Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Патладжанчета с кайма



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Предлагам ви една лесна, лятна рецепта за тези от вас, които все пак им се иска нещо месно :)

2 бр. средно големи патладжани
200-250 гр. телешка кайма
1 малка глава лук шалот или кромид
1 средно голям мек домат
сол и черен пипер на вкус
Кашкавал за поръсване
Прясна мащерка или магданоз
Патладжaните се нарязват на колелца с дебелина 1 см. За да не нагарчат се посоляват и се оставят 10-тина минути. След това се изплакват и подсушават с кухненска хартия.

В тавичка поставяме хартия (или фолио) за печене и нареждаме патладжанените колелца. Намазваме ги от двете страни със зехтин, поръсваме малко черен пипер и ги пъхаме във фурната на 220 градуса за 30 мин. да се запекат и да омекнат.
През това време наситняваме шалота и го задушаваме с малко зехтин в едно тиганче. Добавяме каймата, разбъркваме добре до почти сготвено и добавяме доматчето, нарязано на ситни кубчета, и подправките.

Подправяме със сол, черен пипер и малко прясна мащерка или магданоз.

Вадим омекналите патладжанчета и поставяме върху всяко по една лъжица от сместа с каймата. Поръсваме с малко кашкавалче и запичаме за 5 мин.

Поднасяме с прясна салата.
Коментари
2012-07-13 #3
didi
къв ти е проблема
2012-07-13 #2
Нончо
Не кайма, а каймичка, не салата, а салатичка, не магданоз - а (c магданозче - за да се запази лигавият тон . А, забравих, не шалот, а шалотченце
2012-07-02 #1
Инна Георгиева
Ще опитам
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Боб чорба по манастирски
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
Вторник
27
Юли 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Домашни бонбони - II
За да си направите тези сладки топчета (около 15 бр.) отново ви трябва блендер. Бонбони с фурми...
Печен омлет с тиквички
За любовта ми към тиквичките вече съм споделяла. След като две близки семейства, по едно и също време,...
Как да съхраним: Хайвер за разбиване
Надявам, се че щом четеш тази статия и ти като мен си любител на разбития тарама хайвер. Е да, той далеч...
Миди с бяло вино и лимони
Интересното в тази рецепта за миди е варенето им с кубчета лимон. Как да почистите мидите преди...
Baingan Bharta - индийска кухня
Baingan Bharta е традиционна индийска рецепта от Панджабския регион, която в зависимост от района има...
Палачинки (катми) с мая
Тези катми си имат история, която ме провокира да ги направя, макар да не ми се нрави идеята да чакам...
Как да си направим кълнове от боб мунг?
Кълновете от боб мунг най-често ще откриете в готов вид в търговската мрежа като "соеви кълнове". Те...
Домашна лютеница -II част (рецепта)
За печеният пипер вече писах, тайната на истинската домашна лютеница според мен е точно в неговото количество...
Зелената салата - хит на пролетта
Омръзна ли ви от туршии и други зимни разядки? Чашка ледено студен аперитив намира през пролетта нов...
Идея за здравословна закуска с чия
Навикът понякога е наистина по-силен от нас. Трябва ни някаква провокация, за да се дистанцираме от зоната...
Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
За студените зимни дни - нещо вкусно и топло за хапване. Тази крем супа е постна, здравословна и подсилва...
Ошав
Ошавът присъства на обредните трапези в дните около Коледа, но освен това той е много хранителен и полезен....
Руло със сладко
Неотдавна, на гости, опитах от това руло. С носталгия си спомних годините, когато нямаше изобилие от...
Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
Както разказах в тази публикация, рецептата за Кисело зеле по добруджански научих не от някой сайт, не...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook