Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Закуска, който не пропуска...


Казват, че денят се познава от сутринта. С времето се убедих, че това наистина е така. А за успешния му старт няма нищо по-добро от... пълноценната закуска. Ако сте решили да я пропуснете, помислете пак. Наистина ли искате да започнете деня си нервни и на празен стомах? Не ви ли се яде сутрин? Може би не сте от „закусващия” тип? Или поне така си мислите

Познавам хора, които дълги години са се отказвали от първото и най-важно ядене за деня, но същите тези хора сега закусват обилно и се радват на живота от ранни зори, будейки недоумение у роднините им, които се чудят какво ли им става?! Причината е в това, че най-после са се убедили в ползата да го правят, или по-скоро се дължи на факта, че са срещнали други, които са пренастроили навиците им и с тяхна помощ са преоткрили удоволствието да се събудиш с мисълта за нещо вкусно за хапване. Алтернативата с празния стомах вече не изглежда толкова примамлива...

Ако има време в денонощието, в което можете да си позволите да не броите калориите, то това е сутринта. Оправданието, че сутрин бързате за работа и ставате рано, не минава. Със сигурност една не малка част от колегите ви, които спазват същия работен график, закусват у дома си. Щом те успяват да стигнат навреме, защо вие да не можете? За да не бързате, похапвайки на крак, по-добре си предвидете още 15-20 минути, за да можете спокойно да се нахраните. Най-подходящо време за закуска е 7.00 ч. Всичко, което изядете по това време на денонощието, ще бъде превърнато в енергия. Затова просто се наслаждавайте на момента и се възползвайте.

Всички на масата!
Освен ползите за здравето ви, които са безспорни, закуската има и друг смисъл. Това е времето, в което да съберете семейството си, да планирате деня, и най-вече да го стартирате заедно. Закуската може да стане още по-приятна, ако си създадете съответната атмосфера. Ароматното кафе, прясноизцеденият сок, плодовете, млякото, мюслито... или пък нещо с малко повече калории, красиво подредените салфетки – всичко това придава неповторимото усещане за важността на събитието – започнал е още един ден. Ден, в който вероятно ще имате много работа. Ден, в който ще имате нужда от сили и енергия. Ако сте хирург, може би в този ден ще спасите нечий живот, ако сте пожарникар, може би ще потушите силен огън, ако сте строител, може би ще положите основите на нечий бъдещ дом...

Всъщност, никой от нас не знае как ще протече денят ни и какво ще ни предложи до финала си. Единственото, което знаем предварително е, че щом отворим очи, на масата ни очаква семейството ни, готово да стартираме деня си заедно. С надеждата, че с този малък ритуал ще направим следващите 24 часа по-хубави. На пълен стомах :)


Коментари
2011-11-19 #5
Наталия Мариова
Разбира се. Хапвам си задължително. Може и да е малко, но гледам да не пропускам
2011-11-19 #4
ani
А отдавна ,вече е обед,но закуската наистина е важна и за мен и за моето семейство!Тази сутрин имаше топла супичка,към 10 банан,кафе и бисквитки Благодаря,НАТИ за хубавата статия,която е много важна за всички нас!Надявам се и ти да си хапваш сутрин,като знам каква кулинарка и домошарка си!Приятен ден от мен
2011-11-19 #3
Наталия Мариова
Браво
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Палачинки (катми) с мая
· Моята първа домашна гранола
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Маслините – какви видове има и защо са толкова полезни
· Пицата - от храна за бедните в Италия до любима храна в целия свят
· Бахар - подправката за здрав стомах и храносмилане
· Домашно училище за позитивно мислене
· Синдромът на мама-квачка
· Безсънието до детската люлка
· 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН
· Кравето мляко – познатата непозната храна
· Тревожно проучване: Мъжете остават без сперматозоиди
Петък
2
Декември 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Ройбосът
Ройбосът често е наричан червен чай, но в действителност има малко общо с черния, зеления и белия, които...
Вино и храна - как да съчетаваме правилно
Когато есента е в разгара си, а зимата потропва на прозореца, в хладните нощи често ти се приисква да...
Да консервираме здравословно - I част
Красивите бурканчета с примамливи етикети, които се предлагат в супермаркетите, могат да ни накарат да...
Палачинки от червено цвекло
Тази чудесна рецепта е приготвила и изпрати Ели Цветанова Искам да споделя, че направих страхотни...
Леща с тиквички и кус кус
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Магданозени кюфтенца
Както казва една приятелка: "Когато опитах тези магданозени кюфтенца, разбрах, че съм пропиляла живота...
С любов за лимонадата
Запитвали ли сте се защо лимонадата е кръстена на лимона? Трябва ли да е направена задължително и само...
Два вида козуначени мъфини за Великден
Започвам с това, че винаги ме е било страх от козунаците. Не, че не ги обичам – напротив, но месенето...
Да боядисаме яйцата с памук и хартия
Във всеки дом настава истинско оживление, дойде ли Велики Четвъртък /или Велика Събота/ - деня, в който...
Дунавска салата
Тази зимнина, си е малко "пипкава", защото трябва да се реже всичко на лентички. За сметка на това, после...
Тайните на хубавия кекс
Много дълго време съм се заблуждавала относно кексовете. Мислех си, че заради моя Голям Импровизаторски...
Шоколадов терин с кестени
Шоколад и кестени е интересна комбинация за сладкиш, който всеки трябва да опита. Няма как да го объркаш...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook