен, сок, сироп

Круши -компоти, сладка, сок, сушени. Виж: Сладко от круши и грозде

Къпини - замразени, сладка, сироп, сок

Малини - замразени, сладка, сироп, сок

Праскови - компот, сладка, нектар. Виж: Сладко от праскови

Сливи - сладка, сироп, сок, сушени. Виж: Сладко от сини сливи

Смокини - сушени, сладка. Виж: Сироп от смокинови листа

Череши - сок, компот, сироп, сладка, сушени

Ябълки - сушени, мармалад, сок. Виж: Мармалад асорти

Ягоди - сладка, сироп, компот, сушени, замразени. Виж: Сладко от ягоди; Компот от ягоди
Коментари
2013-06-10 #1
MIMI
браво, ама се изнервих като ми връща с хиляда забележки коментара
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Сок от джанки
· Джанките
· Конфитюр от грозде
· Не изхвърляйте семките на гроздето
· Сладко от круши и грозде
· Къпините, богати на антиоксиданти, фибри и лутеин - цяло горско съкровище
· Антиоксидантите – гардовете на нашия организъм
· Сладко от боровинки
· Можем ли да отслабнем с ягоди? 10 причини да ги хапвате с наслада
· Топ 5 най-полезни храни, които са достъпни за всеки
· Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Полезните сушени плодове на нашата трапеза
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Божествено лесен мармалад от кайсии
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Касисът събира най-много витамини на едно място
· Яжте по-често спанак! 6 важни причини да го направите
· Копривата - някои добре опазени тайни
· Печурките – чудесните пробиотици и антидепресанти от природата!
· Отървете се от бъркотията по пода! Или как да изберем мебели за съхранение на играчки
· 6 идеи как да пазарувате по-евтино
· Как да изберете най-подходящия тип количка за вас и за вашето бебе?
Четвъртък
30
Ноември 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Кулинарните специалитети на Испания - II
Зехтинът. Стъпвайки на иберийска земя с изненада разбрах, че Испания (и по-точно Андалусия) е най-големият...
Лучник с пълнозърнесто брашно
Лукът винаги е имал място на българската трапеза, въпреки дъха, който оставя след консумация. И ако в...
Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад
Изберете натурални фурми, защото тези със захар са по-сухи и отделянето на костилката в комбинация със...
Как да: Да сушим плодове без химия
Ако гледате плодни дръвчета, имате село или пък има някой, който да ви дава домашен плод, според мен...
Фурмите - сладкият и здравословен дар на Ориента
Фурмите са изключително ценен и полезен плод, един от най-древните, познати на човечеството. Корените...
Охлюви – нещо изтънчено или забравено от кухнята на баба
Всеки от нас поне веднъж е имал кулинарна среща с охлювите. Познавачи казват, че хората се делят на три...
Мъфини с тиква и локум
Специално за нас Илиян Димитров, човекът, който стои зад Блоговодител, представи своя авторска рецепта...Тези...
Моят ватикански хляб
Когато разбрах за този „ритуал” не бях особено екзалтирана, дори си помислих, че това е поредното суеверие,...
Салата "Златна есен"
Нарекох тази салата „Златна есен”. Първо, защото цветовете й напомнят на пъстра гора в края на октомври...
Мазнините: добри, полезни, вредни - I
Често възхвалата или анатемосването на дадена мазнина има за цел просто да ни продаде рекламиран продукт....
Леща с тиквички и кус кус
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Постен дип с авокадо и тахан
Като веднъж минала през Коледните пости мога да кажа, че закуската е слабото място на постите. Толкова...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook