Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Календар на сезонните плодове


Най-качествени, полезни и изгодни са плодовете в сезона си. А ето и кой плод, в кой месец, е най-изгоден ценово


Какво да приготвим с тях

Арония - лечебен сироп, сушена за чай

Боровинки - сладко, сок, сушени, сироп, замразени.

Бъз - сушен или на сироп. Виж: Сироп от бъз

Вишни - сладко, компоти, сок, сироп, замразени. Виж: Вишновката на мама ; Сладко от вишни

Грозде - сушени, сокове, някои сортове и сладка ; Виж: Сладко от круши и грозде

Джанки - сок, компот ; Виж: Сок от джанки

Дюли - сладка, компот, мармалад, желе, чай. Виж: Какво и как да приготвим с дюли; Сладко от круши и грозде

Кайсии - сушени, сладка

Касис - сушен, сок, сироп

Круши -компоти, сладка, сок, сушени. Виж: Сладко от круши и грозде

Къпини - замразени, сладка, сироп, сок

Малини - замразени, сладка, сироп, сок

Праскови - компот, сладка, нектар. Виж: Сладко от праскови

Сливи - сладка, сироп, сок, сушени. Виж: Сладко от сини сливи

Смокини - сушени, сладка. Виж: Сироп от смокинови листа

Череши - сок, компот, сироп, сладка, сушени

Ябълки - сушени, мармалад, сок. Виж: Мармалад асорти

Ягоди - сладка, сироп, компот, сушени, замразени. Виж: Сладко от ягоди; Компот от ягоди
Коментари
2013-06-10 #1
MIMI
браво, ама се изнервих като ми връща с хиляда забележки коментара
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Сок от джанки
· Джанките
· 6 причини защо да включим гроздето в храненето си
· Конфитюр от грозде
· Не изхвърляйте семките на гроздето
· Къпините, богати на антиоксиданти, фибри и лутеин - цяло горско съкровище
· Антиоксидантите – гардовете на нашия организъм
· Сладко от боровинки
· Можем ли да отслабнем с ягоди? 10 причини да ги хапвате с наслада
· Топ 5 най-полезни храни, които са достъпни за всеки
· Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Полезните сушени плодове на нашата трапеза
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Божествено лесен мармалад от кайсии
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Касисът събира най-много витамини на едно място
· Яжте по-често спанак! 6 важни причини да го направите
· Копривата - някои добре опазени тайни
· Печурките – чудесните пробиотици и антидепресанти от природата!
· Отървете се от бъркотията по пода! Или как да изберем мебели за съхранение на играчки
· 6 идеи как да пазарувате по-евтино
· Как да изберете най-подходящия тип количка за вас и за вашето бебе?
Неделя
8
Септември 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Лимецът и спелтата - II
СПЕЛТАТА Историята на спелтата е на близо 7 хиляди години. Това е една от първите култури използвана...
Ориз със сушени домати
Предлагам ви нещо много просто, подходящо както за гарнитура така и за безмесно предястие. 150 грама...
Печена скумрия на фурна
Скрумрията е може би една от най-леснодостъпните риби за по-голяма част от населението в България. Всъщност...
Леща с тиквички и кус кус
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Миди с ориз
Мидите с ориз са класика и като повечето класики всеки интерпретира рецептата по свой вкус. Това съм...
Хранене на бавни обороти – движението Slow food
Всички познаваме фаст фууда – „бързата храна”. През работната седмица хапваме на крак пици, закуски,...
Уасаби - лютото лекарство
Обичате ли люти чушки? А знаете ли, че ги наричат подправката за здравословен живот? Множество изследвания...
Фурмите - сладкият и здравословен дар на Ориента
Фурмите са изключително ценен и полезен плод, един от най-древните, познати на човечеството. Корените...
Пълнени камби с ориз и маслинки
От различните сортове пипер най-обичам ратунди или казано по нашенски - камби. Предпочитам ги заради...
Дестилати в готвенето: От коняк в сосовете до ром в десертите
Алкохолът и храната са две удоволствия в живота, които често се допълват по един магичен начин. Това...
Бахар - подправката за здрав стомах и храносмилане
Някои хора, срещали бахара само в мляно състояние, смятат, че той е смес от подправки. Други не се докосват...
Елда с кестени
Обичате елда, но може би се чудите как да притъпите особения й привкус ? Как да да стане още по-приятна...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook