Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Патладжанчета с кайма



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Предлагам ви една лесна, лятна рецепта за тези от вас, които все пак им се иска нещо месно :)

2 бр. средно големи патладжани
200-250 гр. телешка кайма
1 малка глава лук шалот или кромид
1 средно голям мек домат
сол и черен пипер на вкус
Кашкавал за поръсване
Прясна мащерка или магданоз
Патладжaните се нарязват на колелца с дебелина 1 см. За да не нагарчат се посоляват и се оставят 10-тина минути. След това се изплакват и подсушават с кухненска хартия.

В тавичка поставяме хартия (или фолио) за печене и нареждаме патладжанените колелца. Намазваме ги от двете страни със зехтин, поръсваме малко черен пипер и ги пъхаме във фурната на 220 градуса за 30 мин. да се запекат и да омекнат.
През това време наситняваме шалота и го задушаваме с малко зехтин в едно тиганче. Добавяме каймата, разбъркваме добре до почти сготвено и добавяме доматчето, нарязано на ситни кубчета, и подправките.

Подправяме със сол, черен пипер и малко прясна мащерка или магданоз.

Вадим омекналите патладжанчета и поставяме върху всяко по една лъжица от сместа с каймата. Поръсваме с малко кашкавалче и запичаме за 5 мин.

Поднасяме с прясна салата.
Коментари
2012-07-13 #3
didi
къв ти е проблема
2012-07-13 #2
Нончо
Не кайма, а каймичка, не салата, а салатичка, не магданоз - а (c магданозче - за да се запази лигавият тон . А, забравих, не шалот, а шалотченце
2012-07-02 #1
Инна Георгиева
Ще опитам
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Постни банички с праз и маслини
· Боб чорба по манастирски
Понеделник
4
Юли 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Лимецът и спелтата
От няколко години в България, под общия знаменател на здравословното и полезно хранене, все по-често...
Кюфтенца с извара, джинджифил и магданоз
Тези вкусни кюфтенца сервирах със сладко-кисел сос, в който основно имаше ананас. За съжаление рецепта...
Киноа – свещената храна на инките
Опитах я, защото педиатърката ми я препоръча да я включа в менюто на малката ми дъщеря, наравно с елдата,...
Рибни торбички с праз
На пръв поглед изглежда трудно, но истината е, че това е лесна и ефектна вечеря. Сервирайте със зелена...
Салата с червено цвекло и черен кимион
Макар че аз също най-често си мариновам цвеклото с оцет и чесън, тази вечер нямах време. 300 гр....
Хелоуин: Сандвичи - гробище
Сандвичите ковчези и надгробните плочи са лесни и вкусни. СТРАХотно предложение за домашното хелоуинско...
Пълнен заек
Тази рецепта ни изпрати Дими Добрева от Варна. От името на всички дами (и господа), които четат Hera.bg,...
Пица с тиквички и сирена
Пица у дома се прави рядко. 2-3 пъти в годината. Сигурно за това и не съм достатъчно сериозна за да открия...
Салата от кестени, земна ябълка и постна майонеза
Кестените съдържат доста калории, но пък нямат много мазнини, повдигат тонуса и са чудесен източник на...
Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
Тези кръгли тиквички са наистина много симпатични и ефектни. Получих ги дар, a докато се чудех как да...
Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
В моето детство Гергьовден беше най-радостният ден в годината. Дворът - пълен с живот, градината – с...
Откриванетото на Америка като кулинарна революция
Едва ли някои се съмнява, че Откриването на Америка завинаги преобръща историята на Европа – политическата,...
Как да си направим кълнове от боб мунг?
Кълновете от боб мунг най-често ще откриете в готов вид в търговската мрежа като "соеви кълнове". Те...
Оризът – Ин и Ян за нашето тяло - II
Дивият ориз, за разлика от своите роднини, произхожда не от Азия, а от Северна Америка и по-точно районът...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook