Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Закуска, който не пропуска...


Казват, че денят се познава от сутринта. С времето се убедих, че това наистина е така. А за успешния му старт няма нищо по-добро от... пълноценната закуска. Ако сте решили да я пропуснете, помислете пак. Наистина ли искате да започнете деня си нервни и на празен стомах? Не ви ли се яде сутрин? Може би не сте от „закусващия” тип? Или поне така си мислите

Познавам хора, които дълги години са се отказвали от първото и най-важно ядене за деня, но същите тези хора сега закусват обилно и се радват на живота от ранни зори, будейки недоумение у роднините им, които се чудят какво ли им става?! Причината е в това, че най-после са се убедили в ползата да го правят, или по-скоро се дължи на факта, че са срещнали други, които са пренастроили навиците им и с тяхна помощ са преоткрили удоволствието да се събудиш с мисълта за нещо вкусно за хапване. Алтернативата с празния стомах вече не изглежда толкова примамлива...

Ако има време в денонощието, в което можете да си позволите да не броите калориите, то това е сутринта. Оправданието, че сутрин бързате за работа и ставате рано, не минава. Със сигурност една не малка част от колегите ви, които спазват същия работен график, закусват у дома си. Щом те успяват да стигнат навреме, защо вие да не можете? За да не бързате, похапвайки на крак, по-добре си предвидете още 15-20 минути, за да можете спокойно да се нахраните. Най-подходящо време за закуска е 7.00 ч. Всичко, което изядете по това време на денонощието, ще бъде превърнато в енергия. Затова просто се наслаждавайте на момента и се възползвайте.

Всички на масата!
Освен ползите за здравето ви, които са безспорни, закуската има и друг смисъл. Това е времето, в което да съберете семейството си, да планирате деня, и най-вече да го стартирате заедно. Закуската може да стане още по-приятна, ако си създадете съответната атмосфера. Ароматното кафе, прясноизцеденият сок, плодовете, млякото, мюслито... или пък нещо с малко повече калории, красиво подредените салфетки – всичко това придава неповторимото усещане за важността на събитието – започнал е още един ден. Ден, в който вероятно ще имате много работа. Ден, в който ще имате нужда от сили и енергия. Ако сте хирург, може би в този ден ще спасите нечий живот, ако сте пожарникар, може би ще потушите силен огън, ако сте строител, може би ще положите основите на нечий бъдещ дом...

Всъщност, никой от нас не знае как ще протече денят ни и какво ще ни предложи до финала си. Единственото, което знаем предварително е, че щом отворим очи, на масата ни очаква семейството ни, готово да стартираме деня си заедно. С надеждата, че с този малък ритуал ще направим следващите 24 часа по-хубави. На пълен стомах :)


Коментари
2011-11-19 #5
Наталия Мариова
Разбира се. Хапвам си задължително. Може и да е малко, но гледам да не пропускам
2011-11-19 #4
ani
А отдавна ,вече е обед,но закуската наистина е важна и за мен и за моето семейство!Тази сутрин имаше топла супичка,към 10 банан,кафе и бисквитки Благодаря,НАТИ за хубавата статия,която е много важна за всички нас!Надявам се и ти да си хапваш сутрин,като знам каква кулинарка и домошарка си!Приятен ден от мен
2011-11-19 #3
Наталия Мариова
Браво
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Палачинки (катми) с мая
· Моята първа домашна гранола
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Маслините – какви видове има и защо са толкова полезни
· Пицата - от храна за бедните в Италия до любима храна в целия свят
· Бахар - подправката за здрав стомах и храносмилане
· Домашно училище за позитивно мислене
· Синдромът на мама-квачка
· Безсънието до детската люлка
· Влияе ли тестостерона при мъжете на успехите им?
· Летен грип – на какво да обърнем внимание и как да не вгорчим ваканцията?
· Прегърни ме! Защо е важно да се докосваме
Петък
30
Юли 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пилешки дробчета на фурна
Пилешките (,а и други,) субпродукти често са пренебрегвани на нашата трапеза. Съмнявам се да е заради...
Постен дип с авокадо и тахан
Като веднъж минала през Коледните пости мога да кажа, че закуската е слабото място на постите. Толкова...
Рецепта за сорбе само с две съставки
Сорбе е любим летен десерт за малки и големи. Не е трудно да си го направим, особено сега, когато плодовете...
Кьопоолу в буркани
Ако някой някога ви прати за зeлен хайвер, има вероятност не да ви е излъгал, а просто да му е било нужно...
Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
Установила съм, че най-вкусна бобената чорба става, ако си сварил наведнъж поне 700 гр. боб /в сухо състояние/....
Как да приготвим: Раци
Раците са едни от най-вкусните лакомства, които ни предлага природата. За съжаление все по-рядко хапваме...
Ориз със сушени домати
Предлагам ви нещо много просто, подходящо както за гарнитура така и за безмесно предястие. 150 грама...
Торта със стар козунак без печене
Тази торта е чудесна идея, ако имате останал след Великден козунак. Грехота е как чакаме Великден заради...
Мазнините: добри, полезни, вредни - I
Често възхвалата или анатемосването на дадена мазнина има за цел просто да ни продаде рекламиран продукт....
Портокалови масленки с шоколад
Тони Карова от Тony's happy kitchen ни предлага един изкусителен постен, веган десерт - маслени сладки...
Магданозени кюфтенца
Както казва една приятелка: "Когато опитах тези магданозени кюфтенца, разбрах, че съм пропиляла живота...
Как да: Да сушим плодове без химия
Ако гледате плодни дръвчета, имате село или пък има някой, който да ви дава домашен плод, според мен...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook