Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Закуска, който не пропуска...


Казват, че денят се познава от сутринта. С времето се убедих, че това наистина е така. А за успешния му старт няма нищо по-добро от... пълноценната закуска. Ако сте решили да я пропуснете, помислете пак. Наистина ли искате да започнете деня си нервни и на празен стомах? Не ви ли се яде сутрин? Може би не сте от „закусващия” тип? Или поне така си мислите

Познавам хора, които дълги години са се отказвали от първото и най-важно ядене за деня, но същите тези хора сега закусват обилно и се радват на живота от ранни зори, будейки недоумение у роднините им, които се чудят какво ли им става?! Причината е в това, че най-после са се убедили в ползата да го правят, или по-скоро се дължи на факта, че са срещнали други, които са пренастроили навиците им и с тяхна помощ са преоткрили удоволствието да се събудиш с мисълта за нещо вкусно за хапване. Алтернативата с празния стомах вече не изглежда толкова примамлива...

Ако има време в денонощието, в което можете да си позволите да не броите калориите, то това е сутринта. Оправданието, че сутрин бързате за работа и ставате рано, не минава. Със сигурност една не малка част от колегите ви, които спазват същия работен график, закусват у дома си. Щом те успяват да стигнат навреме, защо вие да не можете? За да не бързате, похапвайки на крак, по-добре си предвидете още 15-20 минути, за да можете спокойно да се нахраните. Най-подходящо време за закуска е 7.00 ч. Всичко, което изядете по това време на денонощието, ще бъде превърнато в енергия. Затова просто се наслаждавайте на момента и се възползвайте.

Всички на масата!
Освен ползите за здравето ви, които са безспорни, закуската има и друг смисъл. Това е времето, в което да съберете семейството си, да планирате деня, и най-вече да го стартирате заедно. Закуската може да стане още по-приятна, ако си създадете съответната атмосфера. Ароматното кафе, прясноизцеденият сок, плодовете, млякото, мюслито... или пък нещо с малко повече калории, красиво подредените салфетки – всичко това придава неповторимото усещане за важността на събитието – започнал е още един ден. Ден, в който вероятно ще имате много работа. Ден, в който ще имате нужда от сили и енергия. Ако сте хирург, може би в този ден ще спасите нечий живот, ако сте пожарникар, може би ще потушите силен огън, ако сте строител, може би ще положите основите на нечий бъдещ дом...

Всъщност, никой от нас не знае как ще протече денят ни и какво ще ни предложи до финала си. Единственото, което знаем предварително е, че щом отворим очи, на масата ни очаква семейството ни, готово да стартираме деня си заедно. С надеждата, че с този малък ритуал ще направим следващите 24 часа по-хубави. На пълен стомах :)


Коментари
2011-11-19 #5
Наталия Мариова
Разбира се. Хапвам си задължително. Може и да е малко, но гледам да не пропускам
2011-11-19 #4
ani
А отдавна ,вече е обед,но закуската наистина е важна и за мен и за моето семейство!Тази сутрин имаше топла супичка,към 10 банан,кафе и бисквитки Благодаря,НАТИ за хубавата статия,която е много важна за всички нас!Надявам се и ти да си хапваш сутрин,като знам каква кулинарка и домошарка си!Приятен ден от мен
2011-11-19 #3
Наталия Мариова
Браво
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
· Палачинки (катми) с мая
· Моята първа домашна гранола
· Защо да хапваме тиква: 10 причини
· Пици в американски стил – как "Доминос" поддържат стандарта
· Био продуктите за дома и ползите за здравето
· Домашно училище за позитивно мислене
· Синдромът на мама-квачка
· Безсънието до детската люлка
· 10 идеи за укрепване на имунитета през есента
· Жените след 40-те. Да поговорим за Пременопауза, перименопауза и менопауза
· Вегетарианството може да е и въпрос на ген?
Неделя
10
Декември 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Да боядисаме яйцата с памук и хартия
Във всеки дом настава истинско оживление, дойде ли Велики Четвъртък /или Велика Събота/ - деня, в който...
Как да готвим: Свинско месо
В сезона на свинското месо сме. Който гледа прасенца или пък има село, вече е намазал с празничните...
Как да нарежем диня бързо
В разгара на дините сме, сега те просто доминират над всички плодове. Често обаче след като сме избрали...
Зелеви сарми с праз и гъби
Петковден е един от семейните ни празници - мъжът ми има имен ден. Традицията повелява на този ден да...
Любими есенни супи с тиква
Знам, че много хора не възприемат крем супите като сериозно ястие. Е, то някои и супата не я възприемат...
Сладко от праскови
Сезонът на прасковите е тук. Ако имате плодни дръвчета, то сигурно се изправяте пред голямо количество...
Как да приготвим: Раци
Раците са едни от най-вкусните лакомства, които ни предлага природата. За съжаление все по-рядко хапваме...
Аранчини - италиански оризови топки
Симпатичните аранчини са много характерни за сицилианската кухня. Оризовите топки се пълнят с различни...
Как се прави: Kурбан за здраве
Даване на курбан по нашите земи, обикновено за здраве, е една хилядолетна традиция. Тя има своите корени...
Миди с бяло вино и лимони
Интересното в тази рецепта за миди е варенето им с кубчета лимон. Как да почистите мидите преди...
Рулца от тиквички с крем сирене и пушена сьомга
Това предястие от тиквички може да бъде и леко основно ястие в топлите летни дни. Ефектно е и носи изискано...
Шафран - щипка лукс в храната
Чудесна подправка, най-скъпата в света и една от най-известните, използвана от древността, като лек и...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook